EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξάφρισαν τους εργαζόμενους σε Μ.Κ.Ο. στην Καβάλα

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο άνδρα και την 21χρονη σύντροφό του που ήταν φορτωμένοι με τα κλοπιμαίαΕπιδρομή στις εγκαταστάσεις μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης στην Καβάλα, έκανε ένα ζευγάρι νεαρών,  που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για κλοπές. Εισέβαλαν στον χώρο όπου άφηναν τα προσωπικά τους αντικείμενα οι εργαζόμενοι και ξάφρισαν ό,τι είχαν και δεν είχαν!

Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι τα πράγματά τους είχαν κάνει φτερά και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που ξεκίνησε αμέσως αναζητήσεις. Σε λίγη ώρα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο άνδρα και την 21χρονη σύντροφό του που ήταν κυριολεκτικά… φορτωμένοι με τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο νεαρός είχε μαζί του ένα σακίδιο που είχε κλέψει από τον χώρο, μέσα στο οποίο υπήρχαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία, δηλαδή τρία κινητά, τέσσερα πορτοφόλια, διάφορα έγγραφα, ένας φορητός υπολογιστής, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, διάφορα είδη ρουχισμού και άλλα μικροαντικείμενα! Μόνο τα 90 ευρώ που είχαν αρπάξει οι δράστες δεν βρέθηκαν…

Ωστόσο, στην κατοχή της 21χρονης βρέθηκαν άλλο ένα tablet, δυο κινητά και πέντε δαχτυλίδια που δεν ανήκαν στους εργαζόμενους και ερευνάται από πού τα είχαν κλέψει. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του βρίσκονται σε εξέλιξη.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλληνες και κατοικία: Νέα αποκαλυπτική έρευνα

Οι Έλληνες έχουν το δικό τους σπίτι, είναι οικογενειακοί τύποι, αφού κατοικούν με τους γονείς ή το σύντροφό τους, και δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους για τα του οίκου τους, το οποίο βρίσκεται στην πόλη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και το κόστος ζωής τους οι κάτοικοι στην Ελλάδα μετακομίζουν κατά μέσο όρο 3 έως 5 φορές στη ζωή τους.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι διαμένουν σε ιδιόκτητη κατοικία (70%) και προτιμούν τις πόλεις από τις αγροτικές περιοχές. Περίπου 1 στους 5 διαμένει στο πατρικό σπίτι με τους γονείς του, το 56% ζει με το σύντροφό του και το 8,8% ζει μόνος του (το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι σχεδόν διπλάσιο). Αντίθετα, πολύ μικρός είναι ο αριθμός εκείνων που ζουν με φίλους ή άλλους συγγενείς.

Το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ακριβό το κόστος ζωής. Επίσης, ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 50% του καθαρού εισοδήματος για ενοίκιο, δόση δανείου, ρεύμα, νερό, θέρμανση και άλλα τρέχοντα έξοδα που έχουν να κάνουν με τη στέγαση τους.

Από την άλλη, στην Ελλάδα, 4 στους 10 εκτιμούν ότι το κόστος ζωής δεν είναι ούτε ακριβό ούτε φθηνό, τείνοντας όμως προς το φθηνό. Επίσης, το 23% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το εν λόγω κόστος θα εκτοξευθεί στο άμεσο μέλλον σε υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, όταν ζητήθηκε να γίνει μία πρόβλεψη για το κόστος ζωής από ιδιοκτήτες μονοκατοικίας ή μεζονέτας, το ποσοστό αυτών που προέβλεψαν αύξηση ήταν 28% και 18% όσοι μένουν σε διαμέρισμα (ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο). Η πλειοψηφία των Ελλήνων εξακολουθεί να επιλέγει τα μεγάλα αστικά κέντρα για να ζήσει. Μόλις το 19% των κατοίκων των πόλεων προβλέπει ότι το κόστος ζωής ανεβαίνει, σε αντίθεση με των 33% εκείνων που ζουν σε αγροτικές περιοχές.

Οι Έλληνες σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς δεν μετακομίζουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μόνο το 3,2% των ερωτηθέντων έχει μετακομίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του περισσότερες από 10 φορές, είτε σε άλλη μονοκατοικία ή μεζονέτα είτε σε άλλο διαμέρισμα.
Το 23,2% άλλαξε χώρο διαμονής 4 με 5 φορές, ενώ το 7,6% δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε κάποια μετακόμιση – μετακίνηση.

Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνάρτηση με τον παράγοντα ηλικία, χαρακτηριστική είναι η ύπαρξη μεγαλύτερης κινητικότητας (4 με 5 φορές μετακόμιση) από τις μεγαλύτερες ηλικίες. Για την ακρίβεια, λίγο περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων εντάσσονται στην ηλικιακή κλίμακα άνω των 40 ετών. Στον αντίποδα, βρίσκονται οι μικρότερες ηλικίες από 20-29 ετών, οι οποίοι “πακετάρισαν” τα πράγματά τους το πολύ έως 2 φορές.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντοκουμέντο: Το σχέδιο να ξανακλείσουν τα σύνορα της Ε.Ε.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο “Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν”, που διέρρευσε χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτεται η πρόθεση αρκετών χωρών μελών της Ε.Ε. να επαναφέρουν τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το Λουξεμβούργο που προεδρεύει του Συμβουλίου, η διετής επαναφορά θα πρέπει να επιτραπεί “Εφόσον οι εξαιρετικές περιστάσεις συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.”

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι “Ένα ή περισσότερα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσουν για την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων σε όλα ή σε συγκεκριμένα τμήματα των εσωτερικών τους συνόρων.”

Αυτή η κίνηση της Προεδρίας ακολουθεί τις απειλές της Ε.Ε. να διώξει την Ελλάδα από την Ζώνη Σένγκεν.

Η Προεδρία, σύμφωνα με το έγγραφο, αναφέρει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα της Frontex στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας “χωρίς αναβολή ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν με γειτονικές της χώρες”.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη εισέρχονται μέσω Ελλάδας και στη συνέχεια κατευθύνονται προς την κεντρική Ευρώπη.






Το έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πωλούσαν υγραέριο βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης

Ένας 59χρονος κι ένας 33χρονος συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης σε Αγία Παρασκευή και Μάνδρα, και τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα.

Προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση για να διερευνηθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα δύο αυτά πρατήρια καυσίμων πωλούσαν ως υγραέριο κίνησης υγραέριο βιομηχανικής χρήσης.

Όπως διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, σε Δ.Χ. φορτηγό βυτιοφόρο της εταιρείας ιδιοκτησίας των πρατηρίων φορτώθηκαν 7.685 κιλά υγραερίου βιομηχανικής χρήσης, τα οποία μετέφερε σε ένα εκ των δύο πρατηρίων, όπου άρχισε τη διαδικασία αποφόρτωσης στη δεξαμενή του υγραερίου κίνησης.

Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα, η πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης απαγορεύεται και συνιστά πράξη λαθρεμπορίας, καθώς η τιμή υγραερίου κίνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιομηχανικής χρήσης, όπως και οι αναλογούντες δασμοί.
Μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2.572,88 ευρώ.

Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του υγραερίου κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την εμπλεκόμενη εταιρεία, καθώς και από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης, λήφθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.




πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο «Αττικόν», για μια… συνταγή γυαλιών

Η παθογένεια του ΕΣΥ αναδείχθηκε με τον πιο βίαιο τρόπο στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.

Ένας από τους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους δέχτηκε επίθεση από συγγενή νεαρής γυναίκας διότι δεν της συνταγογραφούσε γυαλιά,  δίνοντας προτεραιότητα σε επείγοντα περιστατικάΤο ότι οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία «λυγίζουν» πλέον από τον όγκο των περιστατικών σε τακτικά και σε Επείγοντα ιατρεία, είναι γνωστό. Αυτό που δεν γίνεται συνήθως γνωστό είναι ότι τα λεγόμενα Επείγοντα περιστατικά που φτάνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά επείγοντα και έκτακτα περιστατικά καθώς πρόκειται για περιστατικά χρόνια τα οποία απλώς εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πόρτες του ΕΣΥ –καθώς οι πόρτες των άλλων πρωτοβάθμιων δομών υγείας είναι κλειστές- προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η παθογένεια αυτή του ΕΣΥ αναδείχθηκε με τον πιο βίαιο τρόπο στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας ( στη διάρκειά της καταγράφηκε προσέλευση – ρεκόρ με 1300 περιστατικά) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν» στο Οφθαλμολογικό τμήμα.

Ένας από τους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους – ο οποίος σημειωτέον είχε συμπληρώσει πολλές ώρες εργασίας στο νοσοκομείο με τους συναδέλφους του- δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης επίθεση από συγγενή νεαρής γυναίκας διότι δεν της συνταγογραφούσε γυαλιά!

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε το θύμα της επίθεσης, η νεαρή γυναίκα εξετάστηκε στη διάρκεια της εφημερίας παρότι δεν επρόκειτο για επείγον περιστατικό. Διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται γυαλιά, ωστόσο υπό την πίεση των έκτακτων οφθαλμολογικών περιστατικών που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ο γιατρός της σύστησε να επισκεφτεί την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη, το Τμήμα για τη συνταγογράφηση – σημειωτέον γίνεται ηλεκτρονικά και ως εκ τούτου απαιτεί χρόνο για την είσοδο στο σύστημα και εκτύπωση.

Η γυναίκα αποχώρησε δείχνοντας τη δυσφορία της και στη συνέχεια ένας άνδρας, που δήλωσε συγγενής της, «εισέβαλλε» στο Οφθαλμολογικό ιατρείο και άρχισε να γρονθοκοπεί τον γιατρό. Η συμπεριφορά του ήταν τόσο βίαιη που φέρεται να έσπασε αντικείμενα και εξοπλισμό του ιατρείου. Ο φερόμενος ως δράστης έφυγε τρέχοντας από το χώρο των ιατρείων πριν προλάβουν να φτάσουν οι άνδρες της ασφάλειας και αφού έδωσε -από μόνος του-τα στοιχεία του στην είσοδο του νοσοκομείου, επιβιβάστηκε σε ένα ταξί. Μετά από έρευνα της Αστυνομίας, στην οποία κατήγγειλε το γεγονός η διοικήτρια του νοσοκομείου, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περί αθέμιτου ανταγωνισμού και αναγκαιότητας της μικροζυθοποιίας‏

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλει πρόστιμο 31,5 εκατ. ευρώ στον πολυεθνικό κολοσσό της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, γνωστό σε όλους μας για τις μπίρες που βλέπουμε σε περίπτερα και σουπερμάρκετ: Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Buckler, κ.λπ. Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν «μπράβο!», επιτέλους σε μια χώρα που δεν λειτουργεί τίποτα και ειδικότερα όπως διαβάζω οι ρυθμιστικές αρχές υπολειτουργούν λόγω έλλειψης στελεχών, τουλάχιστον υπάρχει μια Επιτροπή Ανταγωνισμού που -αν και τις πήρε 15 χρόνια- εξέδωσε μια απόφαση που χτυπά τα μονοπώλια και τις πρακτικές τους.
 
Βέβαια, αυτή την πρώτη σκέψη ήρθε να επισκιάσει αμέσως το ρητό «όπου μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια», καθώς βλέποντας πώς λειτουργούν αυτοί οι κολοσσοί στην αγορά, πολύ φοβάμαι ότι μετά το πρόστιμο θα εντείνουν τον υπόγειο πόλεμο τους στους υπόλοιπους εγχώριους παραγωγούς, αφού βέβαια πρώτα αφήσουν μια περίοδο χάριτος για τα μάτια του κόσμου…
 
Ήδη βλέπω στην απάντηση που έδωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία να μιλά για «ελεύθερη αγορά» και σε άλλα δημοσιεύματα να τονίζει τις δικές της επενδύσεις. Διαβάζω για επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 έτη και αναρωτιέμαι: μια πολυεθνική θυμήθηκε τώρα να πει για τις επενδύσεις – τόσο καιρό που η αγορά ασφυκτιά λόγω των αθέμιτων πρακτικών της, τι έκανε; Τώρα θυμήθηκε, υπό το βάρος του προστίμου, να μιλήσει για τη συνεισφορά της στη χώρα;
 
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τις πρακτικές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη με την τροπή της υπόθεσης. Απλά πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι όταν απολαμβάνουμε μια κατά τα φαινόμενα ελληνική μπύρα όπως η ΑΛΦΑ, στην ουσία ενισχύουμε ένα μονοπώλιο και την ίδια ώρα καταδικάζουμε άλλες υπέροχες μπίρες να μένουν στην αφάνεια.
 
Πρόσφατα υπήρξε μια ανακοίνωση σταθμός για την ελληνική μικροζυθοποιία, με την ίδρυση της Ένωσης Μικρών Παραγωγών Ζύθου. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να αναδεικνύονται. Η ανάταση της ελληνικής οικονομίας -αν μπορεί να γίνει- πρέπει να έχει ως βασικό της ιστό την μικρομεσαία επιχείρηση, την ελληνική παραγωγή και την νεανική επιχειρηματικότητα.
 
Μήπως λοιπόν πρέπει να στηρίξουμε ετικέτες που στηρίζουν πραγματικά την αγορά και βοηθούν την ανάπτυξη του ανταγωνισμού; Τα μονοπώλια πάντα θα προσπαθούν να μας πείσουν περί του αντιθέτου με διάφορες πρακτικές αλλά ας ανοίξουμε τα μάτια μας…
 
 
Κ. Παπαδής
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 21 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων – Ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί

Παρείχαν προστασία σε 150 καταστήματα – Κατασχέθηκαν 22.250 ευρώ, ένα πιστόλι, 14 φυσίγγια, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ένα πιστόλι κρότου,πέντε αυτοκίητα, δύο μηχανές,σιδερογροθιές, μαχαίρια, αναβολικά χάπια, μικροποσότητες  κάνναβης, ασύρματοι και κινητά τηλέφωναΈνα δαιδαλώδες κύκλωμα μπράβων και εκβιαστών με τρεις υποοργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.
Συνολικά συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης είκοσι ένα μέλη, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος εβδομήντα έξι ατόμων, εκ των οποίων τα τριάντα επτά ως βασικά μέλη και τα τριάντα εννέα ως περιφερειακά. Ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικοί, ο ένας μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα μέλη των οργανώσεων παρείχαν προστασία σε τουλάχιστον 150 καταστήματα, ενώ στην κατοχή τους και σε κατ΄ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 22.250 ευρώ, ένα πιστόλι, εκατόν σαράντα φυσίγγια, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ένα πιστόλι κρότου, πέντε αυτοκίνητα, δύο μηχανές, σιδερογροθιές, μαχαίρια, αναβολικά χάπια, μικροποσότητες κάνναβης, ασύρματοι και κινητά τηλέφωνα.

Το χρονικό

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 18 ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 46 ετών και 3 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται πενήντα πέντε άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα είκοσι δύο που πρόκειται για δεκαπέντε (ημεδαπούς ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρεις ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από τη συνδυαστική ανάλυσή τους αποκαλύφθηκε η δράση τριών οργανώσεων, εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών τους, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι (αρχηγοί, αρχηγικά μέλη, εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, εισπράκτορες κτλ) και οι μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus – operandi).Ο σκοπός των οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούντο τουλάχιστον από το έτος 2014, ήταν να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απειλώντας τόσο τους ίδιους όσο και τις επιχειρήσεις τους και να απαιτούν διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας» στα καταστήματά τους. Επίσης ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες, αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά. Όπως διαπιστώθηκε, οι ανωτέρω οργανώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία, ενώ είχαν μέλη τα οποία ενεργούσαν από κοινού κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και την είσπραξη της «προστασίας». Οι κακουργηματικές πράξεις που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι των οποίων δεν είχαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, διακρίνονταν από αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα, ενώ όλα τα μέλη είναι σεσημασμένα για ομοειδείς πράξεις (εκβιάσεις, ναρκωτικά, όπλα κτλ). Επιπλέον, πρόκειται για ιδιαίτερα βίαια άτομα, που δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άτομα και να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με τη χρήση αντικειμένων (σιδερογροθιές), ακόμα και για ασήμαντους λόγους.Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:


• Το χρηματικό ποσό των -22.550- Ευρώ
• Πέντε (5) αυτοκίνητα
• Δυο (2) μοτοσικλέτες
• Ένα (1) πιστόλι
• Ένα (1) πιστόλι κρότου
• Εκατόν σαράντα (140) φυσίγγια
• Μια (1) γεμιστήρα πιστολιού
• Τέσσερις (4) σιδερογροθιές
• Μια (1) πτυσσόμενη ράβδος
• Δυο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα
• Ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες
• Τρία (3) μαχαίρια
• Μικροποσότητα κάνναβης
• Τριάντα (39) αναβολικά δισκία
• Πέντε (5) συσκευές ασύρματης επικοινωνίας
• Σαράντα εννέα (49) συσκευές κινητών τηλεφώνων

Οι διώξεις

Ποινική δίωξη για τρια κακουργήματα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των κατηγορουμένων για εκβιασμούς και εμπορία ναρκωτικών ουσιών που εξάρθρωσε η αστυνομία. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν 20 συλληφθέντες αλλά συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 68. Ο εισαγγελέαςΔημήτρης Γκύζης άσκησε διώξεις για συγκρότηση διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή και πώληση στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης), οπλοκατοχή, κλοπές και άλλα αδικήματα. Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάος με τα κρατικά αυτοκίνητα. Εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και μεταφορές ατόμων που έχουν αποβιώσει

Αναλυτικά όσα απίστευτα εντόπισαν οι ελεγκτές. Τις “αμαρτωλές” μετακινήσεις φέρνουν στη Βουλή είκοσι τρεις  βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Χριστόφορο Βερναρδάκη κατέθεσαν 23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής την τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τα αποτελέσματα ελέγχου που διενεργήθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο τις μετακινήσεις των κρατικών αυτοκινήτων για το έτος 2015.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων.
Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει, αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς.

Οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς, πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν με την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση υπαλλήλους.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι κρατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ιδιωτικές τους μετακινήσεις, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διενήργησε έλεγχο με αντικείμενο τη διαδικασία κίνησης των εν λόγω αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους 2015. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια κρατικών αυτοκινήτων, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων. Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει, αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς. Το πόρισμα των ελεγκτών φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και προχωρά στη διατύπωση προτάσεων για την εξυγίανση της κατάστασης, αφού πρώτα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Ως άμεσος πειθαρχικός προϊστάμενος των εμπλεκόμενων με την υπόθεση υπαλλήλων, πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε με την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ν. 3345/05, όταν σε πόρισμα ελέγχου ελεγκτικού μηχανισμού διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος, τα αρμόδια όργανα δεσμεύονται για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης;

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του Γενικού Μητρώου Κυκλοφορούντων Κρατικών Οχημάτων, από την υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία των κρατικών αυτοκινήτων; Πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωση του;

3. Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά;».

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:

α/α Ονοματεπώνυμο Εκλογική Περιφέρεια

1 Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας
2 Χαράλαμπος Αθανασίου Λέσβου
3 Σάββας Αναστασιάδης Β’ Θεσσαλονίκης
4 Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου Β’ Αθηνών
5 Γεώργιος Βαγιωνάς Χαλκιδικής
6 Κωνσταντίνος Βλάσης Αρκαδίας
7 Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης Αττικής
8 Σοφία Βούλτεψη Β’ Αθηνών
9 Γεώργιος Γεωργαντάς Κιλκίς
10 Αθανάσιος Δαβάκης Λακωνίας
11 Χρίστος Δήμας Κορινθίας
12 Άννα Καραμανλή Β’ Αθηνών
13 Θεόδωρος Καράογλου Β’ Θεσσαλονίκης
14 Ιωάννης Κεφαλογιάννης Ρεθύμνης
15 Γεώργιος Κουμουτσάκος Β΄Αθηνών
16 Ευάγγελος Μπασιάκος Βοιωτίας
17 Βασίλειος Οικονόμου Επικρατείας
18 Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καβάλας
19 Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου Β’ Αθηνών
20 Κωνσταντίνος Σκρέκας Τρικάλων
21 Κωνσταντίνος Τζαβάρας Ηλείας
22 Θεόδωρος Φορτσάκης Επικρατείας
23 Μάξιμος Χαρακόπουλος Λαρίσης



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή: Προετοιμαστείτε για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν (ανώτατος άρχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά το σύνταγμα της χώρας ) έδωσε εντολή για προετοιμασίες που προσομοιάζουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διαταγή αυτή αφορούσε αποκλειστικά την «κλειστή ηγετική ομάδα του Κρεμλίνου» , και συγκεκριμένα τον  υπουργό Άμυνας Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού, τον επικεφαλής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βίκτορ Bondarev, τον διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων Αντιστράτηγο Sergey Karakaev   και φυσικά τον διοικητή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU, Αντιστράτηγο Igor Sergun.

Σκοπός της αποστολής των ανωτέρω αξιωματούχων είναι  η πλήρη και αποτελεσματική  προετοιμασία των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία. Επίσης  η Συρία θα μετατραπεί σε μια «αδιαπέραστη ζώνη  συγκρούσεων» ,  και στην πραγματικότητα θα  γίνει  το «νεκροταφείο του Ομπάμα» που  θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ και της δυτικής συμμαχίας, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα  .

Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με την  σημερινή τουρκική εφημερίδα Sabah,  στην  συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ  στις Βρυξέλλες, αποφασίσθηκε τόσο η πολιτική όσο  και η  στρατιωτική υποστήριξη  προς την Τουρκία, με την διεξαγωγή και στρατιωτικών «κινήσεων» του ΝΑΤΟ,  που παραπέμπουν σε πολεμική προετοιμασία στρατιωτικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στην Συρία.!!

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και με δεδομένο ότι υπάρχουν  ρωσικές πυραυλικές απειλές από θάλασσα  και τον αέρα , θα πρέπει να αυξηθεί η αντιπυραυλική   άμυνα  της χώρας, αλλά και η αποστολή   περισσοτέρων  μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Δεδομένου ότι η Ρωσία, γράφει η τουρκική εφημερίδα,   έχει αναπτύξει το διάσημο  αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Λατάκεια , η Ιταλία ανακοίνωσε ότι  θα αποστείλει πυραύλους Patriot και στρατιωτικές μονάδες στην Τουρκία. Επιπλέον, η αποστολή των  ισπανικών συστοιχιών των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT,  στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του  ΝΑΤΟ θα  επεκταθεί και μετά  τον Ιανουάριο του 2016. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Jens Stoltenberg του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «Εμείς [ το ΝΑΤΟ] θα έχουμε  μια νέα στρατηγική για τον  ρωσικό υβριδικό πόλεμο. Θα βελτιώσουμε την συλλογή και την  επεξεργασία των πληροφοριών μας , τον τομέα της έγκαιρης προειδοποίησης των συστημάτων μας για να κατανοήσουμε καλύτερα την περιοχή και να αυξήσουμε την επίγνωση της κατάστασης».
Επιπλέον,  αναφέρθηκε ότι η Βρετανία θα αποστείλει οκτώ βομβαρδιστικά αεροσκάφη για την υποστήριξη της Τουρκίας. Τα βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη θα επιχειρούν  από κοινού με τα αμερικανικά  από την νατοϊκή βάση του  Ιντσιρλίκ.

Η Δανία θα αποστείλει  φρεγάτες για την προστασία της Τουρκίας από τους  ρωσικούς  πυραύλους  S-400 ,  και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου για την παροχή ηλεκτρονικών πληροφοριών μέσω  jammers.

Η Γερμανία θα αποστείλει αεροσκάφη Tornado στην βάση του  Ιντσιρλίκ, ενώ οι  ΗΠΑ συμφώνησαν να διατηρήσουν το αντιτορπιλικό  USS Donald Cook, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου . Το πλοίο αυτό είναι εξοπλισμένο με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis και  πυραύλους Tomahawk. Το USS Donald Cook μαζί με το αντιτορπιλικό USS Carney που κατέπλευσε στην περιοχή , θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας της Τουρκίας σε περίπτωση οποιασδήποτε  επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους ( από τους Ρώσους), τονίζουν οι Τούρκοι.

Από την άλλη πλευρά , ο Βλαδίμηρος  εξασφάλισε την ισραηλινή «ουδετερότητα», σύμφωνα με το portal Defense News,  στην περιοχή βάσει  συμφωνίας που ήρθε με τον Ισραηλινό  Πρωθυπουργό  Βενιαμίν Νετανιάχου, ακόμη και  σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με το ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι οι  ΗΠΑ ανακοίνωσαν την μεταστάθμευση μοιρών αεροσκαφών  F-16, αεροσκαφών ηλεκτρονικού πόλεμου Ε3 AWACS, καθώς και αεροσκαφών  εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, RC-135, και βομβαρδιστικών  Β-1 και Β-52, τα οποία «προθερμαίνονται» στις ΗΠΑ . Επίσης, η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να αποκαλύψει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών που θα μετασταθμεύσουν στην βάση του Ιντσιρλίκ .

Μέσα σε αυτόν το ορυμαγδό των εξελίξεων , τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία, σύμφωνα με ρωσικές πηγές και το Υπουργό  Εξωτερικών της χώρας  Anouar  Gargash .

Ο Anwar Gargash δήλωσε ότι τα ΗΑΕ θα συμμετάσχουν  σε οποιαδήποτε διεθνή προσπάθεια, που απαιτεί παρέμβαση χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων για την καταπολέμηση της ισλαμικής  τρομοκρατίας.!!

Έτσι, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα,  με την συγκάλυψη του καθεστώτος Ομπάμα και την  συνενοχή  της Δύσης στην ύπαρξη του  παράνομου καρτέλ πετρελαίου του  Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, γίνονται όλοι συνένοχοι, σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Ο απεσταλμένος  της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντρ Γκρουσκό, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι  : «Με την  κάλυψη της Τουρκίας σε πολιτικό επίπεδο, το ΝΑΤΟ ανέλαβε ουσιαστικά την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24. Το ΝΑΤΟ, δεν έκανε καμία ηθική αξιολόγηση αυτής της παράνομης  τουρκικής πράξης,  και στην  πραγματικότητα κάλυψε πολιτικά  την Άγκυρα ως μέλος της συμμαχίας φέροντας μεγάλη ευθύνη και  το ίδιο  για το συμβάν. Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με την  αντικειμενικότητα και  την απλή κοινή λογική».

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Ρώσος Πρόεδρος, έδωσε εντολή για την μεταφορά 70 μαχητικών αεροσκαφών στην εμπόλεμη ζώνη και επίλεκτων χερσαίων στρατευμάτων, την δημιουργία μιας νέας  δεύτερης ρωσικής βάσης στην περιοχή Αl-Shayrat , κοντά στην πόλη Χομς, και το πιο κρίσιμο από όλα,  την ανάπτυξη σε όλη την Συρία ηλεκτρομαγνητικών όπλων  για να μετατραπεί η  εμπόλεμη ζώνη σε ένα εικονικό «ηλεκτρονικό  πεδίο μάχης» .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το επόμενο διάστημα θα έχουμε  μια μεγάλη κλιμάκωση μεταφοράς δυνάμεων από το  ΝΑΤΟ και την Ρωσίας  στην περιοχή,  η οποία φαίνεται άλλωστε   « δια γυμνού οφθαλμού». Η αμέσως επόμενη φάση αφορά καθαρά « πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας». Η Συρία θα γίνει το πεδίο σφοδρής σύγκρουσης Ρωσίας και ΝΑΤΟ  για επικρατήσει ο « ένας « από τους «δύο», με την Κίνα  όμως να «παραφυλάει»  .



Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μήπως αντί για τέλη κυκλοφορίας να πληρώνουμε… ΕΝΦΙΑ;

Ο κακός χαμός έγινε με τα νέα τέλη κυκλοφορίας 2016 μερικές εβδομάδες πριν ανακοινωθούν, με αποτέλεσμα να πέσει η αγορά του αυτοκινήτου και να δημιουργηθεί ένα αλαλούμ, ουσιαστικά για το τίποτα. Εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άκουγαν καθημερινά ότι θα γίνουν μεγάλες αυξήσεις αλλά και μειώσεις και ότι θα καταργηθούν τα μηδενικά τέλη για όλους.

Εν τέλει οι μειώσεις που έγιναν στα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί έως το 2000 και με κινητήρες έως 1.600 κ.εκ. -που είναι η πλειοψηφία- είναι αστείες (έως 15 ευρώ), ενώ για τα ταξινομημένα μεταξύ 2001 και 2005 δεν άλλαξε τίποτα στα «δημοφιλή» κυβικά εκατοστά. Παράλληλα για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μεταξύ 2006 έως και 31/10/2010, οι αυξήσεις στα μικρομεσαία κ.εκ. έφτασαν τα 15 ευρώ.

Το όφελος της απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας διατηρήθηκε για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1/11/2011 και εκπέμπουν έως 90 γρ./χλμ., ενώ όσα εκπέμπουν μεταξύ 91 και 100 γρ./χλμ. CO2 θα πληρώσουν 0,90€/γρ., δηλαδή έως 90 ευρώ. Πολύ μικρές είναι οι επιβαρύνσεις για τα υπόλοιπα οχήματα που εκπέμπουν από 101 γρ./χλμ. CO2 και άνω.

Χιλιάδες όμως ήταν οι αγοραστές νέων ντίζελ κυρίως αυτοκινήτων και κάποιων μικρών βενζίνης, που εξαπατήθηκαν για ακόμα μία φορά από τις κυβερνήσεις και από εκεί που δεν πλήρωναν τέλη κυκλοφορίας, τώρα θα πληρώσουν. Θα θυμάστε τι είχε γίνει το 2009 με τη μείωση των τελών ταξινόμησης, όπου πολλοί έσπευσαν να πάρουν αυτοκίνητα με πολλά κυβικά και μετά καλούνταν να πληρώσουν φόρο πολυτελείας, τεκμήρια, ακριβότερη βενζίνη και υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας.

Άλλο τόσο άδικο είναι να πληρώνει ο κάτοχος ενός παλαιότερου και πολύ χαμηλότερης αξίας αυτοκινήτου πολλαπλάσια ποσά για τέλη κυκλοφορίας. Για παράδειγμα ένα Fiat Punto 1.400άρι δεκαετίας πληρώνει 240 ευρώ τέλη, την στιγμή που ως μεταχειρισμένο πιάνει γύρω στις 3.000 ευρώ, όταν μια ολοκαίνουργια ντίζελ BMW 116d αξίας τουλάχιστον 24.470 ευρώ δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας λόγω 89 γρ./χλμ. εκπομπών CO2.

Τόσα δισεκατομμύρια ευρώ που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία χρόνια τώρα από τα τέλη κυκλοφορίας, που πάνε τελικά; Στους δρόμους που είναι γεμάτοι λακκούβες ή στις εθνικές οδούς που τις χρυσοπληρώνουμε με τα πανάκριβα διόδια; Έστω ας αλλάξουν ονομασία και αντί για τέλη κυκλοφορίας να μετονομαστούν και αυτά σε ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Αυτοκινήτων) γιατί υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν γίνει ακίνητα πάνω στους δρόμους και σπάνια βγαίνουν στην κυκλοφορία. Και γιατί να υπάρχουν τόσο μεγάλες διακρίσεις και αποκλίσεις στα ποσά





autogreeknews.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γενική απεργία: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο των συλλαλητηρίων (photos - videos)

Επεισόδια, μικρής έκτασης, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (3/12) στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης, Γιώργος Διαμαντάκης

Βόμβες μολότοφ πέταξαν προς τους άντρες των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, αντιεξουσιαστές σήμερα το μεσημέρι κι ενώ είχε φτάσει στο σημείο η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αναγκάζοντας τους κουκουλοφόρους να αποχωρήσουν κινούμενοι προς τα Προπύλαια.

epeisodia3B

Μικρότερης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα τόσο στη Δραγατσανίου όσο και στην Πατησίων, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων.

epeisodia1B

Δυναμικό το «παρών» των πολιτών στα απεργιακά συλλαλητήρια

Χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Ομονοίας και την πλατεία Κλαυθμώνος όπου πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κηρύχθηκε ενάντια σε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και προϋπολογισμό.





Το ραντεβού του ΠΑΜΕ ήταν για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια όπου βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


poreia pame3B

«Αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης» τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα».

«Η επιλογή για τον λαό μας», επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «είναι μία: αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα».

poreia pame4 n49

Λίγο αργότερα, οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή και παρέμειναν για λίγη ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

sigkentrosi7B

Η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή:

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώνονταν χιλιάδες πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

gsee adedy3B

Δείτε τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος:
Μετά τις 12:00 ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος για τη Βουλή η μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ.

sigkentrosi1B

gsee adedy8B

Η πορεία προς τη Βουλή:

Τις επόμενες ημέρες η ΓΣΕΕ αναμένεται να αποφασίσει για νέα απεργιακή κινητοποίηση με αποκλειστικό θέμα το νέο ασφαλιστικό.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Την κυβέρνηση δεν τη σώζει κανένας Λεβέντης

Παρών στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Τσίπρα, με τόσο νωπή λαϊκή εντολή, μόλις δυόμισι μηνών, να συναντά τη γενική κοινωνική κατακραυγή».

laiki enotitaB

Πρόσθεσε επίσης ότι «την κυβέρνηση δεν τη σώζει κανένας Λεβέντης, ούτε τον Τσίπρα τον σώζει καμιά οικουμενική των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων».

poreia pame10B
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Συλλαλητήρια και στην υπόλοιπη Ελλάδα 

Την αντίθεση τους στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης εξέφρασαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις και τις τρεις ξεχωριστές πορείες.

«Εκείνοι που έταζαν προεκλογικά ότι θα "σκίσουν τα Μνημόνια", έρχονται τώρα να ισοπεδώσουν την κοινωνική ασφάλιση, φορολογούν ό,τι κινείται και συνεχίζουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 
Όσο εφαρμόζουν αυτή την πολιτική θα είμαστε στους δρόμους» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

«Παραμένουμε όρθιοι, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε ησυχία και η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει» επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) Πέτρος Κετικίδης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με πρωτοβουλία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, στην οποία πήραν μέρος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Σωματείων και η ΟΚΔΕ, που έκαναν προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα και στην πλατεία Αγίας Σοφίας, αντίστοιχα. Συμμετείχαν, επίσης, απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», που έχει κηρύξει πτώχευση. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εργαζόμενοι στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, αλληλέγγυοι σε αυτούς, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό με σύνθημα κατά της έκδοσης στις ιταλικές αρχές πέντε φοιτητών. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το δικαστικό μέγαρο, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση πλειστηριασμού των εγκαταστάσεων της ΒΙΟΜΕ, και έμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Στη Θεσσαλονίκη κινούνται σήμερα ελάχιστα αστικά λεωφορεία, ανά γραμμή, και μόνο με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.
Στα Χανιά, συνδικάτα και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεση τους στο υπό συζήτηση σχέδιο του προϋπολογισμού και στις διατάξεις του ασφαλιστικού, με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ, το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι φορέων ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Απεργούμε σήμερα γιατί εδώ και 6 χρόνια η χώρα εχει διαλυθεί, εκφράζομε την αντίθεση μας στα νέα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αγροτών και κτηνοτρόφων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 1.866, ενώ ακολούθησε και πορεία σε δρόμους της πόλης με συμμετοχή και αγροτικών οχημάτων.

Δύο ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο. Η πρώτη οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα, βασικό των οποίων ήταν «Αντιστεκόμαστε», πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η δεύτερη, πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Στην Πάτρα, η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο και συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κ.α.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ομάδα αντιεξουσιαστών ανέβηκε στον πρώτο όροφο του εργατικού κέντρου και ανήρτησε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα, «καμία δίωξη στους πέντε φοιτητές αγωνιστές».

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, με την συμμετοχή δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ανέργων.

Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων, πραγματοποιήθηκαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας, όπως στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι και αλλού.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βροχή» από μολότοφ στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 13:00 στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «γνωστοί – άγνωστοι» πέταξαν πέτρες έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά των αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιά και σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στο ύψος της Δραγατσανίου, αλλά και κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.
 
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Jeremy Clarkson (Top Gear) παρουσιάζει το drone της Amazon για τη μεταφορά πακέτων [Video]

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που η Amazon ανακοίνωσε τα σχέδια της για την υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones, γνωστή ως Prime Air, και τώρα επιστρατεύει τον διάσημο παρουσιαστή Jeremy Clarkson (Top Gear και σύντομα σε νέα εκπομπή με την υπόλοιπη παρέα για λογαριασμό της Amazon) για να παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας.


Σύμφωνα με την εταιρεία, τα drones θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πακέτων με βάρος έως 2.5kg και οι παραδόσεις θα γίνονται στην πόρτα του πελάτη μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
“Μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι πραγματικότητα. Μια μέρα, το να βλέπεις drones της Prime Air θα είναι τόσο συνηθισμένο, όσο είναι τα οχήματα των ταχυδρομείων σήμερα. Με τον καιρό θα δείτε μια ολόκληρη οικογένεια τέτοιων drones, τα οποία θα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση διαφορετικών αναγκών σε διαφορετικό περιβάλλον”
Προς το παρόν δεν μπορούν να δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα για έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς αναμένεται η εξέταση του σχεδίου και η έγκριση από την FAA (Federal Aviation Administration) στις ΗΠΑ.









πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο 'καυτός' Δεκέμβρης της κυβέρνησης

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να γνωρίζει καλά, πως μόνο με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης θα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και να εξαφανίσει όλες τις δεύτερες σκέψεις που υπάρχουν ακόμα και μέσα στην κοινοβουλευτική της ομάδα

Να συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματος επιχείρησε, ανεβάζοντας τους τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν συνεπώς το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός αναμένεται να βγει ακόμα πιο «μπροστά» προκειμένου να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, αλλά και να πολώσει το κλίμα με την αντιπολίτευση.

Έχει ήδη προγραμματιστεί την ημέρα της γενικής απεργίας να παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ στις 10 το βράδυ σε τέσσερις δημοσιογράφους, ενώ ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν την ομιλία του πρωθυπουργού για το Σάββατο, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Η ψηφοφορία του Σαββάτου αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο τεστ αντοχής της κυβέρνησης, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαβεβαιώνει πως η πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι εξασφαλισμένη.

Κοινοβουλευτικές και κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν στο NEWS 247, πως δεν υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή βουλευτές που να έχουν εκδηλώσει είτε δημόσια είτε σε κλειστές συσκέψεις διαφοροποιήσεις από την γραμμή που συμβαδίζει με την υλοποίηση της συμφωνίας.

Δεν θεωρείται τυχαίο, πάντως το γεγονός ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν βγάζουν από το τραπέζι το ενδεχόμενο, διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή ακόμα και μελλοντικών συνεργασιών.

Σε συνομιλίες που είχε το NEWS 247 με βουλευτές ακόμα και από την «ανενεργή» πτέρυγα των «53+» γίνεται φανερό πως το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν είναι ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Ως ένα σημείο οι πιθανές συνεργασίες θα μπορούσαν να είναι και μια «προειδοποιητική βολή» προς τους βουλευτές που από τη μια έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την κυβερνητική τακτική σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και από την άλλη ξορκίζουν οποιοδήποτε σενάριο έχει να κάνει με την διαφοροποίηση των σημερινών ισορροπιών.

Όσον αφορά το θέμα του ασφαλιστικού, για το οποίο ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο υπουργός Εργασίας φέρεται να εμφανίστηκε καθησυχαστικός πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις του ΙΚΑ, χωρίς, όμως να μπορέσει να δεσμευτεί για τους συνταξιούχους με υψηλές αποδοχές.

Το ασφαλιστικό μαζί με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων θα είναι τα δυο επόμενα crash test για την κυβέρνηση, μέχρι το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο χρόνο.

Όπως είναι φυσικό το «μασάζ» και οι συνεχείς επαφές βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Μαξίμου αναμένεται να ενταθούν όλο το επόμενο διάστημα. Άλλωστε και οι βουλευτές στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση από την κυβέρνηση έτσι ώστε «να μην μαθαίνουν από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις ό,τι γίνεται».

Σήμερα συνεδριάζει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν επαφές του Γιώργου Κατρούγκαλου με κυβερνητικά στελέχη.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Τι προβλέπεται για τους τίτλους σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία αξιολόγησης υπαλλήλων .

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όπως είχε προαναγγελθεί άλλωστε από τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βερναρδάκη.

Με το νομοσχέδιο σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr εισάγεται νέα διαδικασία για την αξιολόγηση αλλά και νέα κριτήρια που θα αξιολογούνται όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί. Παράλληλα εισάγεται η θέσπιση νέου Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης καθώς και την διαδικασία επιλογής Γενικών Γραμματέων, αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων.

Με το νομοσχέδιο εισάγεται επίσης και η Συμβουλευτική Συνέντευξη προκειμένου να συζητείται η απόδοση του δημοσίου υπαλλήλου με τον εκάστοτε προϊστάμενο του

Αναλυτικά οι σημαντικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο:
Έκθεση αξιολόγησης

Η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει:

α) Τους τίτλους σπουδών του/της υπαλλήλου, καθώς και τις δραστηριότητες επιμόρφωσης που έλαβαν χώρα κατά το έτος για το οποίο αφορά η αξιολόγηση.

β) Συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέσθηκε από τον αξιολογούμενο, κατά την περίοδο που αξιολογείται.

γ) Τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης του άρθρου 19.

δ) Τη βαθμολογία του αξιολογούμενου βάσει των κριτηρίων των επόμενων παραγράφων.

Οι εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσονται από τους αρμόδιους αξιολογητές υποχρεωτικά εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.

Η προθεσμία ισχύει και για τους αξιολογητές που απέβαλαν την ιδιότητα τους αυτή πριν από την 31η Μαρτίου λόγω τοποθέτησης, μετάθεσης, μετακίνησης, απόσπασης, μετάταξης ή διορισμού σε άλλη υπηρεσία.

Στην περίπτωση που ο προϊστάμενος άσκησε καθήκοντα για πέντε τουλάχιστον μήνες, αλλά η υπαλληλική σχέση λύθηκε λόγω παραίτησης, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας ή τριακονταπενταετίας, οι εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσονται και υποβάλλονται με μέριμνα της αρμόδιας μονάδας προσωπικού, πριν από την παράδοση των καθηκόντων. Κατ' εξαίρεση, όταν αξιολογητές είναι ο Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας, το μονομελές όργανο διοίκησης ή ο πρόεδρος συλλογικού οργάνου διοίκησης ή ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού ή Υφυπουργού μπορούν να συντάσσουν έκθεση αξιολόγησης και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών υπηρεσίας και σε περίπτωση που αποχωρήσουν από τη θέση τους, μπορούν να συντάσσουν εκθέσεις αξιολόγησης μέχρι και εξήντα (60) ημέρες μετά την αποχώρηση τους.

Σε περίπτωση κένωσης θέσης προϊσταμένου που ενεργεί ως αξιολογητής, εκτός της περίπτωσης παραίτησης, συμπλήρωσης ορίου ηλικίας ή τριακονταπενταετίας, τις εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσει ο νόμιμος αναπληρωτής του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει νόμιμος αναπληρωτής, οι εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσονται κατ' εξαίρεση από τον άμεσο προϊστάμενο του αξιολογητή.

Δεν συντάσσεται έκθεση αξιολόγησης για χρονικό διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.

Αρμόδια για την τήρηση των διαδικασιών αξιολόγησης είναι η οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού. Σε περίπτωση, κατά την οποία διαπιστώνεται οποιαδήποτε παράλειψη ή πλημμελής ή μη ορθή συμπλήρωση, η έκθεση αξιολόγησης επιστρέφεται από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας διοικητικού ή προσωπικού για σχετική συμπλήρωση ή διόρθωση.

Κάθε έκθεση αξιολόγησης γνωστοποιείται υποχρεωτικά στον υπάλληλο που αφορά, από την αρμόδια υπηρεσία Προσωπικού ή Διοικητικού.

Ο υπάλληλος δικαιούται οποτεδήποτε να ζητεί και να λαμβάνει πλήρη γνώση ή και αντίγραφο των εκθέσεων αξιολόγησής του, από την αρμόδια υπηρεσία Προσωπικού ή Διοικητικού, θέτοντας επί του εντύπου της έκθεσης αξιολόγησης την υπογραφή του και την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε γνώση.

Ο τελικός βαθμός της αξιολόγησης προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμολογιών των δύο αξιολογητών. Στην περίπτωση όπου η απόκλιση μεταξύ των δύο αξιολογητών υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24) εκατοστιαίες μονάδες, αρμόδια για τη βαθμολόγηση είναι η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 21, στην οποία παραπέμπονται υποχρεωτικά οι σχετικές Εκθέσεις αξιολόγησης.

Κριτήρια και διαδικασία αξιολόγησης υπαλλήλων

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων όλων των κατηγοριών κατατάσσονται στις εξής διακεκριμένες κατηγορίες:

Ι. Γνώση του αντικειμένου ενδιαφέρον και δημιουργικότητα

IΙ. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά.

ΙΙΙ. Αποτελεσματικότητα

Κάθε κατηγορία κριτηρίων αναλύεται σε επιμέρους κριτήρια, ως ακολούθως:

ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

1. Διοικητική ικανότητα, επαγγελματική επάρκεια, δυνατότητα εφαρμογής των γνώσεων και της εμπειρίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

2. Ολοκληρωμένη γνώση του διοικητικού έργου του φορέα (Υπουργείου, αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας ή ν.π.δ.δ.)

3. Επίδειξη ενδιαφέροντος, ανάπτυξη δεξιοτήτων και αφοσίωση κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων.

4. Πρωτοβουλία, Καινοτομίες (ιδίως: ανάπτυξη δεξιοτήτων, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, οργάνωση κινήτρων στους/στις υφιστάμενους/ες, συντονισμός και προγραμματισμός του έργου).

5. Eκπόνηση σχετικών μελετών, άρθρων ή προτάσεων και βράβευση τέτοιων εργασιών.

6. Ανάληψη ευθυνών και ικανότητα άσκησης πολλαπλών καθηκόντων συναφών προς τη φύση της υπηρεσίας. Ιεράρχηση προτεραιοτήτων, συντονισμός και προγραμματισμός του έργου

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Επικοινωνία και άριστη συνεργασία με συνυπηρετούντες στην ίδια ή άλλη υπηρεσιακή μονάδα, υπαλλήλους

Συμπεριφορά προς τους πολίτες σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις καθώς και άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών τους στα πλαίσια της νομιμότητας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ποσοτική και ποιοτική εργασιακή απόδοση (ιδίως: διαχείριση κρίσεων, αναβάθμιση εργασιακού περιβάλλοντος, προστιθέμενη αξία διοικητικού έργου)

Βαθμός επίτευξης των στόχων της ατομικής στοχοθεσίας και συμμετοχής στη στοχοθεσία του Τμήματος.

Στο υπ' αριθμ. 8 κριτήριο αξιολογούνται μόνο οι υπάλληλοι που λόγω των αρμοδιοτήτων τους έρχονται σε επικοινωνία με το κοινό. Το υπ' αριθμ. 10 κριτήριο βαθμολογείται, μόνο εφόσον έχουν τεθεί στόχοι για το έτος που αφορά η αξιολόγηση.

Κάθε επί μέρους κριτήριο αξιολόγησης βαθμολογείται από τους αξιολογητές με ένα ακέραιο βαθμό, που κατά την αντικειμενική κρίση αρμόζει στο αντίστοιχο κριτήριο για τον αξιολογούμενο. Η κλίμακα των βαθμών ορίζεται από το 0 έως το 100, με ανώτατο βαθμό τον αριθμό 100 και κατώτατο τον αριθμό 0.

Με βαθμό από 90 έως 100 βαθμολογούνται οι άριστοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν επιδείξει όλως εξαιρετική απόδοση στα καθήκοντα τους. Ως όλως εξαιρετική επίδοση νοείται η προσφορά έργου υψηλού επιπέδου από τον αξιολογούμενο, από το οποίο προέκυψε σημαντικό όφελος για την Υπηρεσία. Για τη βαθμολογία με βαθμό 90 και άνω απαιτείται η κατάθεση από τους αξιολογητές ειδικής αιτιολογίας της βαθμολογίας αυτής για τα κριτήρια αξιολόγησης, με καταγραφή πραγματικών στοιχείων και δεδομένων που την στοιχειοθετούν και εξετάζεται υποχρεωτικά από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 21.

Με βαθμό από 75 έως 89 βαθμολογούνται οι πολύ επαρκείς υπάλληλοι, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της υπηρεσίας τους, μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε υπηρεσιακό ζήτημα και περιστασιακά μόνο ενδεχομένως να χρειάζονται ελάχιστη υποβοήθηση στο έργο τους.

Με τους βαθμούς 60 έως 74 βαθμολογούνται οι καλοί υπάλληλοι που επιδιώκουν σταθερά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της υπηρεσίας, αλλά υπολείπονται των παραπάνω κριτηρίων.

Με τους βαθμούς 50 έως 59 βαθμολογούνται οι μη ιδιαίτερα επαρκείς υπάλληλοι, οι οποίοι αποδίδουν κάτω του συνηθισμένου μέτρου και μπορεί να χρειάζονται υποβοήθηση στο έργο τους.

Με τους βαθμούς 40 έως 49 βαθμολογούνται οι μέτριοι υπάλληλοι οι οποίοι κατά κανόνα χρειάζονται υποβοήθηση στο έργο τους.

Με τους βαθμούς 25 έως 39 βαθμολογούνται οι ανεπαρκείς υπάλληλοι.

Με τους βαθμούς 1 έως 24 βαθμολογούνται οι ακατάλληλοι για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία υπάλληλοι.

Βαθμολογία κάτω του βαθμού εξήντα (60) πρέπει υποχρεωτικά να αιτιολογείται ειδικά και να θεμελιώνεται σε πραγματικά περιστατικά και αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα του προσωπικού μητρώου του υπαλλήλου, όπως η επιβολή πειθαρχικών ποινών, δυσμενών παρατηρήσεων των προϊσταμένων του ή άλλων αντικειμενικών στοιχείων που να καταδεικνύουν προδήλως μειωμένη ανταπόκριση στα υπηρεσιακά καθήκοντα. Εάν ελλείπουν παρόμοια υποστηρικτικά στοιχεία της δυσμενούς βαθμολογίας, ο υπάλληλος δύναται να ασκήσει ένσταση στην ειδική επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 21, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 20.

α) Το κριτήριο 10 βαθμολογείται ανάλογα με τον βαθμό ανταπόκρισης των υπαλλήλων στη στοχοθεσία του τμήματος και στην ατομική τους στοχοθεσία και απαιτείται πάντοτε ειδική και τεκμηριωμένη αιτιολογία. Πριν από τη βαθμολόγηση του κριτηρίου αυτού προηγείται, υπό την ευθύνη και την προεδρία του οικείου προϊσταμένου Διεύθυνσης, σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του άρθρου 23 για τη συλλογική αξιολόγηση και ατομική αυτοαξιολόγηση κάθε υπαλλήλου, σε σχέση με τη στοχοθεσία του. Η αυτοαξιολόγηση δεν καταλήγει σε πρόταση βαθμολογίας κάθε υπαλλήλου, αλλά εντοπίζει προβλήματα και επιτεύγματα του τμήματος και λαμβάνεται υπόψη από τον αξιολογητή για την διαμόρφωση της αιτιολογίας της βαθμολογίας του.

β) Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, το εν λόγω κριτήριο δε βαθμολογείται, εφόσον δεν έχει προηγηθεί διαδικασία στοχοθεσίας, σύμφωνα με το νόμο αυτό.

Μετά την οριστικοποίηση των εκθέσεων αξιολόγησης, η αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού γνωστοποιεί την έκθεση αξιολόγησης στον αξιολογούμενο.

Δείτε εδώ τις επιπλέον διατάξεις του νομοσχεδίου




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Greenpeace αποδοκιμάζει τις τοποθετήσεις Τσίπρα στη Σύνοδο για το κλίμα

Το ελληνικό τμήμα της Greenpeace, παρακολουθώντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνδιάσκεψη για το κλίμα που έλαβε χώρα στο Παρίσι, κατακεραύνωσε τις θέσεις του

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε τη Δευτέρα πως: “Η σύνοδος αυτή πρέπει να αποτελέσει ιστορική καμπή. Πρέπει να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση σε μια φιλική προς το κλίμα, βιώσιμη κοινωνία”.


Ενώ, επισήμανε πως “η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή βιώνει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και την ανθρώπινη απόγνωση, δίνει πολιτική προτεραιότητα στην ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατόπισης της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε πώς θα το πράξουμε”.

Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο νομικό πλαίσιο και τη δέσμευση των χωρών στη συμφωνία του Παρισιού. “Η συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να παρέχει ένα νομικά δεσμευτικό πλαίσιο που θα έχει ως βάση τις διαδικασίες διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμόρφωσης που θα εφαρμόζονται από όλα τα μέρη”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Παράλληλα, οι υπόλοιποι ηγέτες επέστησαν την προσοχή τους στη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσπαθώντας να στρέψουν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση την ανάγκη για εύρεση λύσης για το μείζον περιβαλλοντολογικό ζήτημα.

Αυτές ήταν και οι δηλώσει που προκάλεσαν την αντίδραση του ελληνικού τμήματος της Greenpeace, που με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως ” Ο κ. Τσίπρας κατάφερε σε μία τοποθέτηση 453 λέξεων να μην αναφέρει ποτέ τις λέξεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας. Κατήγγειλε τον καπιταλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό και αρκέστηκε σε διαπιστώσεις και γενικές τοποθετήσεις, οι οποίες έγιναν συγκεκριμένες μόνο σε ένα σημείο: την υπεράσπιση της πάγιας θέσης των Ελλήνων εφοπλιστών να μην ρυθμίζονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ), δηλαδή από τους ίδιους τους εφοπλιστές. Ειρωνικά λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε στηλιτεύσει τη μεγιστοποίηση του κέρδους ως κριτηρίου που υπαγορεύει πολιτικές αποφάσεις”.

Όλα αυτά αντιπροβάλλοντας τις δηλώσει άλλων ηγετών, που έφτασαν στο Παρίσι με συγκεκριμένους στόχους, για τις χώρες τους, και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και την ανάληψη των ευθυνών που τους αναλογούν.

Παράλληλα, η μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τοποθετεί το κέρδος πάνω από τους πολίτες της χώρας, σημειώνοντας: “Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα παραμένει χαμένη και αποπροσανατολισμένη, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην ομιλία του κ. Τσίπρα. Εν έτει 2015, τα εύκολα συνθήματα περασμένων δεκαετιών ούτε ορίζουν ούτε προσδίδουν προοδευτικότητα σε κάποιον. Τα έργα το κάνουν αυτό. Ο προοδευτικός χώρος έχει πάψει να είναι το προνομιακό πεδίο του κ. Τσίπρα, οι διεθνείς εξελίξεις άλλωστε το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα. Όσο δεν βρίσκει όμως αυτό το προοδευτικό στίγμα που της λείπει η χώρα, τόσο βαθαίνει το χάσμα και οι κοινωνικές ανισότητες. Έτσι γίνεται πάντα όταν μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τους πολίτες και όχι το αντίστροφο”.








πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!