EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιες είναι οι αμοιβές τους;


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Μπορεί εκατοντάδες στελέχη της αγοράς υγείας και όχι μόνο, να περιμένουν εναγωνίως να δουν εάν θα μπορέσουν να θέσουν υποψηφιότητα για μια θέση σε διοίκηση νοσοκομείου, όμως προς ώρας η κυβέρνηση φαίνεται πως θα τοποθετήσει τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία χωρίς καμία αξιολόγηση.

Και μπορεί οι θεσμοί να απαιτούν απόκομματικοποίηση του ελληνικού κράτους και υιοθέτηση συστημάτων αξιολόγησης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ωστόσο φαίνεται πως θα κάνει του…κεφαλιού της. Άλλωστε μέρες τώρα αναζητά λύσεις ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από το σκόπελο των δανειστών.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: γιατί τόσα πολλά στελέχη ενδιαφέρονται να γίνουν διοικητές νοσοκομείων;

Βέβαια σε εποχές θεσμών και 3ου μνημονίου οι αμοιβές των διοικητών φαντάζουν μάλλον ελκυστικές έστω κι αν προ κρίσης τα χρήματα θεωρούνταν λίγα.



χρήματαΠόσα παίρνει ένας διοικητής και υποδιοικητής

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Οι διοικητές των νοσοκομείων λαμβάνουν μηνιαίως 4600 ευρώ μεικτά.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι διοικητές που υπηρετούν σε μικρά νοσοκομεία ακόμη και της Αττικής και λαμβάνουν μισθό υποδιοικητή ύψους 3200 ευρώ μεικτά. Σήμερα υπάρχουν κοντά στους 100 Διοικητές Νοσοκομείων
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Οι Υποδιοικητές που είναι περίπου 80 μετά και τις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν 3200 ευρώ μεικτά μηνιαίως.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID