EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σύσταση εγκληματικής συμμορίας που αλλοιώνει τις επισκεψιμότητες

Με τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής συμμορίας στο διαδίκτυο, η οποία ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνει εκείνο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής, φλερτάρουν τα μέλη της σκοτεινής μπίζνας (που έστησαν κάποιοι παρακμιακοί τύποι οι οποίοι δηλώνουν πρώην εργαζόμενοι της Yahoo) με αιχμή του δόρατος τουλάχιστο 2 σελίδες στο facebook με πάνω από 550.000 “φίλους”- στην πλειοψηφία τους ψεύτικα προφίλ.


Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι συνδρομής που κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ το μήνα (πρόκειται για μάυρο χρήμα στο μεγαλύτερο μέρος του) αναλαμβάνει την “προώθηση” των αναρτήσεων από διάφορα sites στις ιστοσελίδες της στο facebook.
Χρησιμοποιεί το Facebook-social media για να μην γίνεται αντιληπτός ο τρόπος της εξαπάτησης.

Ετσι ο server της που μπορεί να είναι κάπου στη Χιλή ή στο γαμαμπούμπου “χτυπάει” τις αναρτήσεις των sites του εκάστοτε σαρδανάπαλου εκδότη που πληρώνει για να εξασφαλίσει πλασματικά νούμερα μια και οι άχρηστοι συντάκτες-“δημοσιογράφοι” των 400 ευρώ δεν μπορούν να κάνουν ελκυστικό το προιόν.

Ανάμεσα στους πελάτες των συγκεκριμένων εταιρειών και γνωστοί εκδότες μηντιακού ομίλου με πολλούς τίτλους, έντυπους και ηλεκτρονικούς.

Η εξαπάτηση με τις επισκεψιμότητας καταλήγει σε βάρος των δύστυχων διαφημιζόμενων μικρών και μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι πέφτουν θύματα τόσο του media shop  όσο και του αδίστακτου ιδιοκτήτη του ΜΜΕ ο οποίος χρησιμοποιεί το επιχείρημα “αφού το κάνουν οι άλλοι γιατί να μην κλέβω κι εγώ”.


Ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν τέτοιου είδους συνδρομές; Με κάποιες εξαιρέσεις οι ιδιοκτήτες των sites που εμφανίζονται στις 100 πρώτες θέσεις της Alexa, χωρίς να σημαίνει ότι Αlexa έχει ευθύνες για το πλιάτσικο που γίνεται.

Η Alexa όμως οφείλει να μην έχει στην λίστα της τα sites που δεν έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία της, που δεν έχουν πιστοποιηθεί σε εκείνη και τα οποία εμφανίζει στις λίστες της με κατά προσέγγιση εκτιμήσεις. Αυτό είναι το φάουλ της Alexa. Είναι ένα φάουλ που έχει οικονομικό κόστος-επιπτώσεις για όσους είναι στις λίστες της χωρίς να έχουν δώσει την έγκρισή τους.

Η ομαδούλα τώρα που εμφανίζει σαν ακόλουθους-φίλους της στις δύο σελίδες της στο fb  500 και 600 χιλιάδες  κονομάει χοντρά μάυρα λεφτά και οι ιδιοκτήτες των sites πουλάνε τις πλασματικές θέσεις στην λίστα της Alexa στα media shops!

To αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας είναι να καταστρέφονται οικονομικά οι επιχειρηματίες-διαφημιζόμενοι που πείθονται από τους διαφημιστές τους να βάλουν διαφήμιση στους δήθεν 100 “πρώτους” της Αlexa!

Πολλά σεσημασμένα ονόματα της εγχώριας τηλεδημοσιογραφίας και όχι μόνο που υποδύονται τους ιδιοκτήτες sites έχουν προσφύγει στην συγκεκριμένη ομάδα-συμμορία για να φουσκώσουν την ανύπαρκτη, στην πραγματικότητα, επισκεψιμότητά τους.

Το συγκεκριμένο παραμάγαζο με τις δύο (τουλάχιστο) εργολαβικές σελίδες στο fb είναι ένα από τα πολλά  που έχουν στηθεί (εξαιρούμε την αθλιότητα με τα ρομποτάκια) ώστε να αλλοιώνουν έναντι συνδρομής την επισκεψιμότητα των sites. Aλλος τρόπος είναι το refresh που γίνεται όταν επισκέπτεται κάποιος μια σελίδαπου δουλεύει με αυτές τις μεθόδους, οπότε τον μετράει παραπάνω. Για την εγκληματική δράση της συγκεκριμένης συμμορίας έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές εντός και εκτός Ελλάδος.


Εχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή την συμμοριούλα με όλη την ανθολογία του ποινικού κώδικα. Στο μεταξύ θα πρέπει να ενημερωθούν οι διαφημιζόμενοι και τα media shops. Θα επανέλθουμε.





Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID