EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εορταστική απεργία στη γερμανική Amazon

Χριστουγεννιάτικο... εφιάλτη για εκατομμύρια Ευρωπαίους πελάτες του ηλεκτρονικού υπερ-πολυκαταστήματος Amazon ετοιμάζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο γερμανικό του παράρτημα, οι οποίοι αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε τριήμερη εορταστική απεργία διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στις αχανείς αποθήκες της πολυεθνικής εταιρείας, που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην απεργία, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, θα συμμετάσχουν περίπου 2.300 εργαζόμενοι, ενώ εκτιμάται πως θα μπει προσωρινά λουκέτο σε έξι από τις εννιά συνολικά αποθήκες-κέντρα διανομής, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων ανά την Ευρώπη. Με άλλα λόγια, πολλά δώρα που έχουν παραγγελθεί στην Amazon δεν θα παραδοθούν στην ώρα τους.

Η Amazon από τη μεριά της υποβαθμίζει τη σημασία της απεργίας, επιμένοντας ότι οι παραδόσεις θα γίνουν κανονικά και ότι μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικά 19.000 εργαζομένων της στη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Επισημαίνει επίσης ότι διαθέτει συνολικά 28 αποθήκες σε 7 ευρωπαϊκές χώρες και άρα μπορεί να «μοιράσει» τον πρόσθετο φόρτο.

Δεν προλαβαίνουν...

Ο όγκος των παραγγελιών είναι τόσο μεγάλος που η υπόσχεση αυτή μοιάζει πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί: ενδεικτικά αναφέρουμε πως πέρσι, τη μέρα της κορύφωση των χριστουγεννιάτικων παραγγελιών (15 Δεκεμβρίου), οι πελάτες αγόρασαν 4,6 εκατομμύρια προϊόντα, δηλαδή κατά μέσο όρο... 53 προϊόντα ανά δευτερόλεπτο!

Η απεργία στη γερμανική Amazon πάντως δεν είναι η πρώτη, και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία: εδώ και χρόνια το συνδικάτο Verdi οργανώνει κινητοποιήσεις στον πολυεθνικό όμιλο, απαιτώντας την αύξηση των αποδοχών στα επίπεδα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων του κλάδου λιανικών πωλήσεων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, που έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από τους συνδικαλιστές ως «τριτοκοσμικές», με καταναγκαστικές υπερωρίες και εξοντωτικές βάρδιες τόσο για τους 10.000 μόνιμους όσο και για τους περίπου 9.000 «εποχικούς» υπαλλήλους της.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID