EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανάπλαση Πανεπιστημίου: 92 εκ.ευρώ το κόστος , εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ

Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Περιβάλλον” με πόρους από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

Το κόστος του έργου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, ο οποίος συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη για την πρόοδο της ανάπλασης, θα προσεγγίσει τα 92 εκ ευρώ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.

«Εμβληματικό» χαρακτήρισε το έργο από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, καθώς –όπως είπε- θα συνδυαστεί με τον εκσυγχρονισμό της Συγγρού, ένα έργο που ήδη μελετά η περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, της Ομόνοιας και η επέκταση του τραμ έως την πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως θα ωφελήσει άμεσα κοινωνικά και οικονομικά 1 εκ Αθηναίους από υποβαθμισμένες συνοικίες όπως η Νεάπολη, τα Εξάρχεια, τα Πατήσια και τα Χαυτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου παραμένει ως είχε. Συγκεκριμένα προβλέπεται έως το τέλος του 2013 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου, μέσα στο 2014 να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν το 2015.

Τέλος, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου απεντάσσεται η ανάπλαση της πλατείας του Αγιου Παντελεήμονα, ένα έργο το οποίο δεν έχει εμφανίσει καμία πρόοδο τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ypodomes.com
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID