EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το Δόγμα της Νοθείας

Είναι δυνατόν οι Έλληνες να ψήφισαν τα μνημόνια κατά 83%;; Θέλετε απαντήσεις; Τις αντέχετε;
του Βασίλη  Κασιμάτη
Με το «Δόγμα του Σοκ» να θεμελιώνει νέου είδους κοινωνικές αξίες, ας δούμε και κάτι άλλο.
Το «Δόγμα της Νοθείας», ως απάντηση στα μυριάδες ερωτήματα.
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας πλέον.Ας σταματήσει αυτή η ατέρμονη περιδίνηση του μύθου περί της ηλιθιότητας του ψηφοφόρου και ότι αφού αυτός έτσι ψηφίζει, καλά να πάθουμε. Δεν είναι ο Έλληνας αυτός. Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό!Ήρθε η ώρα να πάψουμε να είμαστε όλοι οπαδοί του κονστρουκτιβισμού κι ας ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις ως προς το:
ποια είναι η ιδιωτική Singular Logic που διενεργεί εδώ και χρόνια (κατ΄ αποκλειστικότητα!!) τις εκλογές;
Γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι μεγαλομέτοχοι (ιδιοκτήτες) της εταιρίας που εκτελεί τις εκλογές μας εδώ και χρόνια είναι ονόματα όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος (MIG), ο κος Βαρδινογιάννης (Τράπεζα Πειραιώς), ο κος Rockefeler (Τράπεζα Blackstone);
Πως οι μετοχές της Singular Logic πέρασαν στα χέρια της την MIG (Ανδρέας Βγενόπουλος) και από εκεί στη Τράπεζα Πειραιώς και πως μέσω της αγοράς χρεών, αποκτήθηκε το μετοχικό αυτό πακέτο από το κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο Blackstone συμφερόντων Rockefeller; (!!!)

Κυρίως…
Που βρίσκεται ο κεντρικός server της Singular Logic και αν αληθεύουν οι φήμες ότι βρίσκεται σε Αμερικανικά χέρια από τη εποχή διακυβέρνησης Σημίτη;
Άλλωστε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρχικά είχε πέσει στο «τραπέζι» να αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας (όπως της Θεσσαλονίκης) το λογισμικό του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές και είχε ζητήθει να εγκριθούν τα κονδύλια έκτοτε.
Μάλιστα, προέκυπτε ότι το λογισμικό αυτό μαζί με τα hardware που θα χρησιμοποιούταν στις Εθνικές και τοπικές εκλογές μας – όποτε αυτές διενεργούντο - ακολούθως θα χρησιμοποιούνταν σε άλλα εθνικά μας θέματα όπως στη στατιστική ανάλυση, σε φαρμακευτικές εφαρμογές, δημόσιες δημοσκοπήσες (και όχι τις ψευδοσκοπήσεις ιδιωτών προς χάρη της κοινωνικής δημαγωγίας) και ένα σωρό άλλα ζητήματα εξοικονομώντας τεράστια ποσά που εδώ και χρόνι καταλήγουν σε ιδιώτες μέσω των γνωστών υπογείων διαδρομών.Όμως η τότε κυβέρνηση Σημίτη με άκρως ιδεοληπτικο τρόπο έκανε τα αδύνατα-δυνατά δημιουργώντας δισεπίλυτα προβλήματα, ώστε να μην υλοποιηθεί το αυτονόητο, ήτοι να εκτελεστεί το πρόγραμμα από δημόσιο (και δη) πανεπιστημιακό φορέα και δόθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες στην ιδιωτική Singular Logic.
Έκτοτε υπάρχει και σχετική εμμονή από τους καθηγητές του Μετσοβίου, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Σπονδή και οι καθηγητές στο βωμό της εθνικής αποστέωσης.
Επιπλέον…
Στις Ελληνικές εκλογές παρατηρείται το εξής παράδοξο.

Δεν υπάρχουν σε διαφανές ηλεκτρονικό «γεωγραφικό» σημείο τα Δεδομένα Εισόδου ως συντελεστές που οδηγούν στο αποτέλεσμα που το «κοινό» βλέπει στις οθόνες του

Υπουργείου Εσωτερικών δηλαδή της «πολυεθνικής» Singular Logic.Κοντολογίς, οι εκλογές στην Ελλάδα διοενεργούνται με τρόπο κάτι σαν το μυστικό της… Coca Cola! Πολλοί γνωρίζουν κομμάτια από τη συνταγή, ουδείς το σύνολο!
Έτσι και με τις εκλογές μας… την ώρα που σε άλλες χώρες όπως στη Γερμανία, ο πολίτης έχει πρόσβαση στα «Δεδομένα Εισόδου» ανά πάση ώρα και στιγμή, δηλαδή στις κάλπες των εκλογικών τμημάτων.
Ερώτημα εδώ και χρόνια παραμένει ακόμα και για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, το πως γίνεται η μεταφορά των ψήφων από τους υπολογιστές των κατά τόπους περιφερειακών ενοτήτων (πρώην νομαρχίες) στα κομπιούτερ του Υπ.Εσωτερικών (Singular);
Εμείς πάντως με την εμπειρία μας από 8 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε νομαρχίες, από τις 7 το απόγευμα έως τα χαράματα κάθε φορά και με πλήρη υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση, ουδέποτε καταφέραμε να βρούμε άκρη στα όσα σχετίζονται με την διασταύρωση στοιχείων από τη μια μεριά (Σχολεία-κάλπες-Νομαρχίες) στην άλλη (Υπουργείο).
Ερώτημα και το γιατί «κοτζάμ» Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί εδώ και τόσα χρόνια να έχει το δικό του πληροφοριακό σύστημα και πρέπει ντε καλά να εμπιστεύεται ένα ολόκληρο έθνος μια ιδιωτική εταιρία με «τζιμάνια» κομπιουτεράδες, χάκερς και λοιπά «παιδιά / αστέρες του πληκτρολογίου» και της εικονικής πραγματικότητας;
Μήπως γιατί όταν έρθει ποτέ η ώρα να αποδειχτεί ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι στημένες, λέω μήπως… τότε θα τα φορτώσουμε όλα σε ιδιώτες και με το γνωστό «εδώ παπάς – εκεί παπάς – που?ν ο παπάς» ρίχνοντας τις ευθύνες στο «κόκορα»;
Σε αυτά ακριβώς κρύβονται και οι απαντήσεις ως προ το γιατί εκλέγουμε τους ίδιους αργυρόμισθους ανθέλληνες κάθε φορά, λες και τα κόμματα εκτός βουλής εδώ και δεκαετίες αποτελούν διακοσμητικό περίγραμμα στο παζλ της κατά τα άλλα Εθνικής διαπλοκής για την οποία έκανε λόγο ο εκ νέου πρωθυπουργός μας, Αλέξης Τσίπρας
Ας πάψει λοιπόν ο λαός να αναρωτιέται γιατί εκλέγουμε εκείνους που βολεύει το «σύστημα» και ας ασχοληθούμε επιτέλους με την διαλεύκανση του ύψιστου για το Έθνος ζητήματος, που δεν είναι άλλο από τη διαφάνεια των εκλογών!
Ας πάψει ομοίως να αναρωτιέται ο Ελληνικός λαός αν στις 20 Σεπτέμβρη 2015, όντως το 83% των Ελλήνων ψήφισαν μνημονιακά κι αν χρειαζόμαστε όντως ψυχίατρο ή αν τελικά το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από την ίσως περιώνυμη & περισπούδαστη ηλιθιότητα του … Έλληνα ψηφοφόρου, ως απάντηση στο καλλικέλαδο «όλοι ίδιοι είναι».
Ένα είναι βέβαιο!

Οι Ελληνικές εκλογές δεν διαχειρίζονται από «δημόσια χέρια», δεν είναι καν … Ελληνικά!!!!
Και εφόσον αυτό υφίσταται, εξού και το «Δόγμα της Νοθείας», αφού τελικά υπάρχουν σοβαρότατα στοιχεία ότι δεν εκλέγουμε εμείς αλλά το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» ως υποκατάστημα στην Ευρώπη του «Διεθνούς Ιεραρχείου» που διορίζει με ψευδοεκλογές τους … «δοτούς πρωθυπουργούς μας, ως άλλους αντιβασιλείς !!Και επειδή παγίως η στείρα δημοσιογραφική αντιπολίτευση προκαλεί την αντιδεοντολογική και άσκοπη διαιώνιση μιας κριτικής φαυλότητας, εμείς επιχειρούμε με προτάσεις.
Ιδού και η γόνιμη έκφανσή τους:

Να συσταθεί άμεσα επιτροπή διαφάνειας που να απαρτίζεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Προεδρεία της Βουλής, ΟΛΑ τα νόμιμα κόμματα εντός & εκτός Βουλής, και άλλους τυχόν διαφανείς & άφθαρτους φορείς & οργανισμούς της δημόσιας ζωής.Οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μέσων ενημέρωσης και όχι με … διάθεση των πρακτικών μόνο στα συστημικά ΜΜΕ (!!)? που συμμετείχαν στη στημένα debate του Σεπτεμβρίου.
Με τσι γειές σας
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχολικός εκφοβισμός: Αίτια και συνέπειες του bullying

Ως σχολικός εκφοβισμός ή bullying, όπως συχνά αναφέρεται, ορίζεται η εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη βία, (σωματική, λεκτική, ψυχολογική), με σκοπό την πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου σε μαθητές, από έναν ή περισσότερους συμμαθητές τους. Τα περιστατικά αναφέρονται εντός, εκτός του σχολικού πλαισίου ή τα τελευταία χρόνια ευρέως και μέσω του Διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, ο εκφοβισμός συμπεριλαμβάνει σωματική βία, απειλές, εκβιασμούς, διάδοση φημών, σαρκαστικά παρατσούκλια, αποκλεισμό από σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες, σεξουαλική παρενόχληση, βιντεοσκόπηση ιδιωτικών στιγμών, κλοπή και καταστροφή αντικειμένων του θύματος.
Τα ποσοστά του σχολικού εκφοβισμού έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ χαρακτηριστικά ένα στα δύο παιδιά αναφέρει ότι κάποια στιγμή στη ζωή του έχει πέσει θύμα εκφοβισμού. Τα αγόρια συμμετέχουν πιο συχνά στη σωματική βία, σε αντίθεση με τα κορίτσια που συμμετέχουν συχνότερα στη λεκτική και ψυχολογική βία.

Αίτια

Η διαφορετικότητα, οτιδήποτε δηλαδή ξεφεύγει από το μέσο φυσιολογικό μπορεί να μην είναι εύκολα αποδεκτή. Διαφορές στο χρώμα, την εθνικότητα, τα ευρέως διαδεδομένα πρότυπα ομορφιάς, το νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο ενός ατόμου αποτελούν αντικείμενο χλευασμού όταν δεν υπάρχει παιδεία, καλλιέργεια σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα παιδιά συχνά αντιγράφουν από τους γονείς απαξιωτικές συμπεριφορές σε άτομα που απλά διαφέρουν.
  • Συχνά οι ίδιοι οι γονείς, ειδικά των αγοριών προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να μην έχουν ευαισθησίες και να είναι δυνατά, διεκδικητικά και κάποιες φορές επιθετικά.
  • Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών ωθεί τους γονείς προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την επιβίωση της οικογένειας να είναι ουσιαστικά ή συναισθηματικά απόντες από την ανατροφή και τον έλεγχο των παιδιών τους.
  • Το Διαδίκτυο, που ευρέως χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των παιδιών, αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τους θύτες, νιώθοντας ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να εκτονώσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα. (cyber bullying).

Χαρακτηριστικά όσων εμπλέκονται σε σχολικό εκφοβισμό

Θύματα είναι τα παιδιά που ξεφεύγουν από το μέσο όρο είτε στις επιδόσεις, είτε στην εμφάνιση, είτε στη συμπεριφορά. Συνήθως είναι παιδιά εσωστρεφή, που απομονώνονται και δεν επικοινωνούν εύκολα με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς ή άλλα άτομα του περιβάλλοντός τους. Θα πρέπει να ανησυχήσουμε αν παρατηρήσουμε αλλαγή στη διάθεσή τους, τη συμπεριφορά τους, αποφυγή να πάνε σχολείο, να κάνουν πράγματα που πριν τα ευχαριστούσαν. Επίσης, όταν παραπονιούνται συχνά για σωματικά ενοχλήματα, πέφτουν οι σχολικές τους επιδόσεις και δείχνουν συνεχώς φοβισμένα.
Οι θύτες είναι άτομα με μέτριες σχολικές επιδόσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση, που συχνά μεγαλώνουν σε δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίζουν προσωπικές δυσκολίες, κάτι που φορτίζει αυτά τα παιδιά με αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμό, θλίψη, απογοήτευση. Για το λόγο αυτό, ο όρος θύτης δεν είναι πάντα ο πιο κατάλληλος για αυτά τα παιδιά.

Συνέπειες

Τα παιδιά που πέφτουν επαναλαμβανόμενα θύματα σχολικού εκφοβισμού εμφανίζουν καταθλιπτική συμπτωματολογία και συχνά αυτοκτονικό ιδεασμό. Δυστυχώς, πολλά παιδιά στον κόσμο έχουν οδηγηθεί στην αφαίρεση της ζωής τους και παρά την ενημέρωση των τελευταίων ετών, τέτοια φαινόμενα εξακολουθούν να υπάρχουν.
Συχνά ακούγεται η ένσταση ότι στο σχολικό περιβάλλον ανέκαθεν υπήρχαν ανώδυνα περιπαικτικά περιστατικά συνομηλίκων. Η απάντηση είναι ότι ποτέ αυτά τα περιστατικά δεν ήταν ανώδυνα. Πάντα επηρέαζαν και επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών και κατά συνέπεια των ενηλίκων.

Αντιμετώπιση

Οι γονείς κυρίως, αλλά και οι εκπαιδευτικοί επικουρικά, έχουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Οφείλουν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, να επικοινωνούν μαζί τους και να αντιλαμβάνονται άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά τους.
Οι γονείς των παιδιών που υφίστανται σχολικό εκφοβισμό, θα πρέπει να ανακουφίσουν το παιδί τους, να το απενοχοποιήσουν και να το βοηθήσουν ουσιαστικά, αποφεύγοντες εκδικητικές συμπεριφορές, που συνήθως δεν έχουν αποτέλεσμα.
Οι γονείς των παιδιών που ασκούν σχολικό εκφοβισμό, θα πρέπει αρχικά να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν το πρόβλημα, και να βοηθήσουν και αυτοί τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους δυσκολίες.
Τέλος, οι γονείς όλων των παιδιών, θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται τη διαφορετικότητα, αλλά και να υπερασπίζονται τα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού. Έτσι, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο, βοηθάνε και αυτά σημαντικά στην αποτροπή των συγκεκριμένων φαινομένων.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι όμορφοι καναπέδες όμορφα κατάσχονται!..

 Κι αν όσοι πήγαμε να ψηφίσουμε βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας,

 ..οι άλλοι,
 
     ..οι »οπαδοί» της αποχής,
 
     ..βγάλανε τα δικά τους (μαζί με όσα δεν καταφέραμε να βγάλουμε εμείς) χωρίς ούτε να
κουνήσουν το δαχτυλάκι τους, από τον καναπέ τους!

     Ας μας εξηγήσουν οι προεκλογικοί εγκάθετοι,
..τα τρολς του συστήματος,  
 
     ..πώς  η ΝΔ ας πούμε, ενώ έχασε περίπου 200.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αύξησε το ποσοστό της κατά μισή μονάδα περίπου; ΠΩΣ;

     Πώςενώ ο ΣυΡιζΑ έχασε 300.000 ψηφοφόρους, μείωσε το ποσοστό του μόνο κατά 0,88%;
     Αντιστοιχούν οι 300.000 σε 0,88% του εκλογικού σώματος που είναι 9.840.525 νοματαίοι;
 
     Όχι βέβαια. Οι 300.000 ψηφοφόροι αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 3% του εκλογικού σώματος.
 
     Το υπόλοιπο τί έγινεΤο έφαγε η γάτα; Όχι.
ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ Η ΑΠΟΧΗ!

     Ας το πάρουν είδηση οι λοβοτομημένοι που κάνουν τους πολιτικοποιημένους και προβληματισμένους πολίτες: για τα ποσοστά και για το σύστημα, αλλά και για την λογική ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!  Δεν τους υπολογίζει κανείς και πουθενά!

     Ο νομοθέτης, το ίδιο το σύστημα, αλλά και πάλι η λογική δίνουν διέξοδο στον ψηφοφόρο που απαξιώνει όλους τους πολιτικούς να το εκφράσει ψηφίζοντας λευκό.
 
     Για να φανταστούμε, αν αντί για αποχή, να βρίσκονταν, αν όχι 45%, έστω 35% λευκά ψηφοδέλτια τί θα γινόταν! Κόλαση.

Ενώ τώρα με 45% αποχή γελάνε και οι ρόδες απ” το καροτσάκι του φον-Σακάτη.
 
Η αποχή ΔΕΝ είναι άποψη. Σημαίνει δεν συμμετέχω, απουσιάζω, δεν έχω γνώμη.
 
Το λευκό ΕΙΝΑΙ άποψη.  Σημαίνει σας έχω αξιολογήσει όλους και σας έχω χ@σμένους.

Και σε μιά βαθύτερη ανάλυση, η αποχή είναι απόρροια της τριαντάχρονης ψυχικής και ηθικής άλωσης του έλληνα ψηφοφόρου απ” το εγκληματικό σύστημα ΠαΣοΚ. (ναι, αυτό που επιβράβευσε προχθές!).

Ένα σύστημα που καλλιέργησε συστηματικά, έντονα και έντεχνα την λογική της »ήσσονος προσπάθειας». Το να κερδίζεις δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα με όσο δυνατόν λιγότερο κόπο, χωρίς προσπάθεια.

Η λογική κι η πρακτική της λαμογιάς, της ρεμπελο-τεμπελιάς και του κομματοσκυλισμού σε όλο της το μεγαλείο!

Η πρακτική που έστειλε στους καναπέδες το 45% των ψηφοφόρων (άντε 35% αν υπολογίσουμε τούς μη ενημερωμένους εκλογικούς καταλόγους)
     ..με την λογική (;) τού λιγότερου κόπου ακόμη και όταν πρόκειται για την έκφραση δυσαρέσκειάς του.
 
     » Άσε να κάνουν επανάσταση οι άλλοι. Άσε να βγάλουν τα κάστανα απ” τη φωτιά οι άλλοι. Άσε να πέσουν οι απατεώνες μόνοι τους. Εμείς διαμαρτυρόμαστε από τον καναπέ μας!»

     Ξεχνάνε όμως οι »ιδεολόγοι» απέχοντες, πως μαζί με τους δικούς μας,
     ..σε λίγο θα κατάσχουν και τους δικούς τους καναπέδες!
     Μαζί με τα σπίτια, τα τιμαλφή, τις (όποιες) καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις.

     Η όμορφη αποχή, όμορφα μας καταστρέφει,
     ..παρέα με το σύστημα!..
   
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι ο νόμιμος τρόπος για να σβήσετε κλήσεις για παρκάρισμα!

Ο «Συνήγορος του Πολίτη» παραπέμπει τους πολίτες που αμφισβητούν τα πρόστιμα παράνομης στάθμευσης που τους επιβλήθηκαν, να ζητήσουν από τις  υπηρεσίες των Δήμων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήματος – προκειμένου και να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήματος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, µε τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις.

Επιπλέον, υπέδειξε στους πρoσφεύγοντες να ελέγξουν εάν ήταν πλήρως συμπληρωμένα όλα τα πεδία της κλήσης.

Από τον παραπάνω έλεγχο προέκυψε πως:

(α) είτε ότι οι κλήσεις, βάσει των οποίων τους είχε επιβληθεί το πρόστιµο, δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήµατός τους (π.χ. αριθµός κυκλοφορίας, µάρκα, χρώµα),
(β) είτε ότι δεν είχε προσδιοριστεί επακριβώς η θέση του οχήµατος σε σχέση µε τη περιοχή ισχύος της σήµανσης (π.χ. µη αναγραφή του αριθµού της οδού), ή/και
(γ) ότι οι κλήσεις δεν περιείχαν άλλα στοιχεία της παράβασης (π.χ. ποινή).

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το voicenews, ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήµανε στις αρµόδιες υπηρεσίες των ∆ήµων ότι µε βάση το ισχύον νοµικό πλαίσιο (υπ΄ αριθµ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισµό του οχήµατος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε.

Επομένως, σε περίπτωση που συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, η αρµόδια για την είσπραξη αρχή οφείλει να µην προβαίνει στην είσπραξη του προστίµου, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης γίνεται αυτό αντιληπτό.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι οικονοµικές υπηρεσίες των ∆ήµων (Αθηναίων, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγµένης, Σιντικής, Βέροιας) αποδέχθηκαν τις προτάσεις της Αρχής και προέβησαν στη διαγραφή οφειλών από πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης.

pronews.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμός στη Βρετανία με τον Κάμερον και το… γουρούνι

Θα μπορούσε να τιτλοφορείται και «Έργα και Ημέρες του Ντέιβιντ Κάμερον» η μη εγκεκριμένη βιογραφία του Βρετανού Πρωθυπουργού που συγκλονίζει τη Γηραιά Αλβιώνα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον βαθύπλουτο λόρδο Ασκροφτ, ο αρχηγός των Τόρηδων, στα νεανικά του χρόνια όταν φοιτούσε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε συμμετάσχει σε ένα άκρως παράξενο τελετουργικό, που προϋπέθετε και την τοποθέτηση του γεννητικού του οργάνου στο στόμα ενός νεκρού χοίρου.

Αυτά και πολλά άλλα αποκαλύπτονται για τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που τιτλοφορείται «Λέγε με Ντέιβ», και το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί σε σειρές από τη λαϊκή εφημερίδα «Daily Mail», ενώ σύντομα θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο νεαρός Κάμερον ήταν μέλος της κλειστής λέσχης Πιρς Γκάβστον όπου, ως φαίνεται, ακολουθούνταν παράξενα τελετουργικά, ενώ υπήρχε διαρκής και υπέρμετρη ενασχόληση με σεξουαλικά θέματα. Ο λόρδος Ασκροφτ αναφέρει ότι το συμβάν με το νεκρό γουρούνι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τελετής μύησης του Κάμερον στη λέσχη. Μάλιστα, λέγεται ότι το συμβάν το αποκάλυψε στον συγγραφέα βουλευτής και πρώην συμφοιτητής του Βρετανού πρωθυπουργού στην Οξφόρδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι διαθέτει και τα απαραίτητα φωτογραφικά ντοκουμέντα για να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του. Πάντως, παραμένει ασαφές ποια ακριβώς είναι η αλήθεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέιβιντ Κάμερον ουδέποτε υπήρξε μέλος της εν λόγω λέσχης.

Η περιγραφή αυτή μπορεί να είναι η πιο εντυπωσιακή, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος του βιβλίου, αλλά δεν είναι η μόνη που θα μπορούσε να προκαλέσει ελαφρά ζαλάδα στον Βρετανό πρωθυπουργό. Ο λόρδος Ασκροφτ αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε καπνίσει ινδική κάνναβη στα φοιτητικά του χρόνια, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να προκαλέσει την κατάρρευση του κύρους του, λέγοντας ότι ένας εκ των σχεδιαστών της πολιτικής του Συντηρητικού Κόμματος, ο Λίντον Κρόσμπι, διατυμπανίζει ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας «διαπρεπής ηλίθιος».

Ο λόρδος Ασκροφτ, που στο παρελθόν υπήρξε και σημαντικός δωρητής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, εγκατέλειψε στις αρχές του χρόνου τη Βουλή των Λόρδων και δεν διστάζει να δείξει και την προσωπική του αντιπάθεια προς το αντικείμενο του συγγραφικού του έργου. Μάλιστα, μέσα από τις σελίδες του προλόγου του βιβλίου ξεδιπλώνεται το μίσος που νιώθει, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει να τον διορίσει, δηλαδή, σε κάποια «μη ασήμαντη» θέση μετά τις εκλογές του 2010. «Μετά μία δεκαετία που θήτευσα στην κομματική ιεραρχία του Συντηρητικού Κόμματος ως ταμίας και ως αναπληρωτής πρόεδρος και αφού δώρισα στο κόμμα περίπου οκτώ εκατ. στερλίνες (11 εκατ. ευρώ), θεώρησα ότι η θέση που μου προσφέρθηκε, αυτή του υπεύθυνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής στη Βουλή των Λόρδων, δεν μπορούσε παρά να μη γίνει αποδεκτή», λέει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στην 75η θέση στη λίστα των πλουσιότερων κατοίκων της Βρετανίας που δημοσίευσαν οι Sunday Times για το 2015.

Πολλά ερωτήματα, πάντως, γεννιούνται για τον στόχο που εξυπηρετεί αυτή η βιογραφία, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για πράξη πολιτικής αντεκδίκησης λόγω της αθέτησης της υπόσχεσης που του έδωσε ο Κάμερον.

Επί του παρόντος, η εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν πρόκειται με κάποιο σχόλιο να προσδώσει αξία στο βιβλίο».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προς κατάρρευση η Volkswagen: Δεκάδες δισ. δολάρια και το κύρος του για πάντα έχασε ο γερμανικός κολοσσός

Εξαιρετικά αμφίβολο πλέον δείχνει να είναι το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας  VolksWagen μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου πως επί σειρά ετών, εξαπατούσε τους παγκόσμιους οργανισμούς οι οποίοι έθεταν τα στάνταρ περί ρύπων και χορηγούσαν τις σχετικές πιστοποιήσεις, τοποθετώντας ειδικό λογισμικό με το οποίο αλλοίωναν τις εκπομπές καυσαερίων εμφανίζοντάς τες κατά πολύ χαμηλότερες.

Δυο μόνο ημέρες μετά και την παραδοχή από μέρους της εταιρίας, η κεφαλαιακή αξία του παγκόσμιου κολοσσού έπεσε κατά 23% δηλαδή κατά 13 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της στα χρηματιστήρια εξακολουθεί να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.Η κατάσταση όμως στη VW ίσως να είναι και μη αναστρέψιμη μετά και την επιβολή των προστίμων από τις αμερικανικές αρχές, που αναμένεται πως θα κινηθούν στα 17-18 δισ. δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση της VW μετά την αποκάλυψη:






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκλογές: Όταν οι ήττες εμφανίζονται ως νίκες!

Το εργαλείο αλλοίωσης της πραγματικότητας είναι η πολιτική άλγεβρα. Δηλαδή οι παραμορφωτικοί φακοί των μαθηματικών ποσοστών.
Οι εκλογικοί δείκτες πάντα αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Η αξία τους συνίστανται ΜΟΝΟ στην καταγραφή των κοινωνικών διεργασιών και πολιτικών ΡΟΠΩΝ.


Και σ’ αυτές τις εκλογές καταγράφονται πολύ καθαρά οι τάσεις και οι ΡΟΠΕΣ των κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών. Για να τις διακρίνουμε πρέπει να απαλλαγούμε από το «εργαλείο» της ΑΠΑΤΗΣ: Τα μαθηματικά ποσοστά.

Αφετηρία και βάση της ορθής απεικόνισης είναι ο πραγματικός αριθμός των ψήφων.


Το πρώτο, λοιπόν, καταλυτικό στοιχείο των εκλογικών δεικτών είναι η πρωτοφανής, η γιγάντια αποχή, η οποία μαζί με τα άκυρα λευκά αγγίζει το 50%!!!

Τι σημαίνει αυτό;

α). Ότι όχι μόνο η κοινωνική πραγματικότητα αλλοιώνεται και πλαστογραφείται, αλλά και η εκλογική πραγματικότητα.

Τα ποσοστά που εμφανίζουν τα κόμματα είναι πλασματικά.

Με το μέτρημα της ΑΠΟΧΗΣ, δηλαδή στο σύνολο των ψήφων είναι τα μισά.

Έτσι με αυτήν την ΑΠΑΤΗ των ποσοστών τα κόμματα εμφανίζουν μεγαλύτερες δυνάμεις (τις διπλάσιες). Ταυτόχρονα έχουμε κυβερνήσεις δραματικά μειοψηφικές στο ΣΥΝΟΛΟ του εκλογικού σώματος.

Το χειρότερο: Εμφανίζεται μια Βουλή ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ μνημονιακή, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη…


Συμπέρασμα: Με την ταχυδακτυλουργία των ποσοστών αναποδογυρίζεται η πραγματικότητα: Εικονικά συντρίβεται το 62% του λαϊκού ΟΧΙ, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει και καταγράφεται (το 62%) στην ΑΠΟΧΗ και στον αποκλεισμό μικρών κομμάτων μέσω του καλπονοθευτικού τεχνάσματος του 3% για την είσοδο στη Βουλή…

β). Η δεύτερη ΑΠΑΤΗ: Συγκαλύπτεται η κραυγαλέα ΑΠΟΡΡΙΨΗ του πολιτικού συστήματος: Του κυβερνητικού οικοδομήματος, του κατοχικού κοινοβουλίου και των κομμάτων που το απαρτίζουν.

Αυτά τα τεράστια ποσοστά αποχής αποτελούν μια κραυγή απόρριψης ΟΛΩΝ των κομμάτων του κατοχικού κοινοβουλίου.

ΟΛΑ τα κόμματα είχαν απώλειες σε ψήφους.

Τα μνημονιακά πολύ σημαντικές. Ενδεικτικά:


α) ΣΥΡΙΖΑ: Από 2.245.978 ψήφους τον Ιανουάριο του 2015 έπεσε στις 1.925.904. Απώλειες: 320.000 περίπου σε 7 μήνες και χωρίς να έχουν μπει σε εφαρμογή τα δολοφονικά μέτρα του «αριστερού» Μνημονίου.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει, δεν στηρίζεται ούτε στην ελπίδα, ούτε στις πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά στο ΦΟΒΟ μην έρθουν οι χειρότεροι…

Ο ελληνικό λαός τον χρησιμοποίησε σαν όχημα για να διώξει τους μισητούς σαμαρο-βενιζέλους και σήμερα τον έβγαλε πάλι πρώτο από το φόβο μήπως και επιστρέψουν…

Καμιά πραγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, συνεπώς. Αντίθετα οι ΡΟΠΕΣ των κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών σηματοδοτούν τελεσίδικη ΑΠΟΡΡΙΨΗ…

β). ΝΔ: Τα ίδια ισχύουν και εδώ.

Από 1.718.694 το Γενάρη έπεσε στις 1.526.205. Απώλειες: Κοντά στις 200.000 ψήφους σε 7 μήνες και μάλιστα ως Αντιπολίτευση…

Ο ελληνικός λαός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τσίπρα δεν την νεκρανάστησε…


γ). Το ίδιο «έθαψε» και το «Ποτάμι»: Από 373.924 πήρε 222.166. Απώλειες: Πάνω από 150.000. Λίγο έλειψε να πάρει τις μισές ψήφους από αυτές που πήρε το Γενάρη.

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα χαστούκια του ελληνικού λαού…

δ). Και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχασαν περίπου 90.000 ψήφους: Από τις 293.683 έπεσαν στις 200.423!

Και αυτοί νικητές!!!

ε). Καμία νίκη της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει. Και αυτό είναι ελπιδοφόρο μήνυμα των εκλογών. Κάνουν τα πάντα να τη διαφημίσουν, αλλά ο ελληνικός λαός δεν «τσιμπάει»: Καταλαβαίνει ότι αποτελεί το παρακρατικό εργαλείο, το «λαγό» και τον προβοκάτορα του σύγχρονου φασισμού.

Τα ποσοστά δίνουν και εδώ στρεβλή εικόνα. Η Χρυσή Αυγή δεν αύξησε καθόλου τις δυνάμεις της. Απεναντίας έχασε περίπου 10.000 ψηφοφόρους: Από 388.387 στους 379.581!!!

ζ). Για νίκη μιλούν και οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ!!!

Στρεβλή και εδώ απεικόνιση των μαθηματικών ποσοστών.


Έχασε το ΚΚΕ πάνω από 35.000 ψηφοφόρους και μιλά για νίκη: Από 338.188 το Γενάρη έπεσε στους 301.632!!!

Εάν μέσα σε τέτοιες συνθήκες ένα κομμουνιστικό κόμμα έχει αυτήν την αντιμετώπιση από τον ελληνικό λαό, αυτό σημαίνει ότι είναι τελεσίδικα καταδικασμένο: Διατηρείται ακόμα στην πολιτική σκηνή από το νόμο της αδράνειας και επειδή τα απολιθώματα διαλύονται με αργούς ρυθμούς…

Για αυτό αναφωνούμε, παραφράζοντας τη Ρόζα: Μη θριαμβολογείτε δήμιοι. Η μνημονιακή σας, εκλογική «τάξη» στηρίζεται στην άμμο. Γρήγορα θα αντηχήσει το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού το οποίο με δόλια και ταχυδακτυλουργικά μέσα εμφανίσατε ως «ΝΑΙ»…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα πληρωθούν ή όχι εφημερίες στα τέλη Σεπτεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί;

Από μέρα σε μέρα αναμένουν  να πληρωθούν τα δεδουλευμένα από τις εφημερίες οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με πληροφορίες του isotimos.com, το ζήτημα είχε τεθεί προ λίγων ημερών στην υπηρεσιακή ηγεσία από τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβας διευκρίνισε ότι,  σε επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την εκταμίευση των εφημεριών του τρίτου τριμήνου 2015, έλαβε τη διαβεβαίωση πως μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν στους γιατρούς των Νοσοκομείων και των ΚΥ τα δεδουλευμένα.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, πηγές αναφέρουν ότι στα λογιστήρια των νοσοκομείων οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Νόμιμο το χαράτσι για τη ρύπανση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των καταναλωτών

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την είσπραξη του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΑΕΡ) που εισπράχθηκε το 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για τους καταναλωτές, και παράνομο για τις εταιρείες αυτοπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, με δυο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (3366 και 3367/2015) κάνει έναν σαφή διαχωρισμό, αφού κρίνει ότι οι εταιρίες, παράγοντας καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, έχουν συμβάλλει ήδη στον εθνικό σκοπό μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων.

Όπως είναι γνωστό, το ΕΤΜΑΕΡ προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Δηλαδή, αποτελεί τη συνεισφορά όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στη μέσω προώθησης των ΑΠΕ.

Το ύψος του επίμαχου ειδικού τέλους καθορίζεται ανά εξάμηνο με αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Με άλλη απόφαση τον περασμένο χρόνο το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ έχει κρίνει ότι το ΕΤΜΕΑΡ αποτελεί φόρο και όχι ειδικό τέλος όπως το «βαπτίζει» ο σχετικός νόμος.

Τώρα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση εταιρείας που ζητούσε να ακυρωθεί η από 9.7.2013 απόφαση της ΡΑΕ με την οποία καθορίστηκαν οι τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για το β΄ εξάμηνο του 2013.

Ουσιαστικά η Ολομέλεια του ΣτΕ, θεωρεί μη νόμιμη την απόφαση διότι «η ενέργεια που παράγεται από ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ, οι οποίες εξομοιώνονται με μονάδες παραγωγής από ΑΠΕ, αποτελεί καθαρή ενέργεια και συνεπώς είτε αυτή εγχέεται στο σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αυτοκαταναλώνεται από τον παραγωγό της, συμβάλλει αποτελεσματικά στην εκπλήρωση του εθνικού στόχου διείσδυσης καθαρής ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, χάριν της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω χρήσεως φιλικών προς αυτό πηγών ενέργειας, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και το κυρωθέν με το νόμο 3017/2002 ‘’Πρωτόκολλο του Κιότο’’».

Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αττικής πού ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που καθόριζε τις τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για τους πελάτες οικιακής χρήσης χαμηλής τάσης αφού «το ΕΤΜΕΑΡ συνιστά φόρο υπέρ τρίτων επί της ηλεκτρικής ενέργειας για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και δεν έχει το χαρακτήρα τμήματος/ανταλλάγματος καταβαλλόμενου για την χρήση συγκεκριμένου δημοσίου αγαθού ή συγκεκριμένης δημόσιας υπηρεσίας».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρεις «εισβολείς» απέκλεισαν τον Πύργο του Άιφελ!

Κάποιοι ονειρεύονται να βρεθούν έστω και μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους στον Πύργο του Άιφελ και να απολαύσουν έναν καφέ, ή ένα δείπνο με θέα το Παρίσι. Τρεις άνδρες το… προχώρησαν ακόμη περισσότερο, βάζοντας σκοπό να… ξεφύγουν από τα… τετριμμένα και όχι απλά να βρεθούν μέσα σε ένα από τα πιο διάσημα κατασκευαστικά μνημεία της ανθρωπότητας, αλλά να σκαρφαλώσουν και να φτάσουν στην κορυφή του, πέφτοντας από εκεί με αλεξίπτωτο!

Όταν λοιπόν το ελικόπτερο της αστυνομίας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εναέριο έλεγχο στην περιοχή, οι χειριστές του αντίκρισαν έκπληκτοι τους τρεις άνδρες να σκαρφαλώνουν στη σιδηροκατασκευή, κουβαλώντας από έναν σάκο στην πλάτη τους. Αμέσως δόθηκε σήμα, καθώς οι τρεις άνδρες θα μπορούσαν να είναι κάτι περισσότερο από τρεις… ριψοκίνδυνοι αναρριχητές. Εξάλλου, στη Γαλλία είναι νωπές οι αναμνήσεις από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες, με χαρακτηριστικότερη εκείνη στο περιοδικό Charlie Hebdo, η οποία είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα.

Η επέμβαση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της αστυνομίας ήταν άμεση. Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε η πρόσβαση του κοινού για αρκετή ώρα. Παράλληλα, επιχειρήθηκε να εγκλωβιστούν οι τρεις άνδρες και να συλληφθούν. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, οι τρεις άνδρες είχαν σκοπό να σκαρφαλώσουν μέχρι την κορυφή και να πραγματοποιήσουν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτα, όντας λάτρεις των extreme sports.

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε στις 9 το πρωί και άνοιξε πάλι στις 2 το μεσημέρι. Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού όλο αυτό το διάστημα, καθώς βρίσκεται στις πρώτες χώρες της λίστας των υποψηφίων για τρομοκρατικές ενέργειες από φανατικούς μουσουλμάνους.

Τον Ιανουάριο σημειώθηκε η επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, με δώδεκα νεκρούς δημοσιογράφους και σκιτσογράφους, ενώ τον Αύγουστο τρεις επιβάτες στη σιδηροδρομική γραμμή για το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, αφόπλισαν έναν οπλοφόρο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ μέσα στο τρένο.

Τόσο οι τζιχαντιστές, όσο και η Αλ Κάιντα, έχουν κατονομάσει τον Πύργο του Άιφελ ως στόχο τους, καθώς αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες της Γαλλίας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επέλαση…της κακοκαιρίας – Νεκροί και τραυματίες ο απολογισμός (φωτο)

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτήν την ώρα την Αττική, με το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού να είναι ανάλογο και την Τρίτη. Στην πρώτη εμφάνισή της, μετά το καλοκαίρι, η κακοκαιρία άφησε πίσω της μια γυναίκα νεκρή, έναν άνδρα αγνοούμενο, τουλάχιστον πέντε τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές αφού ειδικά στα νότια της χώρας χτύπησαν ανεμοστρόβιλοι!
 

Στην Σαλαμίνα, μια γυναίκα πιθανότατα χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη μέση του δρόμου. Στην περιοχή για ώρα έπεφτε δυνατή βροχή και έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η κίνηση ήταν περιορισμένη. Όταν λίγο μετά τις 10 η κακοκαιρία άρχισε κάπως να υποχωρεί και η κίνηση άρχισε να επανέρχεται οι περαστικοί είδαν το σώμα της άτυχης γυναίκας πεσμένο στην άκρη του δρόμου.

Κανείς δεν είδε τι έγινε. Αλλά η 73χρονη γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες αφού μεταφέρθηκε νεκρή μετά από ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι έπεσε νεκρή γιατί χτυπήθηκε από κεραυνό.
Στην Σαλαμίνα, γίνονται επίσης έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό αγνοούμενου. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ένας άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια. Οι έρευνες του Λιμενικού διεξάγονται και από ξηράς με περιπολικό όχημα.

Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος σήμερα το πρωί κεραυνοβολήθηκε κι έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον “Αγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ειδικότερα, ο κτηνοτρόφος που έβοσκε τα ζώα του, στις 8.30 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός από τον γιο του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής. Ο άτυχος κτηνοτρόφος χτυπήθηκε από κεραυνό, αφού φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος.

Την ίδια ώρα απελπιστικές εικόνες καταστροφής παρουσιάζει η πόλη της Σκάλας, στα σημεία απ” όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος, σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.Εκτός από την πόλη της Σκάλας, ζημιές έχουν προκληθεί και στα χωριά Έλος, Λεήμονας και Αστέρι.

kakokairia 1

Στον αστικό ιστό, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος, έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, ενώ πολλά είναι τα σπίτια των οποίων έχουν ξηλωθεί οι σκεπές κι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί στο εσωτερικό.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, -εκτός από έναν που είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του- τραυματίσθηκαν ελαφρά πέντε κάτοικοι της περιοχής και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επιπλέον ο κ. Παναγιωτακάκος ανέφερε ότι έχει καταστραφεί ένας καταυλισμός Ρομά στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές σε καλλιέργειες, όπου έχουν ξηλωθεί αρκετά στρέμματα με θερμοκήπια κι έχουν ξεριζωθεί ολόκληροι μπαξέδες με πορτοκαλιές.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αφού έχουν πέσει κι άλλου έχουν κοπεί στη μέση κολώνες της ΔΕΗ και συνεργεία της επιχείρησης έχουν φτάσει και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
 
Ακόμα και η κυκλοφορία μέσα στην πόλη σε κάποιους δρόμους είναι δύσκολη από τα αυτοκίνητα που έχει μετακινήσει ο ανεμοστρόβιλος, τα δένδρα που έχει κόψει και τις στέγες πολλών σπιτιών που έχει ξηλώσει και εκσφενδονίσει. Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία του δήμου Ευρώτα και της αντιπεριφέρειας Λακωνίας και μαζί με την Πυροσβεστική, όπου έχει φτάσει από νωρίς με δυνάμεις από τις υπηρεσίες του Γυθείου, της Αρεόπολης και της Σπάρτης, παρεμβαίνουν προκειμένου να καταγράψουν, αλλά και να αποκαταστήσουν ζημιές που έχουν προκληθεί.

Η κακοκαιρία χτύπησε για τα καλά και την Πάτρα αλλά και την Καλαμάτα όπου από τους ισχυρούς ανέμους ανατράπηκε μέχρι και νταλίκα!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σοκ και δέος» με κατασχέσεις-εξπρές – Στα 1.000 ευρώ μειώνεται το ακατάσχετο

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «αυτοαποθεώνονταν» για τα έσοδα από τις 100 δόσεις, όμως τα στοιχεία δείχνουν άλλα:  τα «φέσια» προς το Δημόσιο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, «εκτοξεύτηκαν» κατά επτά δισ. ευρώ και έφτασαν στα 80 – Η ρύθμιση των 100 δόσεων με 20 ευρώ το μήνα ουσιαστικά παύει να ισχύει – «Καπέλο» και σε όσους πληρώνουν ήδη

Με το «τέρας» των απλήρωτων φόρων και τον εφιάλτη των κατασχέσεων έρχεται αντιμέτωπη πλέον η κυβέρνηση.
 

Μόνο τον Αύγουστο, δημιουργήθηκαν νέα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων στην εφορία, ύψους 645 εκατ. ευρώ -και τούτο, παρά τις εκκλήσεις Βαλαβάνη στους πολίτες να πράξουν το πατριωτικό καθήκον τους, παρά τις ρυθμίσεις χρεών με τα 20 ευρώ και παρότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος πήραν αναβολή για Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Τα «φρέσκα» χρέη προς το Δημόσιο έφτασαν έτσι από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο στα 6,923 δισ. ευρώ!

Αν υπολογίσει κανείς ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 645 εκατ. ευρώ έμεναν απλήρωτα επί 90 μέρες (από το Μάιο δηλαδή), προκύπτει ότι τουλάχιστον ένα δισ. χρέος «λιμνάζει» από τον Ιούνιο και μετά, που δεν έχει βγει ακόμα ληξιπρόθεσμο.

Αν προσθέσει κανείς τον όγκο των 72,180 δισ ευρώ των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών, τότε τα συνολικά χρέη φτάνουν στα 80 δισ., που δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί αυτό καλείται, πλέον, να εφαρμόσει τα όσα προβλέπει το νέο Μνημόνιο, δηλαδή:

- αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων

- λίστα με όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, στους οποίους θα γίνουν οι πρώτες κατασχέσεις. Από εκεί και πέρα, ο πήχης θα κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά.

- πλέον δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών – συντάξεων,

- το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ, από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα!

- οι ρυθμίσεις με τα 20 ευρώ το μήνα και 100 δόσεις δεν υπάρχουν πια

- και εκείνοι ακόμα που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από όσα είχαν συμφωνήσει.

- έρχεται αύξηση του επιτοκίου που επιβαρύνει τη ρύθμιση και μάλιστα έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες, καθώς έως τώρα για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!