EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα τεχνολογία για την ηλεκτροκίνηση λεωφορείων

Η εταιρεία GKN Land Systems προωθεί στην παραγωγή μια νέα τεχνολογία για την ηλεκτροκίνηση (σε πρώτη φάση των αστικών λεωφορείων) που θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους ιδιοκτήτες τους.

Έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη περίοδο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες χρήσης στο Λονδίνο, η βρετανική εταιρεία GKN Land System είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή μιας εντελώς νέας υβριδικής τεχνολογίας που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην κίνηση των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της GKN, κ. Phil Swash, η χρήση ηλεκτροκινητήρων και υβριδικών συστημάτων κινητήρων για τα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται εκτός των κλειστών αυτοκινητοδρόμων αλλά και τα γεωργικά μηχανήματα, αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά μέσα στην επόμενη 5ετία, καθώς είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.


Η νέα τεχνολογία που προωθεί η GKN Land Systems φέρει την ονομασία «Gyrodrive» και ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα ηλεκτροκινήρων που αναλαμβάνουν να παράξουν ενέργεια κατά την επιβράδυνση του οχήματος, την οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να τροφοδοτήσουν την επιτάχυνση και κίνηση του.


Ωστόσο, σε σχέση με τις «παραδοσιακές» λύσεις υβριδικών συστημάτων που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το Gyrodrive είναι σημαντικά ελαφρύτερο και μικρότερο σε μέγεθος ενώ, και το κόστος του είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τις ανάλογες λύσεις.


Με βάση τις δοκιμές εξέλιξεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η εταιρεία, το Gyrodrive είναι σε θέση να προσφέρει μειώσεις στη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 25% ενώ η απόσβεση της επένδυσης για μια επιχείρηση πραγματοποιείται σε ένα διάστημα 3 – 4 ετών.

Ουσιαστικά το σύστημα Gyrodrive αποτελείται από μονάδες παραγωγής ενέργειας στους άξονες του οχήματος οι οποίες συνδέονται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Κατά τη φάση της επιβράδυνσης του οχήματος, η κινητική ενέργεια του οχήματος μετατρέπεται σε ηλεκτρική προκειμένου να τροφοδοτηθεί με ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας κατά τη φάση της εκκίνησης και επιτάχυνσης του οχήματος εκ νέου.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της GKN Land Systems, αν και η εν λόγω τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιεί σε εφαρμογές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η χρήση της από βαρέα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται σε χαμηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες, πραγματοποιώντας πολλές στάσεις κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, όπως π.χ. τα αστικά λεωφορεία, τα απορριμματοφόρα κ.ά., είναι ακόμη πιο αποδοτική.
 
Περισσότερα για τη νέα αυτή τεχνολογία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που δημοσιεύουμε.



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID