EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο 'καυτός' Δεκέμβρης της κυβέρνησης

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να γνωρίζει καλά, πως μόνο με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης θα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και να εξαφανίσει όλες τις δεύτερες σκέψεις που υπάρχουν ακόμα και μέσα στην κοινοβουλευτική της ομάδα

Να συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματος επιχείρησε, ανεβάζοντας τους τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν συνεπώς το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός αναμένεται να βγει ακόμα πιο «μπροστά» προκειμένου να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, αλλά και να πολώσει το κλίμα με την αντιπολίτευση.

Έχει ήδη προγραμματιστεί την ημέρα της γενικής απεργίας να παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ στις 10 το βράδυ σε τέσσερις δημοσιογράφους, ενώ ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν την ομιλία του πρωθυπουργού για το Σάββατο, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Η ψηφοφορία του Σαββάτου αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο τεστ αντοχής της κυβέρνησης, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαβεβαιώνει πως η πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι εξασφαλισμένη.

Κοινοβουλευτικές και κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν στο NEWS 247, πως δεν υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή βουλευτές που να έχουν εκδηλώσει είτε δημόσια είτε σε κλειστές συσκέψεις διαφοροποιήσεις από την γραμμή που συμβαδίζει με την υλοποίηση της συμφωνίας.

Δεν θεωρείται τυχαίο, πάντως το γεγονός ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν βγάζουν από το τραπέζι το ενδεχόμενο, διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή ακόμα και μελλοντικών συνεργασιών.

Σε συνομιλίες που είχε το NEWS 247 με βουλευτές ακόμα και από την «ανενεργή» πτέρυγα των «53+» γίνεται φανερό πως το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν είναι ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Ως ένα σημείο οι πιθανές συνεργασίες θα μπορούσαν να είναι και μια «προειδοποιητική βολή» προς τους βουλευτές που από τη μια έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την κυβερνητική τακτική σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και από την άλλη ξορκίζουν οποιοδήποτε σενάριο έχει να κάνει με την διαφοροποίηση των σημερινών ισορροπιών.

Όσον αφορά το θέμα του ασφαλιστικού, για το οποίο ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο υπουργός Εργασίας φέρεται να εμφανίστηκε καθησυχαστικός πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις του ΙΚΑ, χωρίς, όμως να μπορέσει να δεσμευτεί για τους συνταξιούχους με υψηλές αποδοχές.

Το ασφαλιστικό μαζί με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων θα είναι τα δυο επόμενα crash test για την κυβέρνηση, μέχρι το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο χρόνο.

Όπως είναι φυσικό το «μασάζ» και οι συνεχείς επαφές βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Μαξίμου αναμένεται να ενταθούν όλο το επόμενο διάστημα. Άλλωστε και οι βουλευτές στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση από την κυβέρνηση έτσι ώστε «να μην μαθαίνουν από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις ό,τι γίνεται».

Σήμερα συνεδριάζει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν επαφές του Γιώργου Κατρούγκαλου με κυβερνητικά στελέχη.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID