EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ποδηλασία επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας;



Το ερευνητικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει ο ενδεχόμενος κίνδυνος στον οποίο θέτει η ποδηλασία τη γυναικεία σεξουαλική υγεία.

Η αυξημένη χρονική διάρκεια πάνω στο κάθισμα του ποδηλάτου, η οποία έχει συνδεθεί με στυτική δυσλειτουργία(ΣΔ) στους άνδρες, μπορεί σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα να δημιουργήσει προβλήματα και στη σεξουαλική υγεία της γυναίκας.

Οι γυναίκες που ποδηλατούν συχνά ή παρακολουθούν μαθήματα spinning(ποδηλασία σε στατικό ποδήλατο), γνωρίζουν το αίσθημα μουδιάσματος που προκύπτει μετά από κάποια ώρα πάνω στο κάθισμα ποδηλάτου.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές του Yale προσπάθησαν να καθορίσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τον πόνο και το μούδιασμα στις ποδηλάτριες. Στη μελέτη συμμετείχαν 48 γυναίκες οι οποίες ποδηλατούσαν τουλάχιστον 10 μίλια ανά εβδομάδα και κατά πλειοψηφία, πολύ περισσότερο. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να φέρουν τα προσωπικά τους ποδήλατα στο εργαστήριο, όπου τα έκαναν προσωρινά στατικά. Οι γυναίκες αφού προσάρμοσαν κατά βούληση το κάθισμα και το τιμόνι άρχισαν να ποδηλατούν. Στο διάστημα αυτό μια ειδική συσκευή μετρούσε την αισθητικότητα του πυελικού εδάφους, ενώ ταυτόχρονα, οι γυναίκες ανέφεραν αν αισθάνονταν πόνο, μούδιασμα, ή μυρμήγκιασμα.

Βρέθηκε τελικά ότι τη μεγαλύτερη σημασία την είχε η θέση του τιμονιού. Όσο πιο χαμηλά ήταν ρυθμισμένο το τιμόνι σε σχέση με τη σέλα του ποδηλάτου, τόσο ...
διαβάστε αναλυτικά στο Ourlife.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID