EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η "Στέγη" και ο ΟΑΣΑ γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης




Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης (16-22 Σεπτεμβρίου) ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνουν κοινές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη χρήση των Αστικών Συγκοινωνιών και την προβολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
Κυριακή 16 - Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτάστε την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο μαζί με τη Στέγη και τον Όμιλο ΟΑΣΑ, με εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας και κερδίστε μοναδικά δώρα.

Μετακινούμαστε στην πόλη μας με τις Αστικές Συγκοινωνίες, με ασφάλεια, αξιοπιστία και οικονομία και βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας βάζοντας τις τέχνες στην καθημερινότητα και το δημόσιο χώρο.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου», στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, η Στέγη διοργανώνει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις Αστικές Συγκοινωνίες, σε ένα εργαστήριο δύο συναντήσεων (τα Σάββατα 15 & 22 Σεπτεμβρίου) για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών.

Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά συναντιούνται στη Στέγη όπου στελέχη του ΟΑΣΑ θα μιλήσουν για τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, τις λειτουργίες τους και θα παρουσιάσουν διαφορετικούς τύπους οχημάτων και μέσων. Στη συνέχεια εμπνέονται και σχεδιάζουν σε χαρτί τους ιδανικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη τους, τη μελλοντική εικόνα της Αθήνας.

Στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Όθωνος, η ομάδα των παιδιών, με την καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου και του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης, παίρνοντας πινέλα και χρώματα «ντύνει» με ζωγραφιές το εξωτερικό ενός λεωφορείου. Παράλληλα, ένα ακόμη όχημα τρόλεϊ δίνει έναυσμα στους ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση μας.

Ημέρες: τα Σάββατα 15 & 22 Σεπτεμβρίου
Ώρες: 10:00-14:00
Για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δύο συναντήσεων, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο 213-017-8034 ή στο email education@sgt.gr (Μυρτώ Λάβδα).

Επίσης, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00 όσοι Αθηναίοι βρεθούν στο Σύνταγμα θα τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, ποζάροντας μαζί με σταθμάρχη και εισπράκτορα δίπλα σε δύο μουσειακά οχήματα (τρόλεϊ και λεωφορείο), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης αλλά και για τη μετακίνηση με τα μέσα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, οι επιβάτες, με το επικυρωμένο εισιτήριό τους θα μπορέσουν να λάβουν μέρος σε κλήρωση και να κερδίσουν μοναδικά δώρα από τη Στέγη και τον Όμιλο ΟΑΣΑ.



« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID