EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φτιάχνουν το πρώτο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ – ΦΥΛΑΚΗ για “οικονομικούς εγκληματίες”

Βρήκαν το χώρο που θα υποδεχθεί τους πρώτους “οικονομικούς εγκληματίες”. Δηλαδή …. εσένα κι εμένα.
 

Το κράτος δουλεύει και φροντίζει πάνω από όλα τον πολίτη!!! Εδώ και μέρες, βοά η κοινωνία της Κορίνθου, πως ο εργολάβος έχει ήδη μπει στο στρατόπεδο της Κορίνθου και ετοιμάζει τον χώρο για να υποδεχθεί τους πρώτους “οικονομικούς εγκληματίες”. Δηλαδή, την γιαγιά που απεβίωσε ο άντρας της και της άφησε χρέος στο ΦΠΑ, εσένα κι εμένα που χρωστάμε μια δυο δόσεις από τον φόρο εισοδήματος προηγουμένων ετών, είτε γιατί στην πορεία μας απέλυσαν ελέω success story, είτε γιατί η μείωση του 40% του μισθού μας, πάντα λόγω sucess story, δεν μας δίνει περιθώρια να ανταπεξέλθουμε.

Το σχέδιο το είχε αποκαλύψει τότε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Ρουπακιώτης, που έλεγε το 2013 πως αναζητείται χώρος και συγκεκριμένα στρατόπεδο στην Αττική για κράτηση κρατουμένων για οικονομικά αδικήματα. Ο άνθρωπος τότε έδινε και μνμ γιατί τόνιζε πως “αυτό είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, δεν είναι κάτι που το λέμε για να το πούμε”.

Το έχει επιβεβαιώσει και ο νυν υφυπουργός Καραγκούνης, αλλά τα παπαγαλάκια των Μεγαλοεργολάβων δεν άφησαν να ακουστεί τίποτα μην τυχόν και υπάρξουν αντιδράσεις. Ενώ από τότε μεσολάβησαν πολλά φαιδρά! Ήρθε η “ανάπτυξη”, ήρθε η έξοδος στις αγορές…

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ !!!!

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοβαρότατη καταγγελία για την πιστότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων …

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Διαβάστε την επιστολή του καθηγητή. Τα κόμματα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση!
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Επί πολλά έτη τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα εξάγονται, από ιδιωτικούς φορείς με την χρήση προγραμμάτων υπολογιστών.

Ένας τρόπος επαλήθευσης και διασφάλισης της ορθότητας των αποτελεσμάτων των υπολογισμών με τα ιδιωτικά προγράμματα είναι να εφαρμοσθεί η εξής διαδικασία:
 
1.Να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΩΣ ομάδα καθηγητών Πληροφορικής προτεινόμενων από τμήματα Πληροφορικής των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η ομάδα θα έχει πρόσβαση σε υπολογιστές ικανούς να εκτελέσουν τα χρησιμοποιούμενα προγράμματα.

2. Καθώς συγκεντρώνονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρωτογενή στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα πρέπει να δίδονται ταυτόχρονα σε όλα τα μέλη της ομάδας.

3. Μετά το πέρας της επεξεργασίας των εκλογικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαστο μέλος της ομάδος θα επιβεβαιώνει το ταχύτερον δυνατόν σε δικούς της υπολογιστές τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών.

4. Η ομάδα θα συντάξει σχετικό πόρισμα και θα το υποβάλλει ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ στην Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και στα κόμματα.

Ιωάννης Κόντος
Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο!

Καιγότανε πέρσι το καλοκαίρι η κυρά-Φράου μας και δεν ήθελε να χάσει τις ψήφους των Γερμανών στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου.

Έτσι, είπανε οι φίλοι μας οι Γερμανοί στον υπάλληλό τους, αυτόν που παριστάνει τον υπουργό των Οικονομικών της Ψωροκώσταινας εκείνο το αμίμητο, «Γιάννη, Ξέχνα το!». Και το ξέχασε το κούρεμα ο Γιάννης, τι να έκαμε ο άνθρωπος?

Καίγεται και τώρα η κυρά-Φράου μας και δε θέλει ούτε ετούτη τη φορά να χάσει αυτή και το κόμμα της, τις ψήφους των Γερμανών στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Γιατί θα τις χάσει τις ψήφους, αν μάθουν οι ψηφοφόροι της, πόσο θα τους κοστίσει κατά κεφαλή, η πτώχευση της Ελλάδας.

Διότι ως γνωστόν, μετά το διεθνές πάρτι με επίκεντρο τα ελληνικά ομόλογα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν και να κερδηθούν περιουσίες, το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου της ελληνικής πτώχευσης πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έμεινε κατά το σχέδιο με τον μουτζούρη. Και πια είναι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα? Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Δεν θα τους αρέσει καθόλου, όταν μάθουν τα νέα!

Όχι ότι έχει καμιά σπουδαία σημασία ποιοι και πόσοι από την κάθε παράταξη θα πάνε στην Ευρωβουλή ή τα σούρτα-φέρτα τους και το υπέροχο πάρτι που θα ζήσουν οι εκλεκτοί για μια πενταετία, από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο και τούμπαλιν. Όχι, καμία σπουδαία σημασία για τις δικές μας ζωές, μόνο για τις ζωές αυτών που θα τιμήσομε με την ψήφο μας∙ τις δικές τους ζωές και των συμβούλων τους και των άλλων παρατρεχάμενων.

Διακοσμητικό όργανο είναι και η Ευρωπαϊκή Βουλή, κάτι σαν τη δική μας Βουλή, κακή η ώρα, τα τελευταία χρόνια. Όλα γίνονται στην Ευρώπη, ας το πούμε απλοϊκά για να καταλαβαινόμαστε, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπως γίνεται τούτον τον καιρό και στην Ελλάδα. Άλλο ένα άχρηστο όργανο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι όπως λειτουργεί.

Αλλά βρε αδελφέ, είναι θέμα γοήτρου να κερδίζονται οι εκλογές, όσο ασήμαντες κι αν είναι, ως εκ τούτου πρέπει να κερδηθεί κι άλλος χρόνος στο θέμα της επίλυσης του ελληνικού χρέους. Ίσως, εν τω μεταξύ, να διαβάσουμε στα ψιλά των εφημερίδων για μερικές εκατοντάδες αυτοκτονίες ακόμα. 

Ίσως, εν τω μεταξύ, μερικοί καρκίνοι σε πρώιμο στάδιο, να εξελιχθούν χωρίς ίαση. Θα μας τα δείξουν αυτά οι μελλοντικοί δείκτες θνησιμότητας. Δε χάλασε ο κόσμος, εφόσον διακυβεύεται το γόητρο του ευρωπαϊκού ιερατείου. Μαζί διακυβεύεται και το γόητρο των ανάξιων να διαχειριστούν τα τρέχοντα ζητήματά μας, ντόπιων υπαλλήλων αυτού του ιερατείου, αλλά αυτοί είναι αναλώσιμοι, καθ” οδόν για το ειδικό δικαστήριο.

Είναι λοιπόν θέμα πρεστίζ: όπως εδώ στην Ελλάδα λέμε ότι αν καταποντιστεί το συνονθύλευμα των χυδαίων που μας κυβερνούν σήμερα, ενδέχεται να πέσει η κυβέρνηση, κατά κάποιον αντίστοιχο τρόπο ασφαλώς δεν θα θέλει κι η κυρά-Φράου μας να χάσει την εμπιστοσύνη του Γερμανικού της λαού. Ποιος θα ήθελε, άλλωστε στη θέση της? Κανείς! Πόσο μάλλον, που τον δικό μας πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο τον έχει δεμένο με το λουρί από το λαιμό και τον κρατάει καθισμένο στα τέσσερα. Όνειδος!

Όμως όνειδος-ξεόνειδος, μια είναι η πραγματικότητα: Τα νούμερα δε βγαίνουν και η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το ειδεχθές χρέος που έχουν φορτώσει οι άθλιοι στις πλάτες μας.
 

Τα νούμερα δε βγαίνουν και το σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα διάφορα τρωκτικά, κατά πως έγινε στην Ανατολική Γερμανία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, δεν πρόκειται να περάσει στην Ελλάδα αβρόχοις ποσί, γιατί η ελληνική υπομονή έχει πολύ μικρότερα όρια από τα ανατολικογερμανική υπομονή, που σφυρηλατημένη και από τον υπαρκτό σοσιαλισμό, είχε γίνει γαϊδουρινή.

Πρέπει να γίνει και θα γίνει το κούρεμα του χρέους, γιατί τα νούμερα δε βγαίνουν και το καταλαβαίνουμε όλοι, εκτός από τον σαχλό που παριστάνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μαζί και τον ομοτράπεζο του, τον Παρασυνταγματολόγο σοσια-ληστή. Αλλά, το είπαμε, αυτοί είναι αναλώσιμοι, καθ” οδόν για το ειδικό δικαστήριο κι ακόμα πιο μέσα.

Όμως ο ίδιος ο εκλεκτός υποψήφιος της κυρά-Φράου μας, δήλωνε πρόσφατα ότι «δεν αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους». Άλλο θέμα αν μετά «μάζεψε» τα λόγια του, ο μαρτυριάρης. Να, αυτά μου θύμισε ο Σώτος!

Είναι προφανές ότι θα κάνουν μια προσπάθεια να μετακυλήσουν το ελληνικό χρέος στο διηνεκές και να πληρώνουμε τόκους ως τη Δευτέρα Παρουσία, αλλά αυτό δεν το χρωστάμε στα τρισέγγονά μας και θα μας βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, αν το δεχθούμε!

Το χρέος πρέπει να κουρευτεί λοιπόν∙ και θα κουρευτεί κάποτε, στο μέλλον, όταν θα βρεθεί μια Ελληνική κυβέρνηση εθνικά υπερήφανη και ικανή να διαπραγματευτεί. Πάντως όχι νωρίτερα. Τότε, το κρίσιμο ερώτημα θα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μαζί ή αυτοί που τα φάγανε? Γιατί, όλοι μαζί σίγουρα δεν τα φάγαμε, ούτε όμως συμμετείχαν μόνον Έλληνες στο φαγοπότι, έτσι δεν είναι κυρά-Φράου μου? Ξέρεις εσύ!
Το κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ryanair: Ηρθαμε για να μείνουμε στην Ελλάδα -Παρουσίασε νέους προορισμούς και δεκάδες πτήσεις

Εξαιρετικά ικανοποιημένη δηλώνει η Ryanair από τον πρώτο μήνα ύπαρξής της στην ελληνική αγορά με την αεροπορική εταιρεία να υιοθετεί πλέον ως νέο της σύνθημα ως το «Ηρθαμε για να μείνουμε στην Ελλάδα».

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέους προορισμούς και νέα αεροσκάφη στη βάση της Αθήνας από το φθινόπωρο, ενώ ήδη παρουσίασε την αύξηση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα προσθέσει ένα ακόμη αεροσκάφος στη βάση της Αθήνς, ενώ αναμένεται να αυξήσει τις πτήσεις της από το Ελ. Βενιζέλος από 154 σε 222 κάθε εβδομάδα.
Θα προσθέσει, παράλληλα, νέους προορισμούς με απευθείας δρομολόγια προς Βρυξέλλες και Ρώμη, ενώ αναμένεται να βάλει και δεύτερη πτήση από το Λονδίνο για Αθήνα.

Στο επίκεντρο τα Χανιά

Η Ryanair θα συνδέει και τον χειμώνα την Κρήτη με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάφο με συνολικά 44 πτήσεις την εβδομάδα.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα στα Χανιά, θα εκτελούνται 13 δρομολόγια την εβδομάδα προς την Αθήνα, έξι προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς την Πάφο, ενώ, όπως υπολογίζεται, από αυτό το πρόγραμμα θα «πετάξουν» πάνω από 850.000 επιβάτες και θα υποστηριχθούν 850 θέσεις απασχόλησης στο αεροδρόμιο Χανίων.

Στα ελληνικά από σήμερα η ιστοσελίδα της εταιρείας

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδα της, η οποία, όπως επισημάνθηκε, θα επιτρέψει στους Έλληνες καταναλωτές και τους επισκέπτες της να αποκτήσουν πιο εύκολα τις εγγυημένα χαμηλότερες τιμές στο www.ryanair.com/gr.

Η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της Ryanair περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό «Fare Finder» (Εύρεση Ναύλων), όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν και να κλείσουν τις χαμηλότερες τιμές, βάση του προορισμού και τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά και να προτείνουν αυτά τα αεροπορικά εισιτήρια σε φίλους και την οικογένεια τους στις κοινωνικές σελίδες δικτύωσης, μέσω του «Share the Fare» (Διάδωσε την τιμή Ναύλου).

Η Ryanair γιορτάζει το χειμερινό πρόγραμμα των Χανίων για το 2014 και την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδα της με τη διάθεση εισιτηρίων σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυό της, με τιμές από 14.99 ευρώ για ταξίδια τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτές οι θέσεις χαμηλού ναύλου είναι διαθέσιμες για κρατήσεις έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 6 Μαΐου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος στη χρηματοδότηση για 500 φορείς -Στον αέρα οι μισθοί των υπαλλήλων

Αδειο θα μείνει το ταμείο περίπου 500 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς από την Πέμπτη μπαίνει τέλος στην κρατική χρηματοδότησή τους. Πρόκειται για φορείς που δεν έχουν απογραφεί και πλέον οι μισθοί των εργαζομένων τους είναι στον αέρα.

Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμη και τώρα η Πολιτεία δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τον αριθμό των επιχειρήσεων και οργανισμών που έχει συστήσει, αλλά ούτε και το πόσοι απασχολούνται σε αυτά. Εως τα τέλη Απριλίου, όπως επισημαίνει η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ΝΠΙΔ και οι εργαζόμενοι σε αυτά να πληρώνονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Εως τώρα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», έχουν μπει σε αυτή της διαδικασία περίπου ΝΠΙΔ, με 32.000 υπαλλήλους. Αλλά με το δεδομένο ότι δεν έχει γίνει ξανά αντίστοιχη καταγραφή, είναι άγνωστο το πόσοι φορείς δεν έχουν απογραφεί. Αρμόδια στελέχη της δημόσιας διοίκησης εκτιμούν ότι πρόκειται για περίπου 500, σημειώνοντας ότι «σε κάποια εξ' αυτών ο αριθμός εργαζομένων είναι μικρός ή ενδεχομένως και μηδενικός».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, σε όσα ΝΠΙΔ δεν απογραφούν θα γίνει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και των αμοιβών των μελών του ΔΣ τους, ενώ αν δεν υπάρξει συμμόρφωση έπειτα από δύο μήνες, τότε παύεται αυτοδικαίως η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ.

Ενδεικτικό είναι ότι, πέραν των επιμέρους οργανισμών σε σειρά υπουργείων, δεν έχουν απογραφεί: Γενικοί και τοπικοί οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων (υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), καθώς και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα βόμβα χιλιάδων ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων -Οι απαιτήσεις της ΕΕ για ενεργειακή αναβάθμιση [λίστα]

Νέο χτύπημα αναμένεται να δεχθεί η ακίνητη ιδιοκτησία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη με σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, που συζητούνται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Με το προκάλυμμα των καλύτερων συνθηκών διαμονής και εργασίας στα κτίρια, την ενεργειακή αναβάθμιση που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την υγεία των ενοίκων, τα «λόμπι των επαγγελματιών» που κάνουν τις προτάσεις, δεν καταθέτουν προγράμματα χρηματοδότησης και κίνητρα. Κάτι που σημαίνει ότι τα χαράτσια θα τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες από την τσέπη τους.

Ποιες είναι οι προτάσεις που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους ιδιοκτήτες

1 Επανέρχεται η οδηγία όχι μόνο για την ανακατασκευή, αλλά και για την αντικατάσταση όλων των παλαιών ανελκυστήρων στα κτίρια. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να επιβαρυνθούν συνολικά με ένα ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ.

2 Προτείνεται η αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του νερού στα κτίρια. Δηλαδή να αντικατασταθούν χιλιάδες μέτρα σωλήνων που είναι παλιοί, με το κόστος να βαρύνει τις πλάτες των ιδιοκτητών.

3 Υπάρχει η πρόταση για το λεγόμενο water performance, δηλαδή για το πώς διαχειρίζονται το νερό οι ιδιοκτήτες. Προτείνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος για τον αριθμό και την ποιότητα των βρυσών, αν υπάρχουν συστήματα ανακύκλωσης του νερού, αν υπάρχουν ειδικά φίλτρα κ.λπ.

4 Υπήρξαν προτάσεις για σειρά εργασιών όπως ξήλωμα αμιάντου (που υπάρχει μόνο σε ελάχιστα κτίρια, κυρίως σε στέγες και καπνοδόχους), αντικατάσταση μονωτικών υλικών, φελιζόλ, τζάμια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τα οποία στο μέλλον θα γίνουν υποχρεωτικά.

5 Η βιομηχανία καλωδίων προωθεί στις Βρυξέλλες οδηγία για το scraping, δηλαδή το ξήλωμα όλων των καλωδίων, διακοπτών και ηλεκτρολογικών πινάκων από τα παλιά κτίρια και την αντικατάστασή τους με το τεράστιο κόστος να βαραίνει τον ιδιοκτήτη.

6 Υπήρχε -και πολύ σωστά- η πρόταση για την προσβασιμότητα των αναπήρων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Να κατασκευάζονται μπάρες, ράμπες ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διευκόλυνση των αναπήρων σε κτίρια που ζούσαν και εργάζονταν άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποια λόμπι πρότειναν οι εργασίες προσβασιμότητας να γίνουν σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κανείς ανάπηρος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενωσης Ιδιοκτητών, Στράτος Παραδιάς αναφέρει «να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά όχι με απρόσιτο κόστος. Να δοθούν κίνητρα και χρηματοδοτικά πακέτα».

Πηγή

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους δρόμους γράφεται ΤΟ SUCCESS ΤΟΥ ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ


Έτσι γράφεται το success στην αθλιότητα της καθημερινότητάς μας, μακριά από την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ της αθλιότητας…

Το βίντεο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό… 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φρένο για την επιστροφή στο Δημόσιο των υπαλλήλων από το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας

Περιπλέκεται η υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης ή είχαν τεθεί -και εξακολουθούσαν μέχρι πρότινος να τελούν- υπό καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η αποκατάστασή τους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την εφεδρεία -κατ' εφαρμογή του μνημονίου-, «σκοντάφτει» στην επιλογή να μην διαταραχθεί η συμφωνία με την τρόικα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Γι' αυτό η κυβέρνηση θέτει νέες προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν ξανά στις υπηρεσίες τους, προβάλλοντας το ζήτημα ότι ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις).
Με έγγραφο που εστάλη στις 28 Απριλίου 2014 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλα υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διευκρινίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαναφοράς των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, είναι η έκδοση απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και αυτό, ώστε, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή διατάξεων που ορίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις)».

Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άξονας Άκτιο-Αμβρακία, αγώνας για να ολοκληρωθεί το 2015 το έργο

Το έργο βρίσκεται σε κατασκευή αλλά τα προβλήματα παραμένουν και γίνεται αγώνας για να ολοκληρωθεί όλος ο άξονας μέχρι τα τέλη του 2015. Σε πολλές περιπτώσεις τα εργοτάξια συνεχίζουν να υπολειτουργούν και πρόσφατα το πρώτο δυτικό τμήμα από το Άκτιο πήρε παράταση για ολοκλήρωση στις 16 Ιουνίου 2015 περίπου 2,5 χρόνια από την αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης. Όπως όλα δείχνουν το έργο έστω και αγκομαχώντας θα καταφέρει να λειτουργήσει συνολικά σε περίπου 18 μήνες.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο εν ενεργεία δημόσιο οδικό έργο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Περιλαμβάνει την μετατροπή του δρόμου από την Αμφιλοχία μέχρι το Άκτιο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με συνολικό μήκος 48,5 χλμ και προϋπολογισμό που φτάνει τα 291εκ.ευρώ. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την κατασκευή του πρώτου κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού.
 
Πιο προχωρημένο είναι το ανατολικό τμήμα που περιλαμβάνει την περίφημη παράκαμψη Αμφιλοχίας και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του φετινού έτους. Να θυμίσουμε πως η  δημοπράτηση του έργου έγινε το 2009 χωρίζοντας το σε 4 εργολαβίες και η υπογραφή των συμβάσεων έγινε τον Μάρτιο του 2010 με αρχικό ορίζονται ολοκλήρωσης το 2013.
ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ
Οι 4 εργολαβίες του έργου δόθηκαν σε 4 τεχνικές εταιρείες του ομίλου Μαρούλη:
1η εργολαβία από ΧΘ 0-22,5 ΑΕΓΕΚ προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ με έκπτωση 50,4% και παράδοση στις 30 Ιουνίου 2015.
2η εργολαβία από ΧΘ 22,5-26,9 Ιόνιος Τ.Ε συμφερόντων του κ. Μαρούλη προϋπολογισμού 33εκ€ με έκπτωση 50,23%. και παράδοση στις 17 Ιουλίου 2014.
3η εργολαβία από ΧΘ 26,9-35 με προϋπολογισμό 39,4 εκατ. ευρώ, δόθηκε στη «Ιόνιος ΑΤΕ» που αντικατάστησε την αρχική μειοδότρια Μηχανική που είχε δώσει έκπτωση 52,1%. με παράδοση 8 Μαρτίου 2015.
4η εργολαβία από ΧΘ 35-48,435 η Κ/Ξ Consortia Stabile - Intallipreze, συμφερόντων του κ. Μαρούλη, προϋπολογισμού 52,3 εκατ. ευρώ, με έκπτωση 51,85% και παράδοση 31 Δεκεμβρίου 2014.

Ο Αυτοκινητόδρομος Ακτιο- Αμβρακία θα μειώσει τις αποστάσεις από την Αθήνα για τις πόλεις της Λευκάδας, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας, της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας και σε συνδυασμό με την Ιόνια Οδό θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα αυτοκινητόδρομων. στην περιοχή
 
Πηγή:ypodomes.com 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό επέκταση προς Πειραιά

«Ούριος άνεμος» επικρατεί και πάλι στο έργο για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από τον σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στον σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο κέντρο του Πειραιά. Το έργο που το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να «μαζεύει» προβλήματα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ypodomes.com είναι πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Πλέον όλοι οι απαιτούμενοι χώροι έχουν αποδοθεί στον εργολάβο μέσα σε διάστημα περίπου 2 ετών από την εκκίνηση των έργων. Η σήραγγα των 7,5 χιλιομέτρων έχει ξεκινήσει ενώ έχουμε εργασίες και στους 6 σταθμούς της επέκτασης αλλά και στα ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνολικά το έργο βρίσκεται λίγους μήνες πίσω από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, όμως όπως ανέφεραν στο ypodomes αυτό θεωρείται απολύτως φυσιολογικό σε ένα τόσο μεγάλο και πολύπλοκο έργο που διαθέτει πολλαπλά εργοτάξια κάθε ένα με τις δικές του ιδιομορφίες.

ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Ο Μετροπόντικας που άρχισε το υπόγειο ταξίδι του τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα έχει βρει σκούρα με το υπέδαφος που έχει συναντήσει. Μέχρι τώρα έχει διανοίξει μόλις 300 μέτρα και τώρα βρίσκεται για μερικές μέρες ακινητοποιημένος καθώς ένα εξάρτημα από την «μύτη» του ΤΒΜ έπαθε ζημιά λόγω επαφής με πολύ σκληρό βράχο και χρειάζεται αντικατάσταση.

Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και αναμένεται σε μερικές ημέρες να ξεκινήσει και πάλι το σκάψιμο προς τον πρώτο του προορισμό που είναι ο σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.

Στους 3 πρώτους σταθμούς τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Στον σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ το ποσοστό εκσκαφής και οι διαφραγματικοί τοίχοι έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί ενώ έχει ολοκληρωθεί και το τσιμεντένιο δάπεδο για να υποδεχθεί τον Μετροπόντικα.  Αυτό με πρόχειρους υπολογισμούς θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο ενώ στη συνέχεια υπολογίζεται πως τα μηχάνημα θα μπορεί να διανοίγει καθημερινά 10-15 μέτρα έτοιμης σήραγγας.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΝΙΚΑΙΑ-ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ
Στον σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ  η εκσκαφή και οι διαφραγματικοί τοίχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Μάιο προκειμένου να ετοιμαστούν για την δεύτερη «υποδοχή» του Μετροπόντικα το ερχόμενο Φθινόπωρο. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να κατασκευάζεται το τσιμεντένιο δάπεδο.

Στον σταθμό ΝΙΚΑΙΑ, εκσκαφή και διαφραγματικοί τοίχοι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου και το θετικό νέο είναι πως το εργοτάξιο λειτουργεί με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Στο σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ που υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στις απαλλοτριώσεις (άρνηση κατόχων να αφήσουν τα ακίνητα) οι εργασίες είναι πλέον ικανοποιητικές. Η στενότητα της θέσης του σταθμού με τις γύρω πολυκατοικίες να είναι σε πολύ κοντινή απόσταση έχουν αναγκάσει τον εργολάβο να προχωρά τις εκσκαφές με αργούς ρυθμούς, να σταματά τα μεσημέρια και τα βράδια για να μην υπάρχει όχληση.

Ωστόσο τα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ είναι ο 4ος σταθμός στη σειρά και δεν αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο καθώς ο Μετροπόντικας αναμένεται να αφιχθεί σε περίπου 1 χρόνο από σήμερα.

Στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και τώρα προετοιμάζεται η κυκλοφοριακή παράκαμψη μέσα από το λιμάνι για την κατασκευή του υπόγειου σταθμού και μέχρι τον Ιούλιο έχει τεθεί ο στόχος να ξεκινήσει να διοχετεύεται η κίνηση των οχημάτων.  Η θέση του σταθμού είναι στην Ακτή Καλλιμασιώτη, μπροστά από τη σημερινή είσοδο του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ της γραμμής 1 ανάμεσα από την οδό Κόνωνος και την πεζογέφυρα.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com λόγω της εύρεσης κεντρικού αγωγού υδάτων που περνά από το σημείο έγινε μερική μετατόπιση κατά 7 μέτρα όλου του σταθμού. Ο σταθμός αυτός αντιμετωπίζει και τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές προκλήσεις λόγω της γειτνίασης του με τη θάλασσα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τα ευχάριστα νέα συνεχίζονται και το σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ μιας και μετά από 2 συνεδριάσεις του ΚΑΣ, επετράπη η συνέχιση των εργασιών και η απόσπαση μέρους των αρχαιολογικών ευρημάτων προκειμένου μελλοντικά να εκτεθούν στο σταθμό. Ήδη οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και με την κατασκευή των πασσάλων. Οι πρώτες εκσκαφές θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο φρέαρ Δεληγιάννη τώρα όπου θα καταλήγουν οι συρμοί μετά τον τερματικό σταθμό, ολοκληρώνεται σε 2 περίπου εβδομάδες η απόσπαση αρχαίου ψηφιδωτού δαπέδου και θα αρχίσουν και οι εκεί οι πρώτες εκσκαφές.

Τέλος στο τελευταίο φρέαρ της γραμμής που θα κατασκευαστεί στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, υπήρξε συνεννόηση ενώ για τις ανάγκες του έργου θα «μικρύνει» και η οδός Τσαμαδού για να εκτελεστούν τα έργα.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙΣ ΟΚ
Το έργο παρουσιάζει φυσιολογικές απορροφήσεις ενώ όπως μετέφεραν στο ypodomes.com τα ποσά θα μεγαλώσουν σημαντικά όταν ο Μετροπόντικας πιάσει «ρυθμό» και διανοίγει αρκετά μέτρα ημερησίως.

Το έργο της επέκτασης της γραμμής του Μετρό είναι ένα έργο γέφυρα με χρηματοδοτήσεις τόσο από το ΕΣΠΑ 2007-2013 όσο και από το ΣΕΣ 2014-2020. Το έργο έχει χωριστεί σε δύο διακριτές οικονομικές περιόδους και η χρηματοδότηση του είναι εξασφαλισμένη και από την ΕΤΕπ.

ypodomes.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο μπαράζ 35 απολύσεων στις αστικές συγκοινωνίες

Με απόφαση της διοίκησης της ΟΣΥ, που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια», από την 1η Μαΐου, απολύονται ακόμη 35 εργαζόμενοι. Πρόκειται για οδηγούς, έναν ελιγμοδηγό και ένα, φύλακα.
Οι νέες αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη 77 απολύσεις που έχουν γίνει από την 1η Απριλίου, αλλά και τις 12 παραιτήσεις που είχαν προηγηθεί για τον ίδιο λόγο.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούνται ύστερα από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχουν προσκομίσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο σφυρί τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο στο 1/3 της αξίας τους

Πρόκειται για διάταξη στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπογράφηκε πριν λίγο καιρό. Σύμφωνα με αυτή και τις απαιτήσεις της τρόικας θα καθορίζεται τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ενός ακινήτου στο 1/3 της αντικειμενικής του αξίας.

Το μέτρο αφορά σε ακίνητα οφειλετών του δημοσίου και θα πρέπει το νέο σύστημα των πλειστηριασμών να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης λέγεται ότι θα ... δοθεί μάχη ώστε να μην περάσει καθώς προβλέπει ελάχιστη τιμή για τον πλειστηριασμό το 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ενώ σε περίπτωση που ο πρώτος διαγωνισμός κηρυχθεί άγονος θα υπάρχει δυνατότητα να οριστεί από τη φορολογική αρχή ακόμη μικρότερη τιμή.

Παράλληλα τα προγράμματα πλειστηριασμών θα δημοσιεύεται στα ΜΜΕ και μέσω διαδικτύου.
Με το νέο σύστημα λοιπόν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο θα χάνουν τα σπίτια τους και τα ακίνητά τους για... ψίχουλα...

Άγνωστο μάλιστα παραμένει το ποσό της οφειλής που θα ενεργοποιεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού, ποιοι είναι δηλαδή οι οφειλέτες του δημοσίου που κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα ακίνητά τους

newsit.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα ακόμη και "απολύσεις" μέσω κατάργησης θέσεων

Νέες μεγάλες περικοπές στην Εθνική Άμυνα, την Υγεία και την Παιδεία ,έρχονται αμέσως μετά από τις κάλπες του Μαϊου. Μετά το “τυράκι” των “κοινωνικών μερισμάτων “ πρέπει να επιβληθούν περικοπές 1 δις το χρόνο και αυτές επικεντρώνονται στους τρεις βασικούς πυλώνες του κράτους!

Επιπλέον έρχονται και 2,2 δις φόρων!
Από που θα προκύψουν νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα;
Από την συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη; Ούτε που μπορούμε να το φανταστούμε κι ελπίζουμε ότι την ίδια άποψη έχουν και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι προφανώς έχουν γνώση από πρώτο χέρι για την κατάσταση του υλικού τους. Αν γραφτούν αυτά που συμβαίνουν οι πολίτες δεν θα τα πιστεύουν!

Από τους μισθούς των στρατιωτικών; Πάλι στα εύκολα “θύματα” για να τους κόψουν τι; Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει ο μισθός τους; Δεν είναι όμως καθόλου απίθανο για να μην πούμε αναμενόμενο ότι και από την τσέπη των στρατιωτικών θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μας παρουσιάσει το επόμενο …πλεόνασμα. Και υπάρχει πάντα ανοιχτό ένα ενδεχόμενο που μπορεί να έμοιαζε απίστευτο πριν μερικά χρόνια. Απολύσεις στις ΕΔ.

Η λέξη απόλυση έχει ακουστεί από πρωθυπουργικά χείλη σε συνομιλία που είχε ο κ.Σαμαράς με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στο Μέγαρο Μαξίμου . Όταν ο πρωθυπουργός είπε στον Αρχηγό να εξηγήσει στο προσωπικό ότι προχώρησε στις περικοπές για να μην αναγκαστεί να απολύσει κόσμο.

Απολύσεις δεν έχουν γίνει πουθενά στον κόσμο. Έχει γίνει όμως κατάργηση οργανικών θέσεων. Και αυτό ήδη “κουβεντιάζεται” και στην Ελλάδα! Η επιχειρούμενη κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για παράδειγμα θα προκαλέσει κατάργηση οργανικών θέσεων.

Το θέμα είναι αν αυτή τη φορά στην νέα επίθεση που έρχεται κατά των ΕΔ θα υπάρξει κάποια αντίδραση. Οι πληροφορίες λένε ότι οι ρυθμίσεις που ετοιμάζονται σε Γενικά Επιτελεία κι έχουν σχέση με την εξέλιξη και τις προοπτικές των στρατιωτικών είναι στα μέτρα της τροίκας!

onalert.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Με 24ωρη απεργία και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά, την Πέμπτη, ημέρα της Πρωτομαγιάς, δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Επίσης, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργούνται οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης

Καταργούνται από 31 Ιουλίου τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αττικής» και «Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης», με τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στο νομοσχέδιο για την «άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».

Οι αρμοδιότητες, οι πόροι λειτουργίας, οι απαιτήσεις, υποχρεώσεις, πάσης φύσεως έννομες σχέσεις, κινητή και ακίνητη περιουσία, ταμειακά υπόλοιπα, καθώς και το προσωπικό (μόνιμο, ΙΔΑΧ και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής) των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού (1.775.000 ευρώ περίπου) θα αναληφθεί από τους προϋπολογισμούς των περιφερειών στους οποίους θα μεταφερθεί.

Με την τροπολογία λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο την 31η Ιουλίου η θητεία του προέδρου και των μελών των οργάνων διοίκησης των δύο καταργούμενων φορέων. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία και ο καλύτερος συντονισμός.

Επίσης με άλλη διάταξη της τροπολογίας ορίζεται ότι τα διοικητικά πρόστιμα του υπό ψήφιση νόμου που επιβάλλονται από υπηρεσίες του Δημοσίου πλην ΟΤΑ, αποδίδονται κατά ποσοστό 10% σε ειδικό λογαριασμό του δήμου εντός της χωρικής ενότητας του οποίου διαπιστώνεται και βεβαιώνεται η παράβαση και κατά ποσοστό 90% στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η συνδρομή των υπηρεσιών των δήμων προς τις λοιπές ελεγκτικές αρχές όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στο μεταξύ συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσαν ότι αύριο, Τετάρτη 30 Απριλίου, θα μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και θα τους ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του νέου νομοσχεδίου στη συρρίκνωση των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τετάρτη στις 10:30 πμ θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές στις εξής λαϊκές:

ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον “Άγιο Αντώνιο
ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου
ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας
ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Την Πέμπτη 1 Μαΐου δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερφορολογική γενοκτονία

Του Άγη Βερούτη
Η υπερφορολόγηση ενός μέρους του Λαού δεν χωράει σε στατιστικούς μέσους όρους. Ούτε καν αφορά όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Συνήθως είναι μια μειοψηφία που εξανδραποδίζεται, αρκετά μικρή για να αδιαφορήσει η κοινωνία, και αρκετά ανίσχυρη και ανοργάνωτη πολιτικά, ώστε με τη χρήση κατάλληλων επικοινωνιακών τεχνικών ενοχοποίησης και χλεύης να επηρεαστεί εναντίον της η κοινή γνώμη για να συνδράμει στην εξόντωσή της.

Είτε είναι οι Αρμένιοι στο κράτος των Νεότουρκων, ή οι Εβραίοι στο κράτος του Χίτλερ, ή οι αγρότες στο κράτος του Στάλιν, οι μικρομαγαζάτορες του Λένιν, ή οι μικρομεσαίοι της σημερινής Ελλάδας, μικρή σημασία έχει…

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα του Κραχ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Πρώτα ενοχοποιούνται στα μάτια της κοινής γνώμης με “αγοραστές” στοχευμένες ανεδαφικές και παιδαριώδεις μελέτες “δήθεν φοροδιαφυγής” βασισμένες σε ελλιπή ή αποσπασματικά στοιχεία, και έπειτα ξεκινάει η αιματοχυσία, με τη συναίνεση της κοινωνίας και ακόμη και τη συνδρομή της.

“Όλοι ξέρουμε κάποιον που δεν κόβει αποδείξεις σχεδόν ποτέ, άρα όλοι οι μικρομεσαίοι είναι φοροφυγάδες” πάει το παραμύθι. Ή “αν πιάσουμε τη φοροδιαφυγή θα βγούμε από την κρίση” είναι ένα άλλο σύνηθες ψέμα. Μια μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση βάθους 2-3 ετών αρκεί για να σκληρύνει την κοινωνία ενάντια σε ένα μέρος της. Το ξέρει καλά το παιγνίδι ακόμη και το κόμμα της γελοιότητας και του φασισμού.

Οι μέσοι όροι, ξέρουμε επίσης όλοι, λένε ψέματα για την πραγματική επιρροή απάνθρωπων πολιτικών αποφάσεων απάνω σε ζωές ανθρώπων. Ειδικά όταν δεν υιοθετείται ένα κάτω-όριο προστασίας του Ατόμου από την οικονομική εξαθλίωση.

Όταν η ακραία φτώχεια ορίζεται στα €7.000 ευρώ για ένα άτομο, και στα €12.000 ετησίως για μια οικογένεια, αλλά για μια κατηγορία πολιτών οικονομικά ενεργών αυτό δεν ισχύει, ξεκάθαρα κάτι βρωμάει.

Δεν είναι τυχαίο που κύριο συστατικό της δημοκρατίας είναι η ισότητα απέναντι στο νόμο, είτε ο νόμος αυτός αφορά ποινικές ευθύνες (μη-ευθύνης υπουργών στο Άρθρο 86 του Συντάγματος που εφηύρε ο κ. Β. Βενιζέλος, και ψήφισαν τα 2/3 της τότε βουλής), είτε ο νόμος αυτός αφορά οικονομικά βάρη που επιβάλλει το κράτος, όπου καταργήθηκε το αφορολόγητο των μικρομεσαίων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Το τελευταίο έγινε μάλιστα σε περίοδο που το 85% αυτών παρουσιάζει ζημίες, και για την περίπτωση αυτή του μηδενισμού του εισοδήματός τους, ορίστηκε αυθαίρετη η επιβολή χαρατσιού €650 ετησίως, και αυθαίρετων εγκληματικών τεκμηρίων επιβίωσης €3.000 ετησίως απλώς για κάποιον που αναπνέει με επιβολή 26% φόρου σε αυτό, ή 780 ευρώ, συν €429 προκαταβολή 55% για τον πρώτο χρόνο αν πέρυσι ήταν στο αφορολόγητο.

Με άλλα λόγια, για κάποιον με μηδενικό εισόδημα λόγω Κραχ, το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης επιβάλλει φόρο €780+€429+€650 δηλαδή €1.859 επειδή αναπνέει στην Ελλάδα.

Το ελληνικό κράτος έχει ξεπεράσει τα όρια σκληρότητας ενάντια σε αυτή τη μειοψηφία των Ελλήνων, πείθοντας την κοινή γνώμη με πλαστές μελέτες, και μετά εξοντώνοντας κάποιους που μετά βίας βρίσκουν τα καθημερινά προς επιβίωση.

Μετά έρχεται η χρήση της κρατικής λεόντειας επιβολής νόμιμης οικονομικής ή φυσικής βίας (φυλακίσεις, πείνα, προπηλακισμοί, θανάτωση) ενάντια στη μειοψηφία, για την υποβάθμιση της ζωής τους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές του περασμένου αιώνα, και πρακτικές ηθελημένης εξαθλίωσης από εγκληματικές πολιτικές φιγούρες όπως ο Λένιν, ο Αττατούρκ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν.

Ο χειρότερος μηχανισμός εξαθλίωσης για εκείνους που χτύπησε η κρίση πιο σκληρά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, είναι το εφεύρημα της υποχρεωτικής κρατικής ασφάλισης, με ποινή φυλάκισης και κατάσχεση περιουσιών για τη μη καταβολή της.

Στον ίδιο μικρομεσαίο που ανήκει στο 85% των ζημιωθέντων, δηλαδή με μηδενικό εισόδημα, το κράτος απαιτεί πρόσθετα €3.000-€5.400 ετησίως, με ποινολόγιο μη καταβολής βασισμένο σε νόμο της χούντας.

Το ίδιο κράτος που δίνει άδειες εξόδου σε τρομοκράτες, απαγορεύει σε προφυλακισμένη για οφειλές να πάει στην κηδεία της μάνας της, και κάνει μπλόκα όχι για τους τρομοκράτες, αλλά για να τρομοκρατήσει τους δήθεν οφειλέτες που το ίδιο δημιούργησε με την αυθαιρεσία των χαρατσιών και των τεκμηρίων.

Την ίδια αυτή στιγμή που ξεκοιλιάζει τη μεσαία τάξη το Κτήνος, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης υπόσχεται 10.000 νέες προσλήψεις αργόμισθων προνομιούχων.

Η κοινωνία σαστίζει στις εγκληματικές πολιτικές εναντίον της μεσαίας τάξης, όμως δυστυχώς 
συνεχίζει να προκρίνει κόμματα κρατιστών υποστηρικτών του Κτήνους, είτε αυτοί ονομάζονται αριστεροί κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εθνικιστές-σοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας κάποιοι μελλοντικά θα δικαστούν για το διωγμό της μεσαίας τάξης που υλοποιούν.

Απλά δεν είναι πλέον σίγουρο αν θα τιμωρηθούν με φυλακίσεις σε ένα καθεστώς αριστερού κρατικισμού και αναδιανομής, ή με κρεμάλες σε ένα καθεστώς ξενοφοβικού εθνικιστικού κρατισμού και απομονωτισμού.

Η εναλλακτική να αναδειχθούν υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών απομακρύνεται όσο η μεσαία τάξη εξανδραποδίζεται.

Αν προσπαθούσα να βρω ένα πιο τρανταχτό παράδειγμα κάποιου που πριονίζει το κλαδί που κάθεται πάνω, από τους σημερινούς βουλευτές δήθεν εκπρόσωπους του Λαού, θα αδυνατούσα. Γι΄ αυτό και δεν προσπαθώ.
 
Καλό κουράγιο…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ch.League: Στον τελικό με θρίαμβο η Ρεάλ Μαδρίτης, 4-0 την Μπάγερν Μονάχου

Σε αγώνα αποθέωση του απλού και ουσιαστικού ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε σκληρό μάθημα στην Μπάγερν την οποία κατανίκησε 4-0 στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου μετά το 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και προκρίθηκε, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο απέναντι στο νικητή του ζεύγους Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα ημιτελικά, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την προίκα της από το πρώτο ματς (1-0) και με οδηγό τον Σέρχιο Ράμος, που πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (16’, 20’) περιμένει τον αντίπαλό της στον τελικό του Champions League στη Λισαβόνα.

Χαρακτήρα θριάμβου απέναντι στην «ταραχή» της άμυνας των Βαυαρών έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 34’. Μετά το «σοκ» του 2-0 οι Γερμανοί εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους για πρόκριση και πήγαν σε συντηριτικό τέμπο το ματς. Ο Πορτογάλος όμως έκανε ακόμη μεγαλύτερο τον… πόνο των Βαυαρών κάνοντας το 4-0 στο 90’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ (72’ Πιζάρο), Ριμπερί (72’ Γκέτσε), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (46’ Μαρτίνεζ)
 Στον πάγκο: Ρέντερ, Τσίνγκερλε, Χότζμπεργκ, Ραφίνια

Ρεάλ Μαδρίτης (Kάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά
Στον πάγκο: Ντιέγκο Λόπεζ, Βαράν, Ιγιαραμέντι, Μοράτα, Ίσκο, Καζεμίρο, Μαρτσέλο

Διαιτητής: Πρέδρο Προένσα (Πορτογαλία)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρχισαν, λέει, χθες απεργία οι λιανοπωλητές των λαϊκών αγορών. Ε, και;

 Άρχισαν, λέει, χθες απεργία οι λιανοπωλητές των λαϊκών αγορών.
     Ε, και;

     Ας δούμε ποιό θά ναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους: θα κάνουν κάμποσες μέρες απεργίας, η κυβέρνηση δεν θα δώσει καμιά σημασία, στο τέλος θα πεινάσουν οι οικογένειές τους, συμπαράσταση από άλλους κλάδους εργαζομένων δεν θα υπάρξει,
     ..αντίθετα θα βρεθούν και μερικά πιθηκοειδή, που όταν οι τηλεκατευθυνόμενοι ρεπόρτερ τους ρωτήσουν στον δρόμο, αυτά θ' αποφανθούν για το ''πόσο κακό κάνει αυτή η απεςργία, γιατί δεν μπορεί να προμηθευτεί φθηνά τρόφιμα ο κοσμάκης''!
     Και η απεργία θα λήξει, μ' άλλον έναν κλάδο ηττημένο κι απροστάτευτο στην λαίλαπα της ''νέας τάξης πραγμάτων''!

     Πριν απ' τους λιανοπωλητές έκαναν απεργία και οι ναυτεργάτες. Και οι μεταφορείς. Και οι ταξιτζήδες. Και οι γιατροί. Και οι εργαζόμενοι στο μετρό. Και οι καθηγητές. Κι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία. Και άλλοι, και άλλοι!  Ε, και;  Τί έγινε;  Απολύτως τίποτα!
     Η κατοχική κυβέρνηση δεν υποχωρεί, δεν αντιδρά, παρά μόνον για να κηρύξει ορισμένες απεργίες ''παράνομες και καταχρηστικές'' (όταν απεργούν κάποιοι πολύ ευαίσθητοι για το κοινωνικό σύνολο κλάδοι, που θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν κι άλλους κλάδους σε απεργία και συμπαράσταση), και για να επιβάλλει επιστράτευση στους απεργούς.
     Η κοινωνία δεν αντιδρά.
     Και οι εργαζόμενοι ηττούνται!

     Το ''κλειδί'' εδώ, η λέξη-σήμαντρο που δεν υπάρχει είναι: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !

     Όσο ο ένας κλάδος εργαζομένων αφήνει τον άλλον στην τύχη του να βγάλει μόνος του τα κάστανα από την φωτιά, ελπίδα δεν υπάρχει. Ούτε σωτηρία!
     Όσο θα εξακολουθούμε να είμαστε κοινωνία και έθνος  ''εαυτούληδων'',
     ..το σαλάμι που λέγεται ''εργαζόμενοι'' θα το κόβουν φετούλα-φετούλα οι επιτήδειοι λαοπροδότες, και θα το καταπίνουν αμάσητο μαζί με το ουζάκι τους, έτσι, για να ''φτιάχνουν κεφάλι'', για να ''γουστάρουν'' που χαλιναγωγούν όπως τους γουστάρει και χωρίς κόπο μιάν ολόκληρη κοινωνία!

     Για να δούμε..
     Τούτος ο ελαττωματικός λαός θα συμπαρασταθεί τουλάχιστον στον εαυτό του, με μία πράξη, μία κίνηση που δεν χρειάζεται να καταβάλλει επιπλέον κόπο απ' αυτό που έτσι κι αλλοιώς σκόπευε να κάνει: με την ψήφο;
     Για να δούμε!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!