EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Ξεθωριάζει» η πρόταση πώλησης εισιτηρίων 1,5 ευρώ από οδηγούς λεωφορείων

Προς απόσυρση οδηγείται η πρόταση της πώλησης εισιτηρίων 1,5 ευρώ από τους οδηγούς λεωφορείων που είχε προτείνει ο τέως υπ. Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, ενώ αντίθετα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα εισόδου επιβατών μόνο από την μπροστινή πόρτα, καθώς το μέτρο επεκτείνεται σε 30 ακόμη γραμμές.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εσόδων της εταιρείας «Οδικών Συγκοινωνιών», το υπουργείο Μεταφορών είχε εξαγγείλει δυο μέτρα:

1. Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή θύρα. Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου σε περίπου 52 λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται αύξηση επικυρώσεων εισιτηρίων, άρα και εσόδων, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις. Μάλιστα, το μέτρο θα επεκταθεί οσονούπω σε 30 γραμμές.

2. Πώληση ειδικού τύπου εισιτηρίου εντός οχήματος από τους οδηγούς. Με το συγκεκριμένο μέτρο, θα προσφέρεται στο επιβατικό κοινό η δυνατότητα προμήθειας του ενιαίου εισιτηρίου 1,40 ευρώ εντός οχήματος, το οποίο θα πωλείται με επιβάρυνση δέκα λεπτών (1,50 ευρώ), προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επιβάτες.

Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στη Θεσσαλονίκη (τιμή αγοράς εισιτηρίου μέσα στο όχημα από 0,80 σε 0,90) και σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο (πχ Λονδίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Βοστώνη κα).

Για το μέτρο αυτό φαίνεται ότι επικράτησαν δεύτερες απόψεις και «παγώνει», τουλάχιστον προσωρινά.

Πάντως, τόσο για την είσοδο μόνο από την μπροστινή πόρτα, όσο και για την πώληση εισιτηρίων από τους οδηγούς, το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ αντιδρά.

Φώτης Φωτεινός
πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID