EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρευνες για υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα

Συνεργεία επιστημόνων της Energean Oil & Gas βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή παραχώρησης «Ιωάννινα», στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί και με άλλες εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια θα διαγωνιστούν για την εκτέλεση του έργου.

Τα συνεργεία προχώρησαν, επίσης, στη δειγματοληψία πετρωμάτων για ειδικές γεωχημικές αναλύσεις, οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για τις δυνατότητες γένεσης υδρογονανθράκων από τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής.

Λήφθηκαν επίσης δείγματα πετρελαίου από φυσικές αναβλύσεις πετρελαίου, όπως της Δραγοψάς και των Μπαουσίων, τα οποία θα σταλούν σε εργαστήρια του εξωτερικού και σε ελληνικά πανεπιστήμια για εξειδικευμένες αναλύσεις.

Λήψεις δειγμάτων

Παράλληλα, ξεκίνησε μελέτη για τα χαρακτηριστικά των πετρωμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν (ταμιευτήρες) το πετρέλαιο στο υπέδαφος. Οι μελέτες ταμιευτήρων περιλαμβάνουν υπαίθριες ειδικές έρευνες και λήψεις δειγμάτων για εργαστηριακές αναλύσεις σε ειδικά εργαστήρια σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι εργασίες έρχονται σε συνέχεια της έρευνας που εκκίνησε η Energean - μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της περιοχής με την ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο. Επιπλέον, όπως προβλέπεται στον νόμο, κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρώτη βασική περιβαλλοντική μελέτη (baseline) στην οποία αποτυπώνεται και η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση της περιοχής παραχώρησης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID