EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σκάνδαλο μεγατόνων από τη Volkswagen

Η τεράστια, γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, εμφάνιζε μοντέλα αυτοκινήτων της, ότι πληρούν τις αμερικανικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ενώ στην πραγματικότητα το λογισμικό που καταμετρούσε τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των ελέγχων, είχε πειραχθεί.

Οι απώλειες στις μετοχές της VW φτάνουν το ποσοστό του 20%, ενώ παράλληλα διακυβεύεται και η φήμη της.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των προαπαιτούμενων τέστ, στα μοντέλα που κινούνται με diesel, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε εγκαταστήσει το ειδικό λογισμικό που θέτει σε πλήρη λειτουργία τους ελέγχους της ρύπανσης, όπως αποκάλυψε η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος. Οι παραβάσεις μπορούν να στοιχίσουν συνολικά μέχρι και 18 δισ. δολάρια σε πρόστιμα, ενώ τα εν λόγω αυτοκίνητα στις ΗΠΑ πρόκειται να ανακληθούν άμεσα.

Η Volkswagen τόνισε πάντως πως η έρευνα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, καθώς και πως θα συνεργαστεί πλήρως με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή. «Προσωπικά ζητώ συγγνώμη που προδώσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και του κοινού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Winterkorn, συμπληρώνοντας ότι«θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιστρέψουμε τη ζημιά που έχει προκληθεί».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID