EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ντοκουμέντο: Το σχέδιο να ξανακλείσουν τα σύνορα της Ε.Ε.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο “Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν”, που διέρρευσε χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτεται η πρόθεση αρκετών χωρών μελών της Ε.Ε. να επαναφέρουν τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το Λουξεμβούργο που προεδρεύει του Συμβουλίου, η διετής επαναφορά θα πρέπει να επιτραπεί “Εφόσον οι εξαιρετικές περιστάσεις συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια.”

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι “Ένα ή περισσότερα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσουν για την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων σε όλα ή σε συγκεκριμένα τμήματα των εσωτερικών τους συνόρων.”

Αυτή η κίνηση της Προεδρίας ακολουθεί τις απειλές της Ε.Ε. να διώξει την Ελλάδα από την Ζώνη Σένγκεν.

Η Προεδρία, σύμφωνα με το έγγραφο, αναφέρει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα της Frontex στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας “χωρίς αναβολή ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που προέκυψαν με γειτονικές της χώρες”.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη εισέρχονται μέσω Ελλάδας και στη συνέχεια κατευθύνονται προς την κεντρική Ευρώπη.






Το έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID