EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η μοναδική λύση για το ελληνικό χρέος

Η Αθήνα, καλά θα κάνει, να μην τρέφει φρούδες ελπίδες σχετικά με το χρέος της. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες στη χώρα μας, αναφορικά με την προοπτική ενός νέου «κουρέματος», αυτή τη φορά του επίσημου χρέους της, δηλαδή, του ελληνικού χρέους που έχουν αναλάβει οι άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης.

«Μια τέτοια κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα σε πολλά κράτη της ΕΕ» λέει στη Voria.gr αρμόδια κοινοτική πηγή, διευκρινίζοντας ότι «για να περάσει θα έπρεπε να πάρει την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων». Όπερ σημαίνει ότι πολλές από τις σημερινές κυβερνήσεις θα απειλούνταν. Για αυτό και προωθείται η λύση της επιμήκυνσης, σε συνδυασμό με την μείωση του σημερινού επιτοκίου.

«Στην πραγματικότητα, κατ' αυτόν τον τρόπο, εισάγουμε στην περίπτωση της Ελλάδας ένα άτυπο ευρω-ομόλογο» λέει η ίδια πηγή, η οποία υποστηρίζει ότι «οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει», καθώς η προετοιμασία που απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλη και σύνθετη. Ωστόσο, όπως, τονίζεται αυτή είναι η μοναδική, ρεαλιστική, λύση και οτιδήποτε άλλο υποστηρίζεται είναι κυριολεκτικά «εκτός κλίματος».

voria

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID