EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη Φυλή – Στην Πάρνηθα το ένα από τα πύρινα μέτωπα

Ανεξέλεγκτη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στη Φυλή, μετά και τη νέα αναζωπύρωση που σημειώθηκε στην περιοχή του οικισμού της Χασιάς, με το ένα από τα πύρινα μέτωπα να ανηφορίζει ήδη την Πάρνηθα, σημαίνοντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, το 112 ηχεί ασταμάτητα, καλώντας τους κατοίκους διαφόρων οικισμών που βρίσκονται στους πρόποδές της να απομακρυνθούν προς ασφαλείς κατευθύνσεις. Ωστόσο, κάτοικοι της Χασιάς είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη από το μένος της πύρινης λαίλαπας, καθώς σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα κυρίως στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού παραδόθηκαν στις φλόγες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να εμποδίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, ενώ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, από την ευρύτερη περιοχή έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 90 άτομα, τα οποία αδυνατούσαν να αποχωρήσουν μόνα τους. Μάλιστα, όπως είπε, χρειάστηκε να επιστρατευτεί και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να διασωθούν έξι προσκυνητές που βρίσκονταν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Φυλής, ενώ πρόσθεσε πως, κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης πολιτών απο τα πύρινα μέτωπα, τραυματίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, σημείωσε ότι υπάλληλοι του δήμου, μαζί με άνδρες της Πυροσβεστική, της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ., πηγαίνουν πόρτα πόρτα, αναζητώντας διαρκώς ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν μείνει πίσω, παρά τα μηνύματα από το 112, ώστε να τους απομακρύνουν. Πρόσθεσε δε ότι τα ΚΑΠΗ και το δημαρχείο στα Άνω Λιόσια ανοίγουν, προκειμένου να μεταβούν εκεί όσοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Τροχαία, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Φυλής, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου,
  • από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού και
  • από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα,
  • ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου. 

Συνεχίζει, εξάλλου, να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:
  • στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • από την πλατεία Φυλής,
  • από την Toyota (λόφος Κύριλλου) και
  • από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ





ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.com



Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID