EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μεγάλο deal αλλάζει ριζικά το χάρτη στο χώρο των media;

Το πολιτικό σύστημα είναι για τα… μπάζα, το γνωρίζουμε καλά. Ανίκανοι πολιτικοί, βολεμένα στελέχη, διαλυμένα και διεφθαρμένα κόμματα. Κι όσο κι αν μπαίνουν νέα πρόσωπα στο χώρο, η ανανέωση, η ηθική στην πολιτική δεν έρχονται ποτέ.
Όμως, υπάρχει τελικά κι ένα σύστημα που ίσως είναι ακόμη πιο διεφθαρμένο και δε λέει να αλλάξει με τίποτε. Εννοούμε το δημοσιογραφικό – εκδοτικό σύστημα, η τέταρτη εξουσία η οποία μπορεί να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όμως, παραμένει το «βρόμικο» χέρι του συστήματος.
Δεν εννοούμε τους δημοσιογράφους των 1.000 ευρώ και κάτω που τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για ένα μεροκάματο. Ούτε για τις χιλιάδες των ανέργων που δε βρίσκουν δουλειά ούτε με «μαύρα».
Εννοούμε για τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους ή τους εκδότες που ξεπουλάνε και τη μάνα τους για λίγα ευρώ, τα οποία δεν είναι βεβαίως λίγα.
Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις με δεκάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια, πιέζουν για «κούρεμα» και για νέα δάνεια βάζοντας μπροστά τους υποψήφιους ανέργους των καναλιών και των εφημερίδων τους. Πιέζουν την εκάστοτε κυβέρνηση, εκβιάζουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει στους τραπεζίτες και να χαριστούν δάνεια την ίδια ώρα που απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί απλών πολιτών για μερικές εκατοντάδες ευρώ σε χρέη.
Και τώρα, απ’ ότι μαθαίνουμε, ετοιμάζεται ένα πολύ μεγάλο deal που θα αλλάξει ριζικά το χάρτη στο χώρο των media. Μια mega – συγχώνευση που θα φέρει τα πάνω – κάτω αλλά και θα φέρει εκατοντάδες απολύσεις. Όμως, όπως λέει η πιάτσα ο λόγος των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων δεν είναι μόνο να κουρευτούν δάνεια. Αλλά και να γλιτώσουν τη φυλακή εκδότες που κάποτε ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις και τώρα σέρνονται στην αυλή του Παππά για να μην τους στείλει στη φυλακή. Οι ανατροπές στα media μπορεί να κρύψουν κάτω από το χαλί θαλασσοδάνεια με την υπογραφή μεγαλόσχημων που κανονικά έπρεπε να πάνε στη φυλακή. Και ταυτόχρονα, η διαπλοκή στο χώρο των media θα συνεχιστεί αφού κάποιοι δεν μπορούν να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Η πολιτική με τα μέσα ενημέρωσης έχουν σχέση εξάρτησης.
Αλλά να ήταν μόνο αυτό το κακό στο χώρο; Τι να πει κανείς για παράδειγμα για τα νέα «τζάκια» της δημοσιογραφίας με λεφτά βρόμικα.
Τα τελευταία χρόνια πέφτουν πολλά χρήματα σε εφημερίδες και κανάλια που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Ξεβράκωτοι δημοσιογράφοι της δεκάρας έχουν γίνει εκδότες και μεγαλοπαράγοντες. Μιλούν με υπουργούς και επιχειρηματίες, κάνουν μεγάλα «μαγαζιά», εκβιάζουν, πληρώνουν δημοσιογράφους για να μη μιλάνε και να μη γράφουν για τα αφεντικά τους. Εν ψυχρώ εκβιαστές για να ζητήσουν μια διαφήμιση ή μια «δουλίτσα» από το σύστημα. Και μόλις το κράτος ή κάποιος επιχειρηματίας δεν ενδώσει, αμέσως γράφεται ένα συκοφαντικό δημοσίευμα χωρίς αποδείξεις αλλά η ζημιά έχει γίνει. Κάπως έτσι επιβιώνουν αυτοί οι λαθρόβιοι της δημοσιογραφίας. Με βρόμικο χρήμα από το αφεντικό για να γλιτώσει τις φυλακές και με εκβιαστικά δημοσιεύματα.
Ο καρκίνος της δημοσιογραφίας δεν σταματά εδώ. Μεγαλοδημοσιογράφοι με βιλάρες και πισίνες είναι ακόμη στα payroll επιχειρηματιών και πολιτικών. Ετοιμάζονται να ανοίξουν κι άλλες εφημερίδες, ετοιμάζονται να μπουν και στην τηλεόραση «αγοράζοντας» άδεια από αυτόν που λιβάνιζαν τόσο καιρό. Έγλειφαν την εξουσία και τώρα ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης. Όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα αφανή αφεντικά που σπρώχνουν χρήμα προκειμένου να μη θιγεί η… τιμή και η υπόληψη των μεγαλοοικογενειών τους. Παρ’ ότι είναι πιο βρόμικοι από κάθε άλλον στον τόπο αυτό, κρύβονται στα σκοτάδια κάνοντας φιλανθρωπίες ή βραδινά… γκαλά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Οι γάγγραινες της δημοσιογραφίας παίζουν το ρόλο του μπροστινού έναντι αδράς αμοιβής και έχουν τα μούτρα να βγαίνουν και να τους βλέπουμε κάθε μέρα, την ίδια ώρα που χρωστάνε δύο και τρεις μισθούς σε μεροκαματιάρηδες τίμιους «συναδέλφους» τους. Και όλοι αυτοί είναι μαζί στην ΕΣΗΕΑ και το παίζουν υπερασπιστές της δεοντολογίας.
Υπάρχουν πολλοί «εκδότες» και «δημοσιογράφοι» που τρώνε τη σάρκα της χώρας και κανείς δεν τους πειράζει, αντιθέτως τους βάζουμε στα σπίτια μας. Τους πολιτικούς μπορούμε να τους διώξουμε. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη και φεύγουν με την ψήφο μας.
Αυτούς τους άθλιους, πληρωμένους δολοφόνους, τα ντελίβερι μπόις της κάθε εξουσίας, πολιτικής και επιχειρηματικής, πότε θα τους διώξουμε; Πότε θα αναπνεύσει ο χώρος από τη μπόχα τους.


Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID