EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους… εφοπλιστές ο Τσίπρας…

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους… εφοπλιστές ο Τσίπρας… Και συνεχίζει να το κάνει παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής

Εννέα Μήνες Συμπληρώνονται Πλέον από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μέχρι στιγμής κανέναν από τα μέλη της δεν έχει τολμήσει να αγγίξει την «καυτή πατάτα» της φορολόγησης των εφοπλιστών και την άρση της ασυλίας τους σε σχέση με τη σκανδαλώδη απαλλαγή επί των φορολογικών τους υποχρεώσεων…

Πέραν πάσης αμφιβολίας η κρίση για τον ελληνικό λαό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ενόχλησε τους Έλληνες εφοπλιστές. Μάλλον τους ωφέλησε, όπως καταδεικνύουν και τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny.

Τον Ιούλιο η δραστηριότητα των Ελλήνων εφοπλιστών σε νέες παραγγελίες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, προχωρώντας σε επενδύσεις συνολικού ύψους 581,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την γενική κάμψη στις νέες παραγγελίες πλοίων, οι Έλληνες εφοπλιστές, που συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται οι διεθνείς τράπεζες και να τους παρέχουν χρηματοδοτήσεις αύξησαν κατά 275% τις παραγγελίες νέων πλοίων σε σύγκριση με τον Ιούνιο φτάνοντας σε αριθμό τις 15.

Μέχρι και το Bloomberg κάνει αναφορά στις απαλλαγές των εφοπλιστών, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί…

Σχετικά με το πώς έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία να αντέξει παρά την οικονομική κρίση, ο δημοσιογράφος του Bloomberg επισημαίνει πως η ναυτιλία είναι ένας ιδιαίτερα κερδοφόρος τομέας παγκοσμίως και πως η Ελλάδα από παλιά είχε εμπορικές συναλλαγές με την Αυστραλία, την Κίνα και άλλες χώρες, τις οποίες συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Επιπλέον, πολλοί εφοπλιστές επένδυσαν στην ναυτιλία την κατάλληλη στιγμή, όταν η ελληνική αγορά ανέβαινε, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν αρκετά.

Όσον αφορά την πολιτική και οικονομική αναταραχή που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους εφοπλιστές μιας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν τα πλοία τους και να πάνε σε περιοχές που τους προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το θετικό στην Ελλάδα όπως επισημαίνεται είναι πως διαθέτει ένα πολύ ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, και τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι εφοπλιστές αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις εισφορές τους προς το ελληνικό κράτος ως ένδειξη αλληλεγγύης, κάτι που αναμένεται να συνεχίσουν να κάνουν και τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά στα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την ναυτιλία, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως ακόμα δεν έχουν παρθεί σαφείς αποφάσεις διότι είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο, αναμένονται αλλαγές.

Κύριοι Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο θα κάνετε τίποτα; Η θα μείνετε στα λόγια όπως και οι προκάτοχοι σας;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID