EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απέλυσαν εργαζόμενη... λόγω αναρρωτικής άδειας

Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο απέλυσε εργαζόμενη επειδή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια - 4ωρη στάση εργασίας αύριο για την ανάκληση της απόλυσης.

Η αναρρωτική άδεια στοίχισε τη δουλειά της, σε εργαζόμενη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο. Η διοίκηση της εταιρείας, προχθές, κάλεσε τη γυναίκα και της ανακοίνωσε την απόλυσή της, αιτιολογώντας την απόφαση, λέγοντας πως "θα αργήσει να γυρίσει στην εργασία της και η απουσία της δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου".

Στην παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, χθες, στην εργοδότρια ειπώθηκαν κι άλλα ... επιχειρήματα όπως: “χάρη της γίνεται που την κράτησα τόσο καιρό”, “όταν γίνει καλά ας έρθει από εδώ να την εξετάσει και ο δικός μας γιατρός και βλέπουμε” και ότι “είναι νόμιμο , είναι και ηθικό.”

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατακεραυνώνει τη στάση της εταιρείας, διαπιστώνοντας ότι η εργοδοσία θέλει εργαζόμενους τους οποίους θα"ξεζουμίζει στη δουλειά και όταν σακατευτούν πλέον και δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο για να αυγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, να την πετάει στον καιάδα της ανεργίας".

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Το “όταν γίνει καλά ας έρθει από εδώ να την εξετάσει και ο δικός μας γιατρός και βλέπουμε” αποτελεί χείριστη αντιμετώπιση ανθρώπου και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εποχές που δεν υπήρχε κοινωνική ασφάλιση, εργατικές ασθένειες, εργασιακά δικαιώματα, εποχές που ο εργοδότης απασχολούσε όποτε ήθελε τον εργαζόμενο για όσο ήθελε.

Νόμιμο και ηθικό ονομάζει η εργοδοσία, να απολύεται μία εργαζόμενη μάνα επειδή τόλμησε να πάθει σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική της στήλη και να χρειαστεί εγχείρηση. Μάλιστα σε μία επιχείρηση που από τη φύση της εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να σκύβουν συνέχεια.

Το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ανακύκλωσης δεν θα αφήσουν να περάσει αυτή η απόλυση. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα , θα κινητοποιήσουμε γη και θάλασσα, γιατί νόμιμο και ηθικό είναι το δίκιο εκείνου που παράγει τον πλούτο με τον μόχθο του, η ζωή με δικαιώματα και όχι ο σύγχρονος μεσαίωνας .

Η ¨Ενωση καλεί το δήμο Ηρακλείου να τοποθετηθεί για το θέμα, καθώς διατηρεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία. Παράλληλα καλούνται όλα τα σωματεία και φορείς του νομού να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να στηρίξουν των αγώνα των εργαζομένων για άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης.

Η ΕΙΥΗ και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ξεκινάνε αγώνα, με 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20/3/2015 για την δικαίωση της απολυμένης γυναίκας.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID