EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρέδωσαν στους δανειστές και τηλεοπτικές συχνότητες! (εξαιρετικό)

Το ότι, σχετικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφεραν τόσα πολλά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι γεγονός ότι ετοίμαζαν κατάλληλα το έδαφος χρόνια πριν τη μεγάλη εφόρμηση.
Προπαντός φρόντισαν να αλλάξουν τις συνειδήσεις!
Κατασκεύασαν έναν άλλο άνθρωπο! Εφόρμησαν και μας σμπαράλιασαν τη σκέψη, την αξιοπρέπειά, τη μπέσα, τη λεβεντιά! Σκόρπισαν -προς το παρόν- την «κρίσιμη μάζα» που θα δημιουργούσε την έκρηξη!


Από τα βασικά εργαλεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συνειδήσεων και στην κατασκευή του «νέου τύπου» ανθρώπου είναι το επί τούτου σχεδιασμένο εκπαιδευτικό σύστημα, το ρουσφέτι και η προώθηση των «ατομικών λύσεων», ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι ειδικά κατασκευασμένοι φορείς… «ανθρωπιστικού» ή άλλου χαρακτήρα, η λεγόμενη… «πνευματική ηγεσία» του τόπου, τα ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ αποτέλεσαν και αποτελούν την αιχμή του δόρατος των «αρπαχτικών», στην προσπάθειά τους αφενός να βάλουν στο χέρι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πλούτου της πατρίδας μας και αφετέρου να έχουν συνεχώς κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική εξουσία, ώστε από κοινού να «οδηγήσουν» τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας και εξαθλίωσης!

Οι… «εταίροι» δανειστές μας όχι μόνο δεν έμειναν έξω από τον έλεγχο της «ενημέρωσης» αλλά απέκτησαν άμεση πρόσβαση σ’ αυτήν! Ήδη, αυτήν τη στιγμή, έχουν στην κατοχή τους ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ, οι οποίες και τους εκχωρήθηκαν από τα κυβερνητικά ανδρείκελα, με αποτέλεσμα να μπορούν καθημερινά ανενόχλητοι και απρόσκλητοι να μπαίνουν στα σπίτια μας! Υπάρχουν άλλοι κυβερνήτες έστω και τριτοκοσμικών χωρών που να ενήργησαν ανάλογα;

Αφορμή για να γραφούν αυτές οι γραμμές
είναι η εκχώρηση από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση συχνοτήτων της ΕΡΤ σε τηλεοπτικά κανάλια των επικυρίαρχων αλλά και η εν γένει προσπάθεια που γίνεται, ώστε να υπάρξει ο απόλυτος έλεγχος της άρχουσας τάξης στην «ενημέρωση», το φάσμα της οποίας θα ξεκινά με την προώθηση της απόλυτης βλακείας, θα συνεχίζεται με τη χονδροειδή προπαγάνδα τύπου MEGA και θα καταλήγει στην εκλεπτυσμένη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών καναλιών, τα αποτελέσματα της οποίας προσδοκώνται σε ένα βάθος χρόνου.

Όταν ανακοινώθηκε η εκχώρηση των συχνοτήτων στους επικυρίαρχους, το όλο ζήτημα, όπως ήταν… φυσικό, πέρασε στα «ψιλά»! Τότε, πέρα από μια τυπική ανακοίνωση των κυβερνώντων, δεν δόθηκε καμιά άλλη διάσταση στο θέμα ούτε έστω και κάποια λογικοφανής εξήγηση. Δηλαδή ήταν σαν να μη συνέβη τίποτα!

«Από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως, αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα+», στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου. Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας TV5 Monde….» ( ΕΘΝΟΣ On Line 16/3/12).

Βέβαια, ποιος τότε θα μπορούσε να δώσει σημασία σε μια τέτοια… «αθώα λεπτομέρεια», μπροστά στον ορυμαγδό των καθημερινών ανατροπών και της κάθε είδους και μορφής τρομοκρατία που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε;

Λεπτομέρεια που βέβαια από τα… ελληνόφωνα ΜΜΕ τότε παρουσιάστηκε στα «ψιλά» σαν ένα απόλυτα φυσικό γεγονός! Όμως, μια πιο προσεκτική εξέταση αυτής της… «λεπτομέρειας» θα μπορούσε να μας οδηγήσει στους πραγματικούς λόγους και στόχους των ξένων επικυρίαρχων και των ντόπιων συνεργών τους.

Με μια δεύτερη ματιά λοιπόν εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η κίνηση των κυβερνώντων, για την εκχώρηση κρατικών συχνοτήτων σε κανάλια των επικυρίαρχων χωρών, έχει διττό στόχο.

Αφενός την υποβολή διαπιστευτηρίων υποτέλειας και υποταγής στους επικυρίαρχου «εταίρους» μας -εκχωρώντας στην ουσία και με αυτόν τον τρόπο σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας-
και αφετέρου τη διαμόρφωση ενός άλλου ανθρώπου -με τον βομβαρδισμό… «ενημέρωσης»- περισσότερο αλλοτριωμένου και από τον σημερινό, απολύτως στα μέτρα τους, από τον οποίο όχι μόνο θα λείπει εντελώς η ταξική συνείδηση αλλά θα του είναι ξένες οι έννοιες της πατρίδας, της θρησκείας, της ιστορίας, του πολιτισμού και φυσικά της γλώσσας, γιατί είναι προφανές ότι αυτές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους!


Είναι σίγουρο ότι ο κύριος στόχος τους θα είναι η νεολαία.

Η νεολαία που είναι πιο ευάλωτη, γιατί αφενός γνωρίζει τις γλώσσες που εκπέμπουν οι εν λόγω σταθμοί και αφετέρου γιατί δυστυχώς έχει χαμηλό υπόστρωμα παιδείας. Άλλωστε, φρόντισαν επιμελώς γι αυτό οι κυβερνήσεις μας! Άρα, στερείται μηχανισμών άμυνας και αντίδρασης!

Έτσι, η άρχουσα τάξη, ασχέτως εθνικής προέλευσης, χτυπώντας στην κυριολεξία το νου, θα εξασφαλίσει και θα διαιωνίσει την απόλυτη κυριαρχία της, εφόσον βέβαια πετύχει τους παραπάνω στόχους της και εφόσον δεν εξεγερθούμε έγκαιρα!

Δηλαδή, από ότι φαίνεται οι… «εταίροι» μας, για τους δικούς τους λόγους βέβαια, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη δήλωση που φέρεται ότι έκανε ο τέως υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ, του οποίου τα έργα και οι ημέρες είναι γνωστά τοις πάσι!

Δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα… Τότε ίσως συνετισθεί…»

Όταν όμως το κράτος στερεί τα πάντα και εξαθλιώνει στην κυριολεξία έναν ολόκληρο λαό, χρειάζεται πολύ θράσος -και το έχουν- για να μας πείσουν οι κυβερνητικοί «κλικλίκοι» ότι με την «τηλεοπτική τους ανάπλαση» ενδιαφέρονται τάχα για το «τζαμάτο» τηλεοπτικό μας σήμα, τη στιγμή μάλιστα που το εν λόγω «εγχείρημα» θα έχει κόστος πάνω από 60 εκ. ευρώ!

Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν και με το τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της χώρας, με τις εξελίξεις στην εναπομείνασα ΕΡΤ και στην ιδιωτική τηλεόραση, δημιουργούν ένα φάσμα σχεδόν απόλυτου ελέγχου της «ενημέρωσης»! Και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να αποκτήσουν και τον πλήρη έλεγχο του διαδικτύου.

Σε καμιά περίπτωση αυτές οι γραμμές δεν έχουν στόχο να καλύψουν όλες τις πτυχές αυτού του σοβαρού θέματος.

Όμως, κανένας που αντιτίθεται επί της ουσίας σ’ αυτήν την πολιτική δεν δικαιούται να το αγνοεί, να το υποβαθμίζει, να σιωπά. Εδώ η σιωπή είναι συνευθύνη δεν είναι χρυσός!

Όμως, από ότι φαίνεται, αφού τα τελευταία πενήντα-εξήντα χρόνια οι κυβερνήσεις μας δεν κατάφεραν να μας κάνουν… «αμερικανάκια», τώρα βάζουν τα δυνατά τους, βάζουν πλάτες, υποβάλουν διαπιστευτήρια, ώστε να καταντήσουμε εξαθλιωμένα… «αγγλογαλλογερμανάκια»!

Και το χειρότερο, η γλώσσα μας, η ελληνική γλώσσα -όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου- θα είναι πλέον ξένη για μας!

Βέβαια, πολλά από τα σχέδιά τους, που δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουν υλοποιήσει, συσσώρευσαν στον ελληνικό λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα, δυστυχία και εξαθλίωση! Παρόλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι, χωρίς αναστολές, για να μας φτάσουν μέχρι το… «τέλος»!

Όμως, κάνουν ένα τεράστιο λάθος! Αγνοούν τη συσσωρευμένη οργή μας! Για την έκρηξη της ένα και μόνο «καψύλλιο» είναι αρκετό! Και να είναι σίγουροι πως, από ότι φαίνεται, δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν!

 


Δημήτρη Τσιμούρα
ΠΗΓΗ

Γελάει ο κόσμος με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο – Ο Διοικητής του ΙΚΑ δεν γνώριζε τι προβλέπει ο νέος νόμος για τον υπολογισμό των συντάξεων

Τελικά συνέβη και αυτό! Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν γνώριζε τι προβλέπει ο νέος νόμος για τον υπολογισμό των συντάξεων ο οποίος έχει ψηφισθεί προ πολλού αλλά θα ισχύσει από το 2015.

Σύμφωνα με τον νόμο αλλάζουν οι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 360 ευρώ για κάθε συνταξιούχο. Τα υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται από το κάθε ταμείο ανάλογα με το αποθεματικό του. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει αυτομάτως μείωση που θα αρχίζει από το 7% στις μικρές συντάξεις φθάνοντας στο 30% στα ρετιρέ.

Το νέο αυτό νόμο ο κ.Σπυρόπουλος τον αγνόησε ή ακόμα χειρότερα, τον γνώριζε και κορόιδευε τον κόσμο. Εξάλλου ο εν λόγω κύριος δεν τα πάει και τόσο καλά με τους αριθμούς. Στη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Δ/ντης του ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε τα χρέη του κόμματος στα 140 εκ.ευρώ. Και τότε δεν κατάλαβε τίποτα αλλά του βγήκε σε καλό. Γι’ αυτό τον επέλεξαν για την πλέον νευραλγική θέση αναθέτοντάς του να διοικήσει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό.

Αλήθεια, πώς να σωθεί αυτή η χώρα όταν την διοικούν οι Σπυρόπουλοι;

Επίθεση σε εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ από 3 διμοιρίες ΜΑΤ

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έδωσε εντολή στις 3 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ να μαs βγάλουν έξω με βία και με ξύλο από το κτήριο που εργαζόμαστε εδώ και 20- 30 χρόνια μερικοί, δηλαδή από τον χώρο εργασία μας που ζούμε 8- 10 ώρεs καθημερινά....

Εμείς οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε για την διάλυση και την κατάργηση πολλών ειδικοτήτων που σκοπό έχουν το μελλοντικό ξεπούλημα σε ιδιώτεs.

Έχουμε 280 απολυμένους άρτια εκπαιδευμένους και 180 μεταταγμένους που μπορούν να καλύψουν τις άδειες θέσεις διότι η ΣΤΑΣΥ έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού .

Οι τροϊκανή διοίκηση για άλλη μια φορά έδειξε το ότι αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει σχέση με την δημοκρατία.

Τους λέμε λοιπόν ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει, κάποια στιγμή η Δημοκρατία θα επανέλθει σε αυτό τον τόπο και τότε οι χουντικοί θα δικαστούν από το λαό.

Παγκόσμιο ΣΟΚ.Η Αποκάλυψη που ...κάποιοι προέβλεψαν.Προσοχή το άρθρο είναι βαρύ και επικίνδυνο.

... Για όσους γνωρίζουν ή υποψιάζονται είναι σταθμός.
Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης"The Australian" στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα... ψιλά όπως λέγονται οι "μικρές" στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε ...μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας!

Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την... μυστική λέσχη Bilderberg ως ο... επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!
Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην "αδιάβαστος", το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα... ανοιχτό!
 

Σας το μεταφράζω και σας το μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ!...
 

Η Bilderberg ετοιμάζει τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο!

"Μετά την αποκάλυψη της λέσχης των Ιλλουμινάτι στο Συδνευ, κάτι άλλο μας προξένησε το ενδιαφέρον απο την άλλη άκρη του Ειρηνικού, το οποίο αν τελικώς αληθεύει, τότε θα πρέπει να αναρρωτιώμαστε όλοι μας αν πραγματικά ο Αμερικανικός Λαός ψηφίζει τους προέδρους του ή αν αυτοί οι πρόεδροι "μαγειρεύονται" και σερβίρονται στο λαό, χωρίς αυτός ουσιαστικά να μετέχει στην όλη διαδικασία της εκλογής του!
Η λέσχη Bilderberg, είναι γνωστή σχεδόν στους περισσότερους Αυστραλούς για την μυστικότητα των συνεδριάσεών της και το μυστήριο που καλύπτει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την ατζέντα της. Για όσους απο μας δεν την ξέρουν, πρόκειται για ένα πολύ κλειστό club, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο πλούσιοι και δυνατοί άνθρωποι του πλάνήτη, τραπεζίτες (κυρίως), στελέχη βιομηχανιών όπλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, βασιλείς (όπως η Βεατρίκη της Ολλανδίας), ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ και που συγκεντρώνονται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη, και μέσα στις τρείς μέρες που διαρκεί η κάθε συνεδρίαση, τα θέματα που συζητώνται είναι επτασφράγιστο μυστικό για όλους τους κατοίκους της Γής! Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει κι αυτά σχεδόν μετά απο έρευνες του αμερικανού ακτιβιστή και ντοκυμαντερίστα-σκηνοθέτη κ.Alex Jones, ο οποίος μάλιστα είχε γυρίσει και σχετικό ντοκυμαντέρ για τη λέσχη αυτή πρίν 2 χρόνια, εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές του που είχε κάνει σχετικά με αυτό το θέμα.
Σύμφωνα λοιπόν με μία εγκυρότατη πηγή, η οποία ήταν καλεσμένη σε πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης, ένας νεαρός, μόλις 31 έτους, οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προετοιμάζεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα! Το μόνο που μας αποκάλυψε (προς το παρόν) η πηγή αυτή είναι το μικρό του όνομα, το οποίο είναι David και οτι το επίθετό του είναι εβραιογερμανικής καταγωγής, γόνος οικογένειας που δραπέτευσε κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απο τη Γαλλία και μέσω του Μαρόκου ταξίδεψε για τις ΗΠΑ. Σε ερώτησή μας γιατί η λέσχη αυτή επέλξε εναν πολύ νεαρό άνθρωπο για να αναλάβει αυτόν τον ομολογουμένως πολύ δύσκολο ρόλο, η πηγή μας είπε οτι ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, αυτός συγκέντρωσε σχεδόν στο 100% τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η λέσχη για τον επόμενο εκλεκτό της ως Πλανητάρχη!
Είναι νεαρής ηλικίας, πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει έρισμα στη νεολαία όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου, πολύ γοητευτικός και χαρισματικός, ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας απο τους εξυπνότερους ανθρώπους με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης!
Ιδεολογικώς ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος απο τα φοιτητικά του χρόνια στο Harvard και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε και συνεργάτης του Randal Stevens, οργανωτή των περισσότερων προεκλογικών συγκεντρώσεων του σημερινού Προέδρου. Μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πολιτικό αξίωμα, πράγμα που σημαίνει οτι είναι εντελώς άφθαρτο πρόσωπο και σε συνδιασμό με την - σχεδόν - ασκητική ζωή που έκανε ως φοιτητής (δεν έχει στο μητρώο του ούτε κλήση για παράνομη σταθμευση!), θεωρείται απο τους ισχυρούς της λέσχης ως ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη πλέον ανθρώπινη κοινότητα!" Αν δεν το πιάσατε το... υποννούμενο αδέλφια, να σας το κάνω λιανά εγώ! Το δημοσίευμα αυτό, μιλάει ΣΑΦΩΣ για το πρόσωπο που τόσο η Αποκάλυψη, όσο και ο Προφήτης Δανιήλ ονομάζουν "Θηρίο"! Και ο απόστολος Παύλος ονομάζει ευθαρσώς ...Αντίχριστο!!!
Εχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ε;
Δε λέω φυσικά το πώς οι γέροντες του Αγίου Ορους (Παίσιος, Αρσένιος, Ιωσήφ κλπ) είχαν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τόσο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ όσο και την επερχόμενηΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ελάχιστοι είχαν δώσει βάση στα λόγια τους και ακόμη πιο ελάχιστοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ σ' αυτά. Εχουν γραφτεί κατα καιρούς πολλά γι αυτό το επερχόμενο συμβάν στα διάφορα blogs, οπότε, εγώ περισσεύω. Αλλά να που τώρα μάλλον ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα. Δεν είμαι ούτε στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θρησκόληπτος, αντιθέτως μάλιστα. Είμαι θεωρητικός επιστήμων και σαν τέτοιος δυστυχώς, είμαι "καταραμένος" στο να διυλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλον. Τουτέστιν, να στηρίζομαι ΜΟΝΟ στα γραπτά ντοκουμέντα και αποδείξεις που επαληθεύουν του λόγου το αληθές.
Ομως, τούτα τα γεγονότα που ζούμε ρε παιδιά, δεν είναι πολύ παρατραβηγμένο να τα θεωρήσουμε συμπτώσεις; Ερωτώ! Είναι σαν να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας κάποιο φάντασμα ή κάποιον εξωγήινο σαν αυτούς που βλέπυμε στα έργα του Σπήλμπεργκ ή της σειράς X-Files και που θα πρέπει, για να το δεχτούμε ως γεγονός αυτό που βλέπουμε, να τον ψηλαφίσουμε, να τον ρωτήσουμε πώς τον λένε, να μας πεί την ιστορία της ζωής του, να παίξει μαζί μας μπιρίμπα ή ό,τι άλλο παιχνίδι τέλος πάντων, να βγάλουμε φωτό μαζί του και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Θέλω να πώ δηλαδή, οτι επειδή η μεταφυσική και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα γύρω απο αυτή, στη σημερινή εποχή θεωρούνται καταστάσεις για άτομα κάτω του μετρίου IQ, αυτό έχει σαν συνέπεια η τεχνολογική και θαυμαστή εποχή μας να τα απορρίπτει εν τη γενέση τους. Και όποιος τολμήσει να αναφερθεί σε κάποιο απο αυτά, να θεωρείται εκ προοιμίου άτομο μη σοβαρό και αξιόπιστο.
Και τώρα; Τι γίνεται αδέλφια μου; Μήπως θα πρέπει όλοι μας να τρυπώσουμε σ' ένα θουλάμι τόσο βαθιά που να μη μας βρίσκουν ούτε οι ακτίνες του ήλιου και να πλακωθούμε όλοι μας στη μελέτη των θρησκευτικών θεωριών και οραμάτων του Ιωάννη, γνωστές ως Αποκάλυψη; Μήπως θα πρέπει να επισκευτούμε τα κοντινότερα χριστιανικά βιβλιοπωλεία και να προμηθευτούμε ό,τι έχουν σε Ιωάννη Χρυσόστομο, Προφήτη Δανιήλ, Απόστολο Παύλο και απο τους νεώτερους ό,τι κυκλοφορεί σε γέροντα Παίσιο, γέροντα Ιωσήφ, Κοσμά Αιτωλό και να σταυροκοπιόμαστε νυχθημερόν;
Λέω μήπως!
Διότι εγώ προσωπικά, πάμπολλες φορές βρήκα την ευκαιρία και μελέτησα τα γραφόμενα των ως άνω Μεγάλων της θρησκείας μας (δε λέω "εκκλησίας μας" γιατί τούτοι οι μεγιστάνες του πνεύματος δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μ' αυτά τα μιαρά σκουλήκια, τους παπαδοάρχοντες και δεσποτάδες, που αποτελούν - δυστυχέστατα - την ΚΕΦΑΛΗ του Χριστιανισμού) και μαγεύτηκα απο τη δύναμη των λόγων και των κειμένων τους. Αλλά ώς εκεί. Ημουν κι εγώ ένας απο τη συντριπτική πλειοψηφία των θεωρητικών που θαυμάζοντας όλα αυτά τα κέιμενα, υποστήριζαν οτι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον πνευματισμό, οτι είναι αναγωγή στην αιώνια πάλη μεταξύ Καλού και Κακού και οτι τέλος πάντων, είναι έννοιες που αφορούν τον καθένα μας και κατά πόσον αυτός ο καθένας μας έχει την όρεξη ή τη διάθεση να πιστέψει και να τα ενστερνιστεί. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.
Νά που τώρα, αυτά που κάποτε απλώς τα θεωρούσαμε ως τέτοια, έρχονται σήμερα να πάρουν σάρκα και οστα, να γίνουν η φρικτή καθημερινή μας πραγματικότητα.
Κι ας δεχτώ οτι το πιο πάνω δημοσίευμα του "Australian" οτι είναι φτιαχτό, παραπληροφόρηση, ηλιθιότητες βλαμμένων των ΜΜΕ (που μάλλον δεν είναι).
Τότε πώς εξηγείτε εσείς (γιατί εγώ δεν μπορώ, επιστημονικώς τουλάχιστον) οτι τα "προφητικά" λόγια των γερόντων επαληθεύονται σήμερα;
Και διευκρινίζω.
Τί υποστηρίζουν οι λατρευτοί μας γέροντες; Μας δίνουν μια σειρά απο ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα οδηγήσουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον Αρχοντα του Σκότους κι αυτά είναι:
1) Οταν οι Εβραίοι επιστρέψουν στη Σιών, Εγένετο. Οι Εβραίοι ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην Παλαιστίνη μετά απο σχεδόν 2.000 χρόνια περιπλάνησης (προς μεγάλη... χαρά των νύν κατοικούντων εκεί Αράβων) εν έτι 1948, τρία δηλαδή μόλις χρόνακια απο τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Οι Βρεττανοί που μέχρι τότε ήταν η Παλαιστίνη ήταν προτεκτοράτο τους (καί αυτό; έλεος ρε αγγλοσάξωνες!), τους παραχωρούν ανεξαρτησία με πρώτο πρωθυπουργό τους τον αλήστου μνήμης Σιωνιστή Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Δε λέω βέβαια τις... υποψίες μου περι... φτιαχτού ολοκαυτώματος κλπ γιατί θα με περάσουν για... ρατσιστή οι προοδευτικάνοι.
2) Μεγάλη άνοδος της γνώσης και του βιοτικού επιπέδου και ραγδαία ανάπτυξη τουρισμού. Εγένετο. Μετά το 1960, το βιοτικό επίπεδο του Δυτικού (κυρίως) κόσμου, ανέβηκε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, οι μετακινήσεις του κόσμου γινόταν κατα κόρον με αεροπλάνα που εκμηδένιζαν τις αποστάσεις και ο τουρισμός έγινε ένα απο τα κύρια προιόντα του ΑΕΠ των χωρών του κόσμου.
("Και σύ Δανιήλ, έγκλισον τους λόγους τούτους εώς τας ημέρας όπου οι άνθρωποι θέλουν περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή", Παλαιά Διαθήκη, Δανιήλ, στ. 345-347 μιλώντας για τα γεγονότα της έλευσης του Θηρίου)
3) Πείνα, θανατηφόρες αρρώστιες, συνεχείς πόλεμοι, παγκόσμια αναταραχή. Ουδέν αληθέστερον τούτου. Απο τις αρχές του 20ού Αιώνα, ο κόσμος δεν κάνει τίποτε άλλο απ το να πολεμάει. Δύο φονικότατοι Παγκόσμιοι πόλεμοι, πόλεμος της Κορέας, πόλεμος στο Βιετνάμ, Αραβοισραηλινός Πόλεμος, Πόλεμος στην Καμπότζη, Τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εισβολή Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, πόλεμος Ιρακ-Ιράν, εισβολή Ιράκ στο Κουβέιτ, Α' Πόλεμος του Κόλπου, Εμφύλιος πόλεμος Γιουγκοσλαβίας, εισβολή των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Σερβία, εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, Β' Πόλεμος του Κόλπου, πόλεμος κατά της ..."τρομοκρατίας".Εξαρση του καρκίνου, εξαπλωση AIDS, εξάπλωση ιού Εμπολα, Γρίππη των Χοίρων, Νόσος των τρελλών Αγελάδων μερικές απο τις πλέον διάσημες αρρώστειες. Η πείνα θερίζει τα 3/5 του παγκόσμιου πληθισμού, τουτέστιν τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σημειωτέον οτι ο λεγόμενος αναπτυσσόμενος κόσμος, εις τα παλαιά και παμπάλαια έτη, ήταν ο πλέον μια χαρά ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΣ!
4) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ηρθαμε και στο ζητούμενο. Τι εννοούσε τότε ο "ποιητής"; Κι όταν λέμε τότε, εννοούμε πρίν 50 χρόνια πάνω - κάτω;
Μας το εξηγούν οι παππούδες με το νι και με το σίγμα! Επαναλαμβάνω ΤΟΤΕ!
Δηλαδή ΠΡΙΝ 50 πάνω κάτω χρονάκια, όταν εμείς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΝ!
Διαβάστε τί έλεγε ο γεροντας Αρσένιος, νουνός και μέντορας του θρυλικού Παίσιου:
"Οι ισχυροί του χρήματος, που προσκυνάνε τον Μαμωνά, θα προσπαθήσουν να κάμουν πραξικόπημα και να υποδουλώσουν όλον τον κόσμο! Τότες θα έρθει ο Αντίχριστος και θα πάρει την εξουσία του κόσμου για 3 μιση χρόνια. Και θα σημαδέψει όλους με το χάραγμα του ονόματος του στο δεξί χέρι για στο μέτωπο και κανείς δε θα πουλά μήτε θα αγοράζει τίποτα. Και θα τα φτιάξει έτσι ο τρισκατάρτος, που να πάνε όλοι οι άνθρωποι με τη θέλησή τους να σκλαβωθούν. Αλλά όποιος όμως τελικά δεν ακολουθήσει, θα θανατώνεται".
 

Διαβάσατε; ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Ας αρνηθεί κάποιος σήμερα, οτι το ΔΝΤ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, δεν υποδουλώνουν αυτή τη στιγμή τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΝ με καθαρά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας. Και το θέμα είναι οτι όλο αυτό το νταβαντούρι ξεκίνησε σχεδόν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που τα κράτη ήσαν εξαντλημένα απ τις κακουχίες του πολέμου και δεν είχαν μία, που λένε.
Ας αρνηθεί κάποιος οτι σήμερα το Bar Code, που πολλοί ονομάζουν ως χάραγμα του Αντιχρίστου δεν κυριαρχεί παντού! Στα τρόφιμα (στην αρχή) πριν απο 30 χρόνια και μετά σιγά-σιγά στις πιστωτικές κάρτες, μετά στις έξυπνες κάρτες, μετά σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, στις Ταυτότητες και στα διπλώματα οδήγησης, στα Διαβατήρια, στην Κάρτα του Πολίτη (παρεπιμπτόντως, οι Αυστραλοί είπαν ΟΧΙ σ' αυτή την κάρτα και καθάρισαν με τη μία) και σε λίγο στο ηλεκτρονικό μικροτσίπ, το περίφημο VeriChip, που θα εμφυτεύεται στο ΔΕΞΙ μας χέρι ('ακουσον-άκουσον!) και όταν ρωτήθηκε κάποιος επιστήμονας της εταιρείας Applied Digital, της οποίας είναι και εφεύρημα, γιατί και καλά στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό, αυτός απάντησε με ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, οτι στο αριστερό υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πίεση, λόγω του ότι αυτό το χέρι βρίσκεται πιο κοντά στη καρδια και κατα συνέπεια, το VeriChip αποσυντονίζεται και ...χαλάει! Ακου να δείς φίλε μου! Ακόμη και το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ήταν τελικά ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, δεν έγινε δηλαδή ΤΥΧΑΙΑ, και όχι ...συμβολισμός!
Σημειώνω δε οτι το εν λόγω ...αμαρτωλό τσιπ ήδη εμφυτεύεται στην Αμερική κυρίως σε ζώα, ηλικιωμένους ανθρώπους που πάσχουν απο ανία, σε μικρά παιδιά με τη συγκατάθεση των γονιών τους για να ξέρουν αυτοί ανα πάσα στιγμη πού βρίσκονται αυτά, σε καρδιοπαθείς με βηματοδότες κλπ κλπ. Και σε λίγο καιρό, επειδή θα καταργηθούν οι πάσης φύσεως κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια, επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αποφευχθεί η αντιγραφή τους (όλα τα δοκίμασαν, κανένα δε τους έκατσε, οι χάκερ είναι πάντα ένα βήμα απο πίσω τους) και κατα συνέπεια, ΟΛΟΙ πλέον πρέπει θα έχουν το veriChip υποχρεωτικώς, αν θέλουν να ζούν ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους και να αναγνωρίζονται απο το Κράτος. Αλλοιώς θα πρέπει να πάρουν τα ...βουνα! (Τα βουνά, τα βουνά!!!)Αν αυτά λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε όλοι μας χρειαζόμαστε Ψυχίατρο για να διαπιστώσει αν τα ...φρένα μας είναι σωα ή όχι!
Κι έτσι, επαληθεύονται τα λόγια των παππούδων
μας. Μέχρι κεραίας.
 

ΔΝΤ λοιπόν, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και... Goldman Sachs, σε συνεργασία με την λέσχη Bilderberg και τους πουλημένους σε αυτήν ηγέτες των κρατών (Παπανδρέου για την Ελλάδα π.χ.), ενθρονίζουν τον Υιό της Απωλείας, όπως τον αποκαλούν οι παππούδες μας, για να γίνει ο Αρχηγός της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Να γιατί λοιπόν προετοίμαζαν τόσα χρόνια, τη δική μας γενιά και τις νεώτερες κυρίως, με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο ζωής, τού άκρατου Ηδονισμού και Σεξισμού, της Χλιδής, της ...φιρμάτης ένδυσης και του lifestyling, του μηδενισμού σε όλα.
 

Για να μπορέσουμε να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ! Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ! Εδώ έχουμε ήδη ...αυτοφακελωθεί ΟΛΟΙ μέσω του FaceBook, που σημειωτέον είναι... εφεύρημα του του νεαρού Εβραίου Ζούγκερμπεργκ (δεν είδατε ακόμη το Social Network του Ντείβιντ Φίντσερ; Κακώς και με τον κηδεμόνα σας!) και με την υποστήριξη της NSA και της ΜΟΣΑΝΤ γιγαντώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Και καλά εμείς, οι σαραντάρηδες τέλος πάντων, που ...βαριόμαστε (και δε το θεωρούμε κι απαραίτητο βρε αδερφε) να ασχοληθούμε με αυτό, τα παιδιά μας όμως, είναι ΟΛΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ μέσα εκεί!
 

Η κόρη μου για παράδειγμα, είναι τόσο addictive (εθισμένη) σ' αυτό, που - προσέξτε - με το που έρχεται απ το σχολείο, θα πάει κατ' ευθείαν στον υπολογιστή για να μπεί μεσα στο λογ/σμό της και να δεί...τί διάολο βλέπει, ένας Θεός ξέρει! Μόλις δε βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αμέσως τις ανεβάζει εκεί για να μάθουν και οι... άλλοι τί έκανε σήμερα! Και η κόρη μου έιναι απλώς ένα δείγμα του πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ η σημερινή γενιά! Και το χειρότερο σας το είπα;
Δε σας το είπα! Το χειρότερο αδέλφια μου είναι οτι εδώ στην Αυστραλία - στην Ελλάδα δε ξέρω ακόμη, εσείς πείτε μου - αν πάς κάπου να πιάσεις δουλειά, σε ρωτάνε "Facebook έχετε;" Κι αλοίμονο σου αν πείς ψέμματα, οτι δεν έχεις δηλαδή. Ελέγχεσαι αν έχεις ή δεν έχεις! Κι αν έχεις, ο εργοδότης σου - μάλιστα! - έχει το δικαίωμα να τσεκάρει καθημερινώς 

ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σου μέσα εκεί!!!! Πώς είπατε; Ακουσα κανέναν να φωνάξει Κατάργηση των...φακέλλων; Ολα λοιπόν με τη θέλησή μας! Σκλαβιά, φακέλωμα, υποτέλεια, θάνατος.
Εκτός εάν...
Εκτός εάν θυμηθούμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πλάσματα του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ και ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
 

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Έγγραφο – φωτιά αποτελειώνει τον Παπακωνσταντίνου…

Τις δυσκολότερες ίσως στιγμές της καριέρας του περνά ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στενός φίλος του Γ.Παπανδρέου, Γ.Παπακωνσταντίνου μετά την αποκάλυψη που ήρθε νωρίτερα δια χειρός του πρέσβη Δημήτρη Χαλαστάνη, ο οποίος προσκόμισε στην προανακριτική επιτροπή έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας με το οποίο γίνεται σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω αλληλογραφίας και πρωτοκόλλου, την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλαστάνης ζήτησε πριν λίγες ημέρες, παρέλαβε και κατέθεσε στη Βουλή αντίγραφο της αίτησης που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας στη Γαλλία στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010. Με το έγγραφο αυτό που φέρει την υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη η Ελλάδα ζητούσε από τους Γάλλους να αποστείλουν επισήμως και με βάση τη διακρατική συμφωνία που ισχύει μεταξύ των δύο κρατών όλα τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους για τα ονόματα των Ελλήνων που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό. Προφανώς πρόκειται για την επισφράγιση της ενδοσυνεννόησης που υπήρξε μεταξύ των δύο χωρών και απλώς οι Γάλλοι για να είναι και τυπικά καλυμμένοι ζήτησαν να διατυπωθεί και εγγράφως το αίτημα της Ελλάδας προκειμένου να μας σταλούν τα στοιχεία.

Το έγγραφο αυτό η αποστολή του οποίου ήταν προφανώς σε γνώση του τότε αρμόδιου υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε συνδυασμό με το επίσημο πρωτόκολλο των Γάλλων για την παράδοση του cd που είχε κατατεθεί πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή πάλι από τον κ. Χαλαστάνη, δημιουργούν πλέον τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ ήρθαν με απολύτως νόμιμο τρόπο και άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα αρχικά για έλεγχο και στη συνέχεια για την είσπραξη εσόδων από παράνομη εξαγωγή αδήλωτων και αφορολόγητων ποσών.

πηγη

Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ & Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ - Στο "σφυρί" και η πρώτη κατοικία απο το 2014

Τέλος στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μπαίνει μετά από απαίτηση της τρόικας και τη συμφωνία της κυβέρνησης. Από το 2014 τα σπίτια των οφειλετών θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξόφλησης των δανειακών
του υποχρεώσεων.

Αφού δηλαδή στραγγάλισαν την ελληνική κοινωνία με απανωτά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και οδήγησαν την πλειονότητα των Ελλήνων στη φτώχεια και την ανεργία τώρα επιτρέπουν στα «αρπακτικά» να τους πάρουν και τα σπίτια.

Η αρχή γίνεται με το νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση περί ρύθμισης των χρεών των ενήμερων δανειοληπτών. Το υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση γενικότερα επιχειρούν να παρουσιάσουν τον νόμο αυτό ως «διευκόλυνση» των οφειλετών, που είναι συνεπείς, αλλά η ουσία κρύβεται στις τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010 (γνωστού και ως Νόμου Κατσέλη), ο οποίος προστάτευε την πρώτη κατοικία. Αυτός ο νόμος σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Η τρόικα έχει θέσει τη συγκεκριμένη αξίωση εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ με την άφιξη της στην Αθήνα θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Το διεστραμμένο επιχείρημα που προβάλλουν είναι (αυτό άλλωστε επικαλούνται οι τράπεζες και όλοι όσοι συμμετέχουν στο κύκλωμα υφαρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων) πως οι δανειολήπτες «καλύπτονται» πίσω από την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.

Οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, είναι άνεργοι και κυβέρνηση τους εκβιάζει πώς θα τους βγάλει το σπίτι στο σφυρί. Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος του κ. Σαμαρά και οι πρόνοια για τους πολίτες της Ελλάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν αποφασίσει κυβέρνηση και τρόικα η πρώτη κατοικία θα εξακολουθήσει να είναι προστατευμένη μέχρι το τέλος του 2013. Από τις αρχές του 2014 όποιος έχει οφειλές για στεγαστικό δάνειο που έλαβε θα δέχεται στο σπίτι του τον κλητήρα με την επίδοση του φύλλου πλειστηριασμού. Η κυβέρνηση ίσως δώσει μία τελευταία ευκαιρία (επειδή συμπονεί τους Έλληνες) στους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε ένα χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Το σχέδιο προχωράει όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει. Στην αρχή κόψανε μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, άρχισαν τις κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο αφού κανείς δεν έχει να πληρώσει και τώρα απλώνουν τα πλοκάμια τους στην πρώτη κατοικία.

Κυβέρνηση και τρόικα παραδίδουν βορά στα «αρπακτικά», εγχώρια και διεθνή, την περιουσία των Ελλήνων. Και ακόμη το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί…

 

Ενθυμείστε τον αρχικό αριθμό των «επιόρκων»;

Οταν «έσκασε» το θέμα, ορισμένοι ομιλούσαν για 10-12-15.000! Κάποιοι πιο μετριοπαθείς και για να γίνεται το θέμα πιο πιστευτό μέτραγαν τα δάκτυλά τους κι έβγαζαν τους επίορκους 8.000! Η συζήτηση του θέματος κράτησε μήνες, ώσπου ο αποστακτήρας να μετρήσει 5.000 επίορκα σταγονίδια στο ελληνικό Δημόσιο και με αυτόν τον αριθμό τα νούμερα που μας κυβερνάνε να απευθύνονται στους Ελληνες όπως απευθύνεται σε δαύτους η Τρόικα: με προστακτικές. Ιταμές και πονηρές· «επίορκοι» κατά το «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένοι».

Με το επίδικο των επιόρκων ως Δούρειο Ιππο καταργήθηκε η μονιμότητα των 1.500.000 δημοσίων υπαλλήλων (που εν τέλει είναι 480.000) στην Ελλάδα.

Με πολιορκητικό κριό το «θήλωμα των επίορκων» τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έσπασαν το «ταμπού» της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ανοίγοντας έναν ακόμα δρόμο για το τελικό αποξεχαρβάλωμα της δημόσιας διοίκησης και την κατάτμησή της σε τιμάρια υπό τον ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Μεγάλη πρόοδος, ένας ακόμα «εκσυγχρονισμός», ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την ανασυγκρότηση και την επανίδρυση του κράτους.

Ελα ντε όμως που οι επίορκοι μετρήθηκαν, ζυγίσθηκαν και βρέθηκαν λειψοί. Ελα ντε που έως τώρα, ψάχνουν από δω, ψάχνουν από κει και οι επίορκοι τους βγαίνουν τέσσερις!!! (αριθμός: 4!) Ντόρτια.

Δεν γνωρίζω αν οι επίορκοι είναι τέτταρες ή δεκατέτταρες ή εκατόν τέτταρες! Ξέρω όμως ότι αυτοί τους ψάχνουν, αυτοί τους μετρούν και τέσσερους τους βγάζουν!

Εγινε της «επίορκης» σε αυτήν τη χώρα για τους επίορκους και το όλον των επιόρκων δεν συναπαρτίζει ούτε μια μούντζα;!!

Δεν ξέρω, επαναλαμβάνω, πόσοι μπορεί να ’ναι οι επίορκοι ανάμεσα στους 650.000 (με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσα) δημοσίους υπαλλήλους, αλλά είναι βεβαίως επίορκοι όσοι απ’ τους κυβερνώντες φλόμωσαν τον ελληνικό λαό με τέτοιους κουβάδες ψέματα, για τόσον καιρό και με τέτοια αποτελέσματα. Επίορκοι πρώτα απ’ όλους είναι οι υπουργοί που ψεύδονται. Μάλιστα εκείνοι που ψεύδονται ευσυνειδήτως, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τον λαό και να καταφέρνουν εναντίον του συντριπτικά πλήγματα.

Η κυβέρνηση αυτή κοντεύει να κλείσει χρόνο. Οπου και να κοιτάξεις διαπιστώνεις συμπεριφορά ανέντιμη, όπως με την έκτακτη εισφορά που τη μετάλλαξε σε τακτική, χωρίς να παραλείψει να την αυξήσει. Οπως με τις συντάξεις που θα υποστούν στο εγγύς μέλλον και νέα μείωση, χωρίς να απαιτηθούν νέα μέτρα, αλλά διότι θα ενεργοποιηθεί ο τρόπος υπολογισμού τους καθώς τον προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου.

Απ’ όπου κι αν τους πιάσεις, λερώνεσαι! είτε απ’ τη δολιότητα, είτε απ’ τη βλακεία τους, είτε κι απ’ τα δύο μαζί, όπως στην περίπτωση Θεοχάρη. Αυτό το άχθος αρούρης που θέλει να φορολογήσει χέρσα χωράφια στα οποία ζουν μόνον αρουραίοι, αλεπούδες, λαγοί, χελώνες κι άλλα αθώα πλάσματα της πλάσης που δεν ξέρουν από φόρους, γραφειοκρατία, παπαγαλάκια, λερναίες ύδρες, Θεοχάρηδες κι όλο το κακό συναπάντημα μιας ορδής γελοίων, πλην όμως αρπακτικών, που ενδημεί στο κράτος και νομοθετεί για να μας ληστεύει νόμιμα.

Με τον νόμο μάς ληστεύουν τα τσιράκια των φοροφυγάδων, με τον νόμο καταλύουν το Σύνταγμα οι σμπίροι των Δυνατών, με τον νόμο θα διώκουν ακόμα και τις ιδέες τα ανδρείκελα της Νέας Τάξης.

Με τον νόμο, τον ίδιο νόμο του δικομματικού μονοκομματισμού που πλέον η μικρόνοιά του (πλην, επωφελέστατη για τους ισχυρούς) δεν έχει όρια στο ψευδολογείν και το μπουρδολογείν. Οπως για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «εν όψει» τουριστικής περιόδου - τι «εν όψει»; Ιουνίου τέτταρες έχουμε σήμερα! η σεζόν έχει κριθεί! Το success story της τουριστικής περιόδου φέτος είναι Cosco για τους εργαζόμενους σ’ αυτόν τον τομέα και κάλπικη λίρα για τα έσοδα του προϋπολογισμού, κάλπικη όσον κάλπικη δεκάρα έχει αποδειχθεί σε όλα ο κ. Στουρνάρας. Δεν έχει ορκισθεί αυτός; όταν διαψεύδονται συνεχώς όσα λέει από το αποτέλεσμα όσων κάνει, δεν είναι επίορκος; Τι είναι; ασβός που τρέχει από αγρού εις αγρόν για να μην του φορολογήσει τα αυτιά ο Θεοχάρης;

Δεν ξέρω αν οι επίορκοι είναι τέσσερις ή χίλιοι δεκατέσσερις, ξέρω όμως ότι ο κ. Πρωθυπουργός με άλλο πρόγραμμα ορκίσθηκε και άλλα κάνει. Ξέρω ότι οι βουλευτές που υποστηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική άλλα υποσχέθηκαν στο λαό, για άλλα ορκίσθηκαν και άλλα κάνουν.

Δεν ορκίσθηκαν να καταπατούν το Σύνταγμα, δεν ορκίσθηκαν να άρουν την Ασυλία της Ελλάδας, ούτε να τη θέσουν είτε υπό επιτροπεία, είτε υπό κατοχήν, δεν ορκίσθηκαν να αλαλιάσουν τον λαό στην πείνα, ούτε να εκχωρήσουν τη δημόσια περιουσία και τους εθνικούς πόρους.

Στην αρχαία Ολυμπία, στην είσοδο της ιεράς Αλτεως κι όχι αλλού, υπήρχε ναΐσκος όπου κατοικοέδρευε ο όφις του Ορκίου Διός - ένας μέγας φίδις που τιμωρούσε όσους δεν τηρούσαν τους όρκους τους. Θα καγχάζουν τώρα κάτι κυνικοί, όπως ο κ. Αδώνιδας Γεωργιάδης -σιγά μη με φάει εμένα, θα λέει, ένας φανταστικός φίδις- μαύρο φίδι που σ’ έφαγε! εσένα κι όλους τους επίορκους. Οταν έβριζες τον κ. Σαμαρά σαν καραγωγέας, όταν τον έβριζε ο Βενιζέλος, όταν αληλοσκυλοβριζόσαστε με τη Ρεπούση, αλήθεια λέγατε ή ψέματα; Και τώρα που συγκυβερνάτε σφιχταγκαλιασμένοι ποιους απ΄τους όρκους σας φτύνετε; Οι μεταξύ σας όρκοι αιώνιας αφοσίωσης ή άλλοι μάς είναι παντελώς αδιάφοροι, άλλωστε πάλι κάποια στιγμή θα αλληλοδαγκώνεσθε εκ νέου, όταν η λυκοσυμμαχία σας φάει τα ψωμιά της, όπως τώρα τρώει το ψωμί του κοσμάκη - όμως οι όρκοι απέναντι στον λαό, όταν υβρίζονται, στοιχειώνουν. Εστι Δίκης οφθαλμός.

enikos

ΜΙΑ "ΣΗΨΗ'' ΒΑΘΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....‏ - BINTEO

Μια "σήψη" βαθιά, η οποία είναι μαθηματικά βέβαιον ότι οδηγεί στο τέλος!

Η απόλυτη παρακμή του ελληνικού λαού. H απόλυτη παρακμή της Ελληνικής νεολαίας εν καιρώ ΔΝΤ. Η Ελλάδα περνά οικειοθελώς στις σκοτεινότερες σελίδες τις ιστορίας της.Ο πάλαι ποτέ λαός του ΟΧΙ, των Θερμοπυλών και της Εθνικής Αντίστασης πολιτισμικά μπασταρδεμένος και ηθικά εκμαυλισμένος είπε όχι στην ιστορία και στην παράδοσή του, λέγοντας ΝΑΙ στην παραδοσή του σε μια διεθνή τοκογλυφική χούντα, σε ένα νέο στρατό κατοχής!

O Έλληνας αποδέχτηκε την εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, την εκχώρηση γης και ύδατος, ήλιου και υπεδάφους, την εξάρθρωση της κοινωνίας και του κοινωνικού κράτους, την επίταξη ιδιωτικής περιουσίας από τους τοκογλύφους με σκοπό να περάσει για λίγο ακόμα καλά……..λίγο με τα τσίγκια στις ταράτσες η με προγράμματα του κώλ@υ.....


 

πηγη

Φάληρο ή Πειραιάς; Σε εξέλιξη ο "πόλεμος της κρουαζιέρας"

Σε ανοικτή ρήξη μετατρέπεται πλέον ο κλεφτοπόλεμος των τελευταίων μηνών μεταξύ του ΟΛΠ και του υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο λιμάνι κρουαζιερόπλοιων στο Φάληρο.

Την ίδια στιγμή που ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης έχει εξαγγείλει πως θα προκηρυχθεί διαγωνισμός «εντός οκτώ εβδομάδων», κυβερνητικά στελέχη και ο επικεφαλής του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης, που αντιδρούν στο σχέδιο για το νέο λιμάνι, υποστηρίζουν πως άλλα προκύπτουν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με δύο ανώτερα στελέχη πολυεθνικών ομίλων της κρουαζιέρας.

Ο Τιζόρα Ίσραελ, πρώτος αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Λιμένων και Προορισμών της Carnival Corporation, φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό πως ο διεθνής κολοσσός δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Δε γνωρίζουμε τι του είπε ο Τζον Φοξ, ο αντιπρόεδρος της Royal Carribean Cruises, αλλά οι "άσπονδοι" φίλοι του κ. Μηταράκη υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει και μεγάλη προσφορά υποψηφίων για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τον νέο λιμένα, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο κ. Ανωμερίτης φέρεται πως θα φτάσει μέχρι και την παραίτηση, σε περίπτωση όπου προχωρήσουν οι εξαγγελίες για το νέο λιμάνι, καθώς θεωρεί πως ο ΟΛΠ μπορεί ταχύτερα και φθηνότερα να ενισχύσει τη θέση της χώρας στην αγορά κρουαζιέρας. Ο ίδιος επιμένει πως ο ΟΛΠ και η Ελλάδα θα χάσουν πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο τουριστικό συνέδριο «The Posidonia Sea Tourism Forum», ο επικεφαλής του ΟΛΠ υποστήριξε πως το 2021, «που θα εορτάζονται τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, το τερματικό κρουαζιεροπλοίων του ΟΛΠ θα έχει μεταμορφωθεί στην κύρια πύλη εισόδου του τουρισμού για την Ελλάδα».

Στη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται πως «στο κεφάλαιο των ιδιωτικοποιήσεων εντύπωση προκάλεσε η απόλυτη αντίθεση του αντιπροέδρου της Carnival κ. M. Nestour για ιδιωτικοποιήσεις λιμένων κρουαζιέρας, ενώ ο εκπρόσωπος της Royal Caribbean J. Tercek τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης σε μικρού μεγέθους λιμένες κυρίως σε ανωδομές».

Την άποψη Ανωμερίτη συμμερίζονται ανώτερα κυβερνητικά στελέχη τα οποία εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 - 5 χρόνια μέχρι να ωριμάσει το σχέδιο Μηταράκη για λιμάνι κρουαζιεροπλοίων στο Φάληρο. Οι πλέον τολμηροί παρομοιάζουν το σχέδιο με τους περίφημους διαγωνισμούς για τη μετατροπή του Ελληνικού σε Μητροπολιτικό Πάρκο: εξαγγέλονταν, αλλά ουδέποτε ολοκληρώνονταν.

Ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη πως οποιοδήποτε λιμάνι κρουαζιέρας κατασκευαστεί θα λειτουργεί συμπληρωματικά με του Πειραιά. Κατά του σχεδίου έχουν βγει ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τελευταίο παράδειγμα τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έγραψε χθες και σχετικό άρθρο στην «Καθημερινή».

Με δεδομένα την αρνητική στάση της Carnival και το γεγονός πως αρκετοί εκ των ισχυρών ομίλων της κρουαζιέρας δε συμμετέχουν στη διαχείριση λιμανιών, στην αγορά προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι οι «δύο ισχυροί όμιλοι» που ενδιαφέρονται, όπως υποστήριζαν τους τελευταίους μήνες στο ΥΠΑΝ. Τα οφέλη από την ενίσχυση του Πειραιά ως λιμανιού εκκίνησης για κρουαζιέρα είναι δεδομένα, όμως όπως φαίνεται αυξάνονται όσοι θεωρούν φαραωνικό το έργο στο Φάληρο.

Πηγή:euro2day.gr

ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Σε εκκίνηση το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ που θα ενώσει όλα τα ΚΤΕΛ

Πλησιάζει η ανακοίνωση για το μεγάλο συγκοινωνιακό έργο κατασκευής με ΣΔΙΤ για τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Βοτανικό. Παράλληλα παρελθόν θα αποτελέσουν οι σημερινοί σταθμοί σε Κηφισό και Λιοσίων που η εικόνα τους μόνο κολακευτική δεν είναι.

Η δημιουργία του νέου σταθμού και η παύση των υφιστάμενων υποδομών ΚΤΕΛ θα σημάνει την μεταφορά για τις δραστηριότητες των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών στον σταθμό του Ελαιώνα, κάνοντας την διαμεταφορά των επιβατών προς το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα εύκολη, καθώς ο σταθμός θα βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ της γραμμής 3.

Σήμερα, σε καθημερινή βάση εξυπηρετούνται 31.000 επιβάτες από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και άλλοι 10.000 από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων. Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης και θα κατασκευαστεί πάνω στο αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα, όπως προβλέπεται και από το Προεδρικό Διάταγμα 750Δ/2005 του Οργανισμού Ρυθμιστικού της Αθήνας.

Με το έργο αυτό θα αλλάξει ο τρόπος μετακίνησης από και προς την Αθήνα μέσω των ΚΤΕΛ καθώς οι επιβάτες με την χρήση του δικτύου του Μετρό και των άλλων μέσων θα μπορεί με ένα μικρό κόστος να έχει άμεση πρόσβαση στον Τερματικό Σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα ενώ σε "απόσταση βολής" θα βρίσκεται ο ομώνυμος σταθμός Μετρό.

Το έργο έχει υψηλούς στόχους όπως:
- Να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό των υπεραστικών λεωφορείων, που ανέρχεται σε 10 εκατομ. περίπου επιβάτες ετησίως, επιτρέποντας κατά τρόπο οργανωμένο τις μετεπιβιβάσεις από όλα τα αστικά μέσα μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, ΙΧ, Ταξί)

- Να σχεδιασθεί αρχιτεκτονικά ένα έργο με υψηλό επίπεδο αισθητικής, αποτελώντας τοπόσημο για την περιοχή και πόλο έλξης εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων

- Να κινητοποιήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη ή ολοκλήρωση των δικτύων αστικής υποδομής (π.χ. τοπικό οδικό δίκτυο, δίκτυα κοινής ωφέλειας) που λείπουν στην περιοχή αυτή του Ελαιώνα

- Να συμβάλει σημαντικά στην πολεοδομική αναδιάρθρωση της περιοχής που σήμερα είναι κυρίως βιομηχανικού – χονδρεμπορικού χαρακτήρα, σε περιοχή με σύγχρονες επιχειρήσεις τριτογενούς κυρίως τομέα.

Το έργο αποτελεί ιδιωτική επένδυση και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει με διαγωνισμό για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και του παραχωρησιούχου (ΣΔΙΤ). Η Αττικό Μετρό θα είναι ο τεχνικός συντονιστής των μελετών και της κατασκευής του έργου, ενώ ο δήμος Αιγάλεω θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων αδειών.

Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την κατασκευή, την λειτουργία και την συντήρηση του σταθμού, ενώ το δημόσιο δεν θα χρειαστεί να βάλει χρήματα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι, εάν κάθε ΚΤΕΛ δίνει ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο που εκδίδει στον παραχωρησιούχο, η απόσβεση θα έχει ολοκληρωθεί κατά μέγιστον σε επτά χρόνια.

Ο νέος σταθμός θα συνδέεται υπογείως με το Μετρό, έργο το οποίο έχει πρακτικά γίνει, και μάλιστα, πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης 500 θέσεων.

ypodomes.com

Μετρό Αθήνας: Σε άθλια κατάσταση οι συρμοί της γραμμής 1

Άθλια είναι η κατάσταση στα βαγόνια της γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας (πρώην ΗΣΑΠ). Η εικόνα που αντιμετωπίζει ο επιβάτης που χρησιμοποιεί την γραμμή 1 είναι αποκαρδιωτική. Οι συρμοί είναι γεμάτοι γκράφιτι και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που το κανονικό χρώμα σε πολλούς από αυτούς δεν φαίνεται καν.

Στο εσωτερικό των βαγονιών η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη  καθώς η αίσθηση του ακαθάριστου υπάρχει σχεδόν παντού και η χαρακτηριστική μυρωδιά κατακλύζει τα πάντα.  Δυστυχώς τα άσχημα δεν σταματούν εδώ για τους συρμούς.

Σε πολλούς από τους συρμούς ο περιβόητος κλιματισμός που τόσα χρήματα δαπανήθηκαν για να τοποθετηθούν δεν λειτουργούν, ή όταν λειτουργούν δεν καλύπτουν επαρκώς τους χώρους με αποτέλεσμα να υπάρχει ταυτόχρονη λειτουργία  των κλιματιστικών και ανοιχτών παραθύρων ακυρώνοντας όποια προσπάθεια δροσιάς.

Τέλος παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 2 μήνες από τη λειτουργία των νέων σταθμών της γραμμής 2 προς το Περιστέρι όμως     οι χάρτες πάνω από τις θύρες των συρμών δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί πλήρως.

Θετική εντύπωση πάντως προκαλεί η λειτουργία της τηλεματικής που ενημερώνει τους επιβάτες για τον χρόνο άφιξης των επόμενων δύο συρμών συμβάλλοντας στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σημαντική είδηση αποτελεί η σύλληψη σπείρας που δρούσε τόσο στην γραμμή 1 του Μετρό όσο και στον Προαστιακό ..ξαλαφρώνοντας τους ανυποψίαστους επιβάτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στους κεντρικούς σταθμούς της γραμμής υπάρχει προειδοποιητική ανακοίνωση για την επιτήρηση των προσωπικών αντικειμένων των επιβατών.

ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
Κανένα νέο δεν υπάρχει σχετικά με το μεγάλο έργο της  υπογειοποίησης της γραμμής στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς που αφορά και την πόλη του Πειραιά καθώς θα αναβαθμιστεί κυκλοφοριακά δημιουργώντας μία νέα λεωφόρο ενώνοντας τον Πειραιά με τα Καμίνια.

Το έργο έχει κολλήσει εδώ και 2 χρόνια και φαίνεται πως εξελίξεις θα έχουμε με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 70εκ.ευρώ και θα περιλαμβάνει την υπογειοποίηση της γραμμής μετά τον σταθμό ΦΑΛΗΡΟ και μέχρι σχεδόν τον τερματικό σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ που θα αναδύεται προσωρινά. Στο ύψος  της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου θα κατασκευαστεί ένας νέος υπόγειος σταθμός με ονομασία ΚΑΜΙΝΙΑ.

Ypodomes.com

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ! ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ 1000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Με επιστολή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ κατακεραυνώνουν τον αναίσχυντο Παπούλια, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας τους!

Μόνον 260 εργαζόμενοι κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι έχουν κινεζοποιηθεί και ο
 Παπούλιας τα βλέπει όλα ωραία. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΌΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥΡΓΑ!

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά απέστειλαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Παπούλιας: "1.000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες"

To μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπούλιας είπε, πως έζησε από κοντά την αποδοτικότητα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας και μίλησε για μία μεγάλη επένδυση από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία, όπως τόνισε, "δεν θα είναι η τελευταία", καθώς "μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού περιμένουμε και άλλους επενδυτές" από την Κίνα.

Απολύσεις και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις στον ΟΛΠ απευθύνονται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του να τον επισκεφθεί ξανά προκειμένου να διαμορφώσει "μία πραγματική και αντικειμενική εικόνα" για το τι συμβαίνει εκεί ενώ τονίζουν ότι η προβλήτα δεν είναι κατασκευή της COSCO αλλά του Δημόσιου ΟΛΠ. Υπενθυμίζουν επίσης τις απολύσεις που έχουν σημειωθεί καθώς και την καταπάτηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

"Παραλείψατε να ζητήσετε επίσημα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Αν το είχατε κάνει, θα διαπιστώνατε ότι απασχολούνται περίπου 260 εργαζόμενοι", σημειώνουν μεταξύ άλλων και σχολιάζοντας τη δήλωση Παπούλια περί χιλίων εργαζομένων. .

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στις 30.5.2013 επισκεφθήκατε την προβλήτα ΙΙ του container terminal, που έχει παραχωρηθεί στην COSCO (ΣΕΠ).

Εκφράσατε το θαυμασμό σας για την προβλήτα αυτή, η οποία όμως δεν είναι επένδυση της COSCO αλλά έχει κατασκευαστεί από τον Δημόσιο ΟΛΠ. Η σημερινή της αξία ανέρχεται στα 300 εκ. ευρώ.

Παραλείψατε να επισκεφτείτε την Προβλήτα Ι, την οποία διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και η οποία κατασκευάστηκε το 2010 με κεφάλαια του ΟΛΠ, αξίας 190 εκ. ευρώ. Η επένδυση αυτή προέκυψε ως ανάγκη, εξαιτίας της παραχώρησης της μεγάλης προβλήτας ΙΙ στην COSCO. Μία από τις συνέπειες αυτής της παραχώρησης ήταν η απώλεια 450 θέσεων εργασίας στον ΟΛΠ.

Θεωρήσατε σημαντική εξέλιξη την έλευση του τραίνου στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. Όμως αυτό έγινε το 2006, μετά από συμφωνία μεταξύ των ΟΛΠ και ΟΣΕ πριν από την παραχώρηση της προβλήτας ΙΙ. Η επένδυση έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού και κονδύλια από την ΕΕ. Αυτό αποσιωπάται και επικοινωνιακά επιχειρείται να πιστωθεί ως επένδυση της COSCO.

Μιλήσατε κύριε Πρόεδρε, για απασχόληση χιλίων εργαζομένων στον προβλήτα ΙΙ (COSCO), όπως ασφαλώς σας ενημέρωσαν, ενώ παραλείψατε να ζητήσετε επίσημα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Αν το είχατε κάνει, θα διαπιστώνατε ότι απασχολούνται περίπου 260 εργαζόμενοι.

Θα έπρεπε επίσης να ενημερωθείτε κύριε Πρόεδρε, εάν στον προβλήτα II που είναι υπό τη διαχείριση της COSCO υπάρχουν ΣΣΕ, καθώς και δυνατότητα λειτουργίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας ορίζει.

Είναι γνωστό ότι είναι ο μοναδικός προβλήτας στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης ΣΣΕ.

Το γεγονός αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων καταγγελιών του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Δικτύου Εργαζομένων στα Λιμάνια / International Dockworkers Council (IDC).

Κύριε Πρόεδρε, προκειμένου να επαληθεύσετε όλα όσα σας αναφέρουμε, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον ΟΛΠ, να συζητήσετε με εργαζόμενους και συναλλασσόμενους στο λιμάνι και να διαμορφώσετε πραγματική και αντικειμενική εικόνα.

Με εκτίμηση

Οι Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στον ΟΛΠ

Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ

Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ

Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ

Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών ΟΛΠ

Ανάπλαση Πανεπιστημίου: 92 εκ.ευρώ το κόστος , εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ

Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Περιβάλλον” με πόρους από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

Το κόστος του έργου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, ο οποίος συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη για την πρόοδο της ανάπλασης, θα προσεγγίσει τα 92 εκ ευρώ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.

«Εμβληματικό» χαρακτήρισε το έργο από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, καθώς –όπως είπε- θα συνδυαστεί με τον εκσυγχρονισμό της Συγγρού, ένα έργο που ήδη μελετά η περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, της Ομόνοιας και η επέκταση του τραμ έως την πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως θα ωφελήσει άμεσα κοινωνικά και οικονομικά 1 εκ Αθηναίους από υποβαθμισμένες συνοικίες όπως η Νεάπολη, τα Εξάρχεια, τα Πατήσια και τα Χαυτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου παραμένει ως είχε. Συγκεκριμένα προβλέπεται έως το τέλος του 2013 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου, μέσα στο 2014 να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν το 2015.

Τέλος, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου απεντάσσεται η ανάπλαση της πλατείας του Αγιου Παντελεήμονα, ένα έργο το οποίο δεν έχει εμφανίσει καμία πρόοδο τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ypodomes.com

Στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ ΑΕ έγινε το έλα να δεις.



Στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ ΑΕ έγινε το έλα να δεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες απαγορεύτηκε η είσοδος του Προεδρείου της ΣΕΛΜΑ στα γραφεία της εταιρίας .

Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπληκτισμοί μεταξύ των εργαζομένων και σεκιουριτάδων έξω απ'τα γραφεία.

Το προεδρείο του ΣΕΛΜΑ είχε πληροφορίες για κάποιες απολύσεις εργαζομένων και πήγε στα γραφεία για να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Διοίκηση για το θέμα αυτό.

Για κακή τους τύχη, τους υποδέχτηκαν σεκιουριτάδες με εντολή την απαγόρευση εισόδου στα γραφεία της εταιρίας. 
ΠΗΓΗ Σταματοπουλος