EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 10% της Αττικής Οδού


 

Κρούσεις για την πώληση του ποσοστού ύψους 9,88% που κατέχει στην  "Αττική Οδός Α.Ε." έχει δεχθεί η Τράπεζα Πειραιώς. Η συμμετοχή περιήλθε στα χέρια της τράπεζας έπειτα από την απόκτηση της “καλής” AΤΕΒank. Η τελευταία είχε αποκτήσει το 9,88% της Αττικής Οδού τον Ιούλιο του 2010 από την ΑΤΤΙΚΑΤ (συμφερόντων Π. Πανούση) έναντι 113 εκατ. ευρώ.

Η "Αττική Οδός Α.Ε." είναι η εταιρεία, η οποία ανέλαβε, μέσω σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου. Μέτοχοι της Εταιρίας Παραχώρησης είναι η Ακτωρ Παραχωρήσεις  Α.Ε. (που ανήκει στον όμιλο Ελλάκτωρ) και κατέχει ποσοστό 59,25%, η J.&P. ΑΒΑΞ Α.Ε. που κατέχει ποσοστό 21,00%, η ΕΤΕΘ Α.Ε. (που ανήκει στον Όμιλο J.&P. ΑΒΑΞ Α.Ε.) με ποσοστό 9,82%, η Πειραιώς με συμμετοχή 9,88% και η Γαλλική EGIS Projects S.A. με 0,04%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξένα επενδυτικά fund –μεταξύ των οποίων και το TPG– Axon Management LP που πρόσφατα απέκτησε έναντι 42 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς το 6,82% της Folli Follie Group, ποσοστό που επίσης είχε βρεθεί στην κατοχή της τράπεζας από την Atebank –αλλά και κινεζικοί όμιλοι διερεύνησαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη συμμετοχή στην Αττική Οδό.

Αρμόδια στελέχη του ομίλου Πειραιώς με τα οποία επικοινώνησε το Capital.gr αναφορικά με το θέμα, τόνισαν πάντως πως η τράπεζα δεν προτίθεται να παραχωρήσει το ποσοστό που κατέχει στις “Αττική Οδός Α.Ε” και “Αττικά Διόδια Α.Ε.”.

Το τελευταίο διάστημα η Πειραιώς έχει προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που “κληρονόμησε” από την AΤΕΒank. Πέραν του ποσοστού στην FF Group, η τράπεζα τον τελευταίο μήνα έχει ρευστοποιήσει στο Χρηματιστήριο μετοχές των ΟΤΕ, Motor Oil και Τιτάνα.

Οι πωλήσεις, λένε στην αγορά, αφορούν κυρίως μετοχές του χαρτοφυλακίου της AΤΕΒank, την οποία απορρόφησε η Πειραιώς. Η τράπεζα έχει ρευστοποιήσει πάνω από 150.000 μετοχές του ΟΤΕ από τις αρχές Νοεμβρίου και έχει εισπράξει τίμημα άνω των 500.000 ευρώ. Αντίστοιχα το ίδιο διάστημα πούλησε περίπου 120.0000 μετοχές της Motor Oil αξίας 260.000 ευρώ ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει πουλήσει άλλες 9.364 μετοχές της Τιτάν έναντι τιμήματος 125.653 ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID