EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αγαπητοί «ειρηνιστές», αυτά τα γνωρίζατε;

Η προπαγάνδα ήταν ανέκαθεν το ισχυρό όπλο ενός στρατού. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν στρατό κατοχής, όπως ήταν ο ναζιστικός στρατός και όπως είναι ο στρατός του ΝΑΤΟ.

Το πρώτο θύμα ενός πολέμου, είναι πάντα η αλήθεια! Αυτό είναι δεδομένο. Οσο για νικητές και ηττημένους, αυτούς μην τους ψάχνουμε επί της ουσίας. Νικητές και ηττημένοι σε έναν πόλεμο, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Κάθε ανθρώπινη απώλεια, αποτελεί ήττα, όπως και να το δει κανείς.

Κι αν οι νεκροί δεν επιστρέφουν πίσω, η αλήθεια μπορεί ν’ αποκατασταθεί. Αρκεί κάποιος να ψάχνει…

Για εκείνους που πιστεύουν ότι τώρα η Δύση έτρεξε να εξοπλίσει την Ουκρανία, έχω άσχημα νέα. Οι χώρες του ΝΑΤΟ (και όχι μόνο), «φούσκωναν» τα μυαλά του Ζελένσκι και του ουκρανικού λαού, χρόνια τώρα. Ηδη, σε προηγούμενο άρθρο, είδαμε ότι το ΝΑΤΟ έχει εγκαταστήσει στο ουκρανικό έδαφος εργοστάσια παραγωγής ιών, ανάλογα με αυτό της Γουχάν. Ισως και χειρότερα, με στόχο την ανάπτυξη όπλων βιολογικού πολέμου.

Οι δοκιμές σε αυτά τα εργοστάσια, έφεραν το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας αλλά και άλλων νόσων που αποδείχθηκε στην πλειοψηφία τους ότι προήλθαν από μολυνσμένο πόσιμο νερό. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιστήμονες απλά «δε βρήκαν τα αίτια».

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η νατοϊκή Δύση, εξοπλίζει εδώ και μήνες την Ουκρανία. Κάποιοι ίσως πουν ότι τελικά ο «πόλεμος» στην Ουκρανία ήταν εξ αρχής στημένος και συμφωνημένος. Εγώ ωστόσο, θ’ αντιτάξω κάτι άλλο, λίγο πιο λογικό: όταν έχεις μία συμφωνία με μία χώρα και την παραβιάζεις, είναι λογικό κι επόμενο κάποια στιγμή εκείνη ν’ αντιδράσει.

Το ΝΑΤΟ, κατ’ εξακολούθηση παραβιάζει τα συμπεφωνημένα με τη Ρωσία. Επομένως η αντίδραση της Ρωσίας ήταν αναμενόμενη. Τρεις φορές προσπάθησε να φέρει σε συζητήσεις τον Ζελένσκι (2021 και αρχές 2022), κι εκείνος έχοντας τα μυαλά «φουσκωμένα» από τους νατοϊκούς, αρνήθηκε. Τα όσα ακολούθησαν, για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι απολύτως αναμενόμενα.

Μιλήσαμε όμως για εξοπλισμούς. Για να δούμε…

Τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2022, πριν ξεκινήσει η ρωσική επέμβαση, προσγειώθηκαν στην Ουκρανία σχεδόν 50 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα από διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Πολωνία κι η Λιθουανία. Σε κοινή δήλωση του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Reznikov και του Ουκρανού αρχηγού του στρατού Zaluzhnyy στις 14 Φεβρουαρίου αναφέρεται ότι 2.000 τόνοι προηγμένων όπλων, πυρομαχικών και προστατευτικού εξοπλισμού έφτασαν στην Ουκρανία τον τελευταίο μήνα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν ενέκρινε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Πρόκειται για αντιαρματικά συστήματα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, πυροβόλα όπλα, μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και άλλο εξοπλισμό. Από το 2014, οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στην Ουκρανία συνολικά 2,7 δισ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Από αυτά τα 650 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν το 2021.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων του που σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της προωθημένης παρουσίας του ΝΑΤΟ. Το Λονδίνο μετέφερε πρόσφατα πάνω από 2.000 αντιαρματικά όπλα στο Κίεβο.

Η Γερμανία γίνεται ένας από τους κύριους προμηθευτές όπλων στο Κίεβο. Θα προμηθεύσει πάνω από 2 χιλιάδες φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Strela-2, τα οποία ανήκαν προηγουμένως στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, και 500 φορητά αντιαεροπορικά συστήματα τύπου Stinger. Το Βερολίνο θα παράσχει επίσης χίλιους εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων τύπου Panzerfaust, καθώς και 14 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων.

Οι Κάτω Χώρες σχεδιάζουν να παράσχουν 200 φορητά αντιαεροπορικά συστήματα τύπου Stinger και 50 τύπου Panzerfaust, ενώ η Σλοβακία θα παράσχει όπλα αξίας 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη, αντιαρματικά όπλα θα παράσχουν επίσης η Μεγάλη Βρετανία (2 χιλιάδες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων NLAW), η Δανία (2,7 χιλιάδες αντιαρματικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων M72), η Ισπανία (περισσότεροι από 1.300 εκτοξευτές χειροβομβίδων), το Βέλγιο (200 αντιαρματικά όπλα), το Λουξεμβούργο (100 συστήματα NLAW). Η Εσθονία έχει ήδη παράσχει δύο αποστολές αντιαρματικών πυραύλων Javelin και σχεδιάζει να παράσχει εννέα οβιδοβόλα.

Φυσικά, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μείνουν «στην απ’ έξω». Πρόκειται για τον κύριο χορηγό του Ζελένσκι. Πρόκειται να παρέχει ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά αντιαρματικών όπλων και φορητών όπλων.

Η Τσεχική Δημοκρατία δίνει 4.000 όλμους, 30.000 πιστόλια, 5.000 πολυβόλα, 5.000 πολυβόλα και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών. Η Πολωνία τους στέλνει 100 όλμους και 1500 πυρομαχικά, 8 οχήματα τύπου UAV. Ο δε Καναδάς στέλνει πολυβόλα και φορητά όπλα.

Καύσιμα έχουν υποσχεθεί η Γερμανία, το Βέλγιο και η Λετονία. Η Ρουμανία, η Κροατία και η Λετονία περιορίζονται σε αμυντικά και μη θανατηφόρα όπλα, αλλά κυρίως αλεξίσφαιρα και κράνη.

Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Αυστρία έχουν επίσης εκφράσει την προθυμία να βοηθήσουν το Κίεβο. Η Στοκχόλμη σχεδιάζει να προμηθεύσει 5.000 αντιαρματικά όπλα, ασυρμάτους, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Το Ελσίνκι στέλνει 2.500 τουφέκια, πυρομαχικά και αλεξίσφαιρα. Η Αυστραλία έχει διαθέσει 75 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια, εκ των οποίων τα 50 θα διατεθούν για την αγορά όπλων.

Οπως καταλαβαίνει κάποιος νοήμων και σκεπτόμενος άνθρωπος, το ΝΑΤΟ στην πραγματικότητα, όχι μόνο καταστρατηγεί τη Συμφωνία του Μινσκ αλλά και υπονομεύει το ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή.

Για όσους δε γνωρίζουν τη Δεύτερη Συμφωνία του Μινσκ, μπορούν να διαβάσουν του 12 όρους της οι οποίοι λένε ότι:

1. Να διασφαλιστεί η άμεση διμερής κατάπαυση του πυρός.

2. Να διασφαλίσει η παρακολούθηση και επαλήθευση της κατάπαυσης του πυρός από τον ΟΑΣΕ.

3. Να γίνει αποκέντρωση της εξουσίας, μεταξύ άλλων μέσω της υιοθέτησης του ουκρανικού νόμου «Περί προσωρινής διαταγής τοπικής αυτοδιοίκησης σε συγκεκριμένες περιφέρειες των περιφερειών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ».

4. Να εξασφαλιστεί η μόνιμη παρακολούθηση των ουκρανο-ρωσικών συνόρων και η εξασφάλιση της παρακολούθησης από τον ΟΑΣΕ με τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στις παραμεθόριες περιοχές της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

5. Άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και των παράνομα κρατουμένων.

6. Ψήφιση νόμου που εμποδίζει τη δίωξη και την τιμωρία ατόμων σε σχέση με τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα σε ορισμένες περιοχές των περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

7. Να συνεχιστεί ο εθνικός διάλογος χωρίς αποκλεισμούς.

8. Να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Ντονμπάς.

9. Να διασφαλιστεί η διεξαγωγή πρόωρων τοπικών εκλογών.

10. Να αποσυρθούν παράνομες ένοπλες ομάδες και στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και μαχητές και μισθοφόρους από το έδαφος της Ουκρανίας.

11. Να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης και ανοικοδόμησης για την περιοχή του Ντονμπάς.

12. Να παρέχεται προσωπική ασφάλεια στους συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις.



ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosy.com



Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID