EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποφασίζουν για εμάς… χωρίς εμάς

Το ελληνικό ζήτημα  βρίσκεται – αν και ανεπίσημα – στην ατζέντα της αποψινής συνάντησης μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Βερολίνο, μετά και από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη γαλλική Le Monde, όπου ζητούσε πολιτική λύση.

Όπως αναφέρει η Liberation και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, οι τρεις ηγέτες  αναμένεται να συνομιλήσουν με βιομηχάνους, ενώ πριν το δείπνο εργασίας που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρόκειται γύρω  να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις, χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μόλις μερικές ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ την Κυριακή το βράδυ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Τι υποστηρίζει το Μαξίμου


Σχετικά με αυτήν, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν τη βούλησή τους για εξεύρεση λύσης και κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα συμφωνία και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Αυστηρά μηνύματα 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αυστηρό είναι το μήνυμα του εκπροσώπου της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι τη συμφωνία θα πρέπει να ακολουθήσει σειρά μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει πάνω σε αυτές με τους δανειστές της.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Ζάιμπερτ και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, που καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, διά του εκπροσώπου του, Μάρτιν Γιέγκερ: «Στόχος των μεμονωμένων αυτών μέτρων είναι η ανάκτηση της σταθερότητας του χρέους για την Ελλάδα».

Τέλος, από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε σχετικά με το ελληνικό ζήτημα ότι «ακόμα δεν βρισκόμαστε κοντά» σε συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η μόνη προθεσμία για τη χώρα μας είναι η 30η Ιουνίου.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID