EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Λουτρό αίματος σε σχολείο του Πακιστάν (βίντεο)

Λουτρό αίματος στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν το πρωί της Τρίτης ύστερα από επίθεση κομάντος Ταλιμπάν στο Army Public School (όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών) την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.

Τέσσερις δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο στη Πεσαβάρ είναι νεκροί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου, ωστόσο πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 130, στην πλειονότητά τους μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.
«Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων», δήλωσε ο Τζαμσέντ Χαν, οδηγός σχολικού.

          

Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως οργάνωση Πακιστανών Ταλιμπάν.

«Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενήλικων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας.

«Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν» δήλωσε αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID