EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων

Εκδόθηκε η εγκύκλιος απο το υπουργείο Οικονομικών για την παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων και το 2015 ενώ όπως φαίνεται η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας με το «μήνα» για άρση ακινησίας εντός του επόμενου έτους δεν θα δοθεί.

Όπως είναι ήδη γνωστό στο νομοσχέδιο «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεwητικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις προβλεπόταν η παράταση για την απόσυρση αυτοκινήτων που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με τις διατάξεις του νόμου προβλέπεται η παράταση της απόσυρσης και εφαρμόζονται για αυτοκίνητα που θα τελωνισθούν και θα καταβάλουν τις οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις μέχρι και 31.12.2015.

Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για τα αυτοκίνητα οχήματα που υπάγονται στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του ν.4002/11 (ΦΕΚ 180/A'). Επίσης οι διατάξεις της απόσυρσης εφαρμόζονται για αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για τα οποία η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στη χώρα μας μέχρι 31.12.2001 και έχουν καταβληθεί γι' αυτά τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.

Η ισχύς της διάταξης αυτής αρχίζει από 1.01.2015

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID