EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χρυσώνει το χάπι ο Αλεξιάδης: «Δεν είναι νέα φοροκαταιγίδα, αλλά ήδη υπάρχοντες φόροι»

 Σε τέσσερα κυρίως θέματα επικεντρώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά την άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Η διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια, οι 100 δόσεις, οι ποινές για φοροδιαφυγή και ο ΕΝΦΙΑ απασχόλησαν τους βουλευτές και επανεξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον τα τρία πρώτα. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ήδη αλλαγές και επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα σε αυτά τα θέματα.

Ο κ. Αλεξιάδης αρχικά στην παρέμβασή του επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για νέα φοροκαταιγίδα, αλλά για ήδη υπάρχοντες φόρους. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην κοινοβουλευτική ομάδα εξετάζεται η απόσυρση της διάταξης για τα ανείσπρακτα ενοίκια, τον φόρο των οποίων χρεώνονταν οι ενοικιαστές. Παραμένει το ερώτημα αν μετά τις αλλαγές θα φορολογηθεί ο ιδιοκτήτης για τα ανείσπρακτα.

Σε ό,τι αφορά στις 100 δόσεις επανεξετάζεται ο αριθμός να προσδιορίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού που έχει ρυθμιστεί, δηλαδή όσο καλύτερη η περιουσιακή κατάσταση τόσο λιγότερες να είναι οι δόσεις. Αυτό που συζητάει το υπουργείο είναι το πότε θα χάνεται η δυνατότητα να παραμένεις ενταγμένος στις εκατό δόσεις. Βουλευτές ζήτησαν να μη χάνεται τόσο εύκολα η ρύθμιση, αν ο φορολογούμενος βαρύνεται με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα έγινε μεγάλη συζήτηση.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν και η αυστηροποίηση ποινών και προστίμων. Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων. Συμφωνήθηκε να αυξηθούν τα πρόστιμα μεγάλων οικονομικών υποθέσεων. Από την κυβέρνηση υπογραμμίζεται πως θα γίνει προσπάθεια μετακίνησης των φορολογικών βαρών προς αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, έντονη γκρίνια υπήρξε για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όμως παραμένει ως έχει.
Τέλος έχει ανοίξει συζήτηση να αντικατασταθούν οι συντάξεις των 30.000 παλλινοστούντων που καταργήθηκαν με προνοιακά επιδόματα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID