EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΑΕΔ: Μειωμένο το κονδύλι για το επίδομα ανεργίας.

Στα 740 εκατ. ευρώ θα περιοριστεί το 2015 το κονδύλι που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ για επιδόματα ανεργίας, αντί για 902 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το τρέχον έτος, δηλαδή μειωμένο κατά 18% ή 162 εκατ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό που προκύπτει από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για την επόμενη χρονιά και ο οποίος εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι ο κύριος όγκος των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, δεν θα δικαιούται επιδόματος ανεργίας το 2015, άρα δεν θα έχει την παραμικρή οικονομική παροχή – ενίσχυση. Ο λόγος είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων ανέργων, περίπου οι μισοί, σχεδόν 500.000 άτομα, είναι μακροχρόνια άνεργοι και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις χορήγησης του εν λόγω επιδόματος.

Όλα αυτά την ώρα που στον προϋπολογισμό καταγράφεται μείωση και στα προνοιακά επιδόματα που το σχετικό κονδύλι για το 2015 ανέρχεται στα 962 εκατ. ευρώ, από 1,2 δις ευρώ που ανήλθε το 2014. Συνολικά, τα έσοδα του ΟΑΕΔ προβλέπεται να φτάσουν τα 2,94 δις ευρώ. Η κρατική επιχορήγηση θα φτάσει τα 750 εκατ. ευρώ, από 457 εκατ. ευρώ που ήταν το τρέχον έτος, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί μέρος από τις απώλειες που καταγράφηκαν λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εισφορές των εργαζομένων προϋπολογίζονται στα 863 εκατ. ευρώ (από 821,2 εκατ. ευρώ φέτος), γεγονός που ουσιαστικά προϋποθέτει ότι θα υπάρξει αύξηση της απασχόλησης, με ανάλογη αύξηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Οι δαπάνες του ΟΑΕΔ θα είναι 2,68 δισ. ευρώ, από τα οποία 962 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για επιδόματα (ανεργίας, μητρότητας, εορτών κ.ά.) και 1,25 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, ποσό που είναι μικρότερο από τα 1,3 δις ευρώ που διατέθηκαν φέτος για τον ίδιο σκοπό.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID