EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς... σωτήρα

Όπως όλα δείχνουν ο Τζιτζικώστας «ξεφουσκώνει» σαν το μπαλόνι που έχει ήλιον, ανεβαίνει ψηλά και ξαφνικά σκάει με πάταγο. Όπως όλα δείχνουν, κι αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή, ο Μεϊμαράκης θα είναι ο νικητής των εκλογών, αν βεβαίως πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις. Η μάχη πάντως συνεχίζεται, οι αντιπαραθέσεις επίσης και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις, όπως π.χ. από τον Άδωνι ο οποίος κάνει μια έντιμη, σοβαρή και προσεκτική καμπάνια που αναδεικνύει το δεξιό προφίλ του και δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Ωστόσο, σε λίγες εβδομάδες θα γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί στη ΝΔ και ποιοι θα πάρουν στην πλάτη τους τις τύχες μιας παράταξης που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, να ασκεί εξουσία κι όχι να βλέπει την πλάτη του Τσίπρα. Όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογές θα έχουμε πολλά να πούμε για την ιδεολογική ταυτότητα που πρέπει να αποκτήσει η ΝΔ, την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για να ξανακερδίσει το λαό. Άλλωστε, δεν είναι μόνο θέμα αρχηγού, χρειάζονται και οι «λοχαγοί», χρειάζονται και οι «στρατιώτες» για να ξεκινήσει νέα πορεία προς τους πολίτες.
Όμως, αυτό που κατάφερε να κάνει ο «νέος», ο «άφθαρτος», ο «μοντέρνος πολιτικός» Απόστολος Τζιτζικώστας είναι άξιο αναφοράς. Έχει καταφέρει τα εξής:
1.Θα κάνει τον Μεϊμαράκη απόλυτο κυρίαρχο στο κόμμα. Με τις γκάφες του, την αποκαθήλωση των προηγούμενων αρχηγών της ΝΔ, τις επιθέσεις κατά του Σαμαρά αλλά και το ψυχρό κλίμα με τον Καραμανλή και τις μηδενικές σχέσεις με τους Μητσοτάκηδες κατάφερε να συσπειρώσει τους πάντες εναντίον του. Αυτός «βαφτίζει» την αποκαθήλωση της ΝΔ ως σύγκρουση με το εντός του κόμματος κατεστημένου. Αλλά δεν είναι έτσι. Σύγκρουση σημαίνει να φύγουν όλα τα βαρίδια αλλά να έρθουν νέα πρόσωπα με νέες ιδέες, όραμα και δυνατότητα για σύνθεση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Τζιτζικώστας κατάφερε να «απογειώσει» τα ποσοστά των άλλων υποψηφίων του διότι απλά απογοήτευσε ο ίδιος.
2.Κατάφερε να «συκοφαντήσει» το νέο και την ανανέωση στη ΝΔ. Μη μπορώντας ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ρεύμα, να δείξει στον κόσμο ότι η «επανάσταση» που πρέπει να γίνει για να φύγει η γερουσία είναι απαραίτητη, έχει καταφέρει να απογοητεύσει τους πολίτες. Άλλοι περίμεναν τον «αντι- Τσίπρα», άλλοι έναν νέο άνθρωπο που θα έλεγε αλήθειες και θα έχτιζε ένα κόμμα από την αρχή. Ο Τζιτζικώστας μπόρεσε με τη δική του ανεπάρκεια να φαντάζουν οι «παλιοί» πολλοί καλύτεροι από τους νέους. Και στο μέλλον, όταν θα υπάρξει κάποιος άλλον νέος που θα διεκδικήσει την αρχηγία στη ΝΔ θα έχει το μειονέκτημα καθώς όλοι θα λένε «κι αν είναι σαν τον Τζιτζικώστα»;
3.Επίσης κατάφερε να συκοφαντήσει στην κυριολεξία τον Σαμαρά και την κυβέρνηση της ΝΔ που έσωσαν την Ελλάδα. Ναι, ο κόσμος δεν ξαναψήφισε ΝΔ. Ναι δεν είναι ελκυστικό κόμμα πλέον. Αλλά γι’ αυτό δεν φταίει ο Σαμαράς αλλά ο… Τσίπρας. Τα ψέματα, η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς και η αυτοκτονική τάση του ελληνικού λαού έχουν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και έχουν στείλει τη ΝΔ στα τάρταρα. Ο Τζιτζικώστας μπόρεσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να κάνει εχθρούς σε όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς παράταξης όχι γιατί τον φοβούνται αλλά γιατί τον θεωρούν «λίγο».
4.Τέλος κατάφερε να λιγοστέψει και το προσωπικό του κεφάλαιο. Όντας 37 χρονών θα μπορούσε στο μέλλον να αποκτήσει μια πιο… ζηλευτή θέση στη ΝΔ, γιατί όχι και του αρχηγού όταν θα ήταν έτοιμος βεβαίως. Όμως, τώρα, μια συντριβή του θα σημάνει το πολιτικό του τέλος. Αντιθέτως αν χάσει ο Μητσοτάκης ή ο Άδωνις δεν θα έχουν χάσει και πολλά επειδή δεν καλλιέργησαν και υπερβολικές προσδοκίες. Ο Απόστολος νόμισε ότι είναι… ιεραπόστολος της κεντροδεξιάς ή σωτήρας της ΝΔ. Τώρα που απέδειξε ότι είναι ένα απλό στέλεχος χωρίς μεγάλη εμπειρία, γνώση και κυρίως πολιτικό όραμα, ήρθε και το «ξεφούσκωμα». Δυστυχώς γι’ αυτόν, ευτυχώς ίσως για τη ΝΔ και την Ελλάδα γιατί αν το λάθος το καταλαβαίναμε αργότερα θα μπορούσε να είναι μοιραίο.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID