EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέο ενιαίο σώμα ελεγκτών στον ΟΑΣΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το υπουργείο Υποδομών εξετάζει την αναδιάρθρωση του συστήματος ελέγχου κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τη δημιουργία Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου.

Δεδομένου ότι οι έλεγχοι κομίστρου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται αφορμή για σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ελεγκτών και των επιβατών, η Πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου για όλα τα ΜΜΜ.

Βασικός στόχος του υπουργείο Υποδομών παραμένει η πάταξη του φαινομένου της λαθρεπιβίβασης αλλά και η μείωση των «εθελοντών» ελεγκτών, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι οδηγοί.
Παράλληλα, προωθείται η δημιουργία ενός ειδικού σώματος αστυνομικών (Urban Transport Police) για τον καλύτερο έλεγχο και την ασφάλεια του δικτύου αστικών συγκοινωνιών.
 
Για τη στελέχωση του έχουν ήδη ζητηθεί 50 αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι εν λόγω αστυνομικοί εξετάζεται να μπορούν να κινούνται σε όλο το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των ελεγκτών των ΜΜΜ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID