EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παραπολιτικά... θαλασσοδάνεια

Οι οικονομικοί εισαγγελείς πρόσφατα, για την περίπτωση της Κατερίνας Σαββαϊδου, κινήθηκαν ταχύτατα και η ποινική δίωξη οδήγησε στην απομάκρυνσή της, κατ' εντολήν του Μαξίμου. Και μάλιστα για μια υπόθεση που ούτε έχει τελεσιδικήσει, είναι δε εξαιρετικά «θολή».

Άραγε για μια άλλη περίπτωση, καραμπινάτη και με οσμή σκανδάλου που μυρίζει μέχρι... την Κρήτη τι θα κάνουν οι εισαγγελείς; Πρέπει ή όχι να παρέμβουν, να γίνει έρευνα και ο κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του ή στο εδώλιο του κατηγορουμένου;

Ο λόγος για την αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα Δημοκρατία σχετικά με ένα δάνειο το οποίο δόθηκε στην εταιρεία που έχει το ραδιόφωνο Παραπολιτικά του κ. Κουρτάκη και το οποίο με απόφαση της εκλεκτής του Αλέξη Τσίπρα θα αποπληρωθεί με... αέρα.

Και δε μιλάμε για λίγα ευρώπουλα, κοντά στο ένα εκατομμύριο είναι η υπόθεση. Το δάνειο μπορεί να δόθηκε πριν από 1,5 χρόνο από την Εθνική αλλά την υπογραφή για το μείζον σκάνδαλο την έβαλε η διοίκηση της κ. Κατσέλη τον Ιούνιο, λίγες ημέρες πριν από τα capital controls. Παρέμενε δηλαδή παγωμένη η διαδικασία από τον Φεβρουάριο του 2014 για να έρθει η πρώτη φορά αριστερά και να ξεμπλοκάρει το δάνειο ύψους 960 χιλ. ευρώ στον εκλεκτό του κ. Μαρινάκη, τον εκδότη Γ. Κουρτάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία «Στις 3 Ιουνίου 2015, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την κήρυξη των capital controls, η Εθνική Τράπεζα, με άλλη διοίκηση και νέα επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, υπογράφει «σύμβαση ενεχυρίασης απαίτησης» με την επιχείρηση του κ. Κουρτάκη. Ο στόχος; Να συμψηφίζονται οι δόσεις του δανείου της ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ με έσοδα από διαφημίσεις που θα καταβάλλει η ίδια η τράπεζα στον όμιλο. Συγκεκριμένα, η τράπεζα, προς εξασφάλιση των απαιτήσεών της, λαμβάνει ως ενέχυρο κάθε υφιστάμενη ή μελλοντική (!!) απαίτηση έναντι του δανειολήπτη, αλλά και κάθε απαίτηση που απορρέει ή θα απορρεύσει (!!) από την τυχόν (;) ανάθεση διαφημιστικών εργασιών εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης ή εταιριών του ομίλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1. Θα συμψηφίζει, δηλαδή, τις δόσεις του δανείου με την αξία των διαφημίσεων που αναγκαστικά δίνει η τράπεζα στην ίδια επιχείρηση! (Και μετά αναζητούμε φόρμουλα για τα κόκκινα δάνεια...).

Να θυμίσουμε ότι το δάνειο που αποφασίστηκε είχε δοθεί από τον Αλ. Τουρκολιά και το κορυφαίο στέλεχος τότε τη Εθνικής κ. Π. Χριστοδούλου ο οποίος... εντελώς τυχαία έγινε επικεφαλής των επιχειρήσεων του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη λίγο αργότερα.

Η Δημοκρατία αναφέρει και τα εξής: «Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός είναι συνέχεια του ρ/σ του ΚΚΕ, 902 Αριστερά στα FM, ο οποίος πουλήθηκε «πακέτο» με τον ομώνυμο τηλεοπτικό από το ΚΚΕ (στο οποίο είχαν παραχωρηθεί οι συχνότητες για να μπορεί να εκφράζει χωρίς περιορισμούς τις πολιτικές θέσεις του) σε κυπριακή εταιρία αγνώστου ιδιοκτησίας.

Ο ρ/σ δεν εμφανίζεται στις επίσημες μετρήσεις ακροαματικότητας της ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ρ/Σ). Και το πιο ενδιαφέρον; Ο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM άρχισε να εκπέμπει υπό τη νέα ιδιοκτησία στις 28 Απριλίου 2014! Δηλαδή, τρεις μήνες περίπου μετά τη λήψη του δανείου!»

Μήπως λοιπόν είναι καιρός για μια εισαγγελική παρέμβαση για να δούμε όλοι πώς παίρνουν δάνειο ορισμένοι δημοσιογράφοι και κάνουν περιουσίες με τα λεφτά του λαού;



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID