EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γιατρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο «Αττικόν», για μια… συνταγή γυαλιών

Η παθογένεια του ΕΣΥ αναδείχθηκε με τον πιο βίαιο τρόπο στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.

Ένας από τους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους δέχτηκε επίθεση από συγγενή νεαρής γυναίκας διότι δεν της συνταγογραφούσε γυαλιά,  δίνοντας προτεραιότητα σε επείγοντα περιστατικάΤο ότι οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία «λυγίζουν» πλέον από τον όγκο των περιστατικών σε τακτικά και σε Επείγοντα ιατρεία, είναι γνωστό. Αυτό που δεν γίνεται συνήθως γνωστό είναι ότι τα λεγόμενα Επείγοντα περιστατικά που φτάνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά επείγοντα και έκτακτα περιστατικά καθώς πρόκειται για περιστατικά χρόνια τα οποία απλώς εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πόρτες του ΕΣΥ –καθώς οι πόρτες των άλλων πρωτοβάθμιων δομών υγείας είναι κλειστές- προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η παθογένεια αυτή του ΕΣΥ αναδείχθηκε με τον πιο βίαιο τρόπο στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας ( στη διάρκειά της καταγράφηκε προσέλευση – ρεκόρ με 1300 περιστατικά) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν» στο Οφθαλμολογικό τμήμα.

Ένας από τους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους – ο οποίος σημειωτέον είχε συμπληρώσει πολλές ώρες εργασίας στο νοσοκομείο με τους συναδέλφους του- δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης επίθεση από συγγενή νεαρής γυναίκας διότι δεν της συνταγογραφούσε γυαλιά!

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε το θύμα της επίθεσης, η νεαρή γυναίκα εξετάστηκε στη διάρκεια της εφημερίας παρότι δεν επρόκειτο για επείγον περιστατικό. Διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται γυαλιά, ωστόσο υπό την πίεση των έκτακτων οφθαλμολογικών περιστατικών που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ο γιατρός της σύστησε να επισκεφτεί την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη, το Τμήμα για τη συνταγογράφηση – σημειωτέον γίνεται ηλεκτρονικά και ως εκ τούτου απαιτεί χρόνο για την είσοδο στο σύστημα και εκτύπωση.

Η γυναίκα αποχώρησε δείχνοντας τη δυσφορία της και στη συνέχεια ένας άνδρας, που δήλωσε συγγενής της, «εισέβαλλε» στο Οφθαλμολογικό ιατρείο και άρχισε να γρονθοκοπεί τον γιατρό. Η συμπεριφορά του ήταν τόσο βίαιη που φέρεται να έσπασε αντικείμενα και εξοπλισμό του ιατρείου. Ο φερόμενος ως δράστης έφυγε τρέχοντας από το χώρο των ιατρείων πριν προλάβουν να φτάσουν οι άνδρες της ασφάλειας και αφού έδωσε -από μόνος του-τα στοιχεία του στην είσοδο του νοσοκομείου, επιβιβάστηκε σε ένα ταξί. Μετά από έρευνα της Αστυνομίας, στην οποία κατήγγειλε το γεγονός η διοικήτρια του νοσοκομείου, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID