EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

1909 – 2015 ΕΛΛΑΣ Με Πρωτοπόρους και Μεταρρυθμιστές και όχι με εντολοδόχους και υποτελείς των ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ – ANΑΛΥΤΟΥ
www.stamat.gr.

Αθλιότητα και γενικότερα με συνθήκες, ελλοχεύουσες τον κίνδυνο του Εθνικού Διχασμού.
Στην πρώτη περίοδο υπήρξε τελικά δικαίωση και καταξίωση με την Ανάδειξη του Εθνικού Ηγέτου, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, που εδόξασε την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της εποχής εκείνης.

«Η Ελλάς των πέντε θαλασσών και δύο Ηπείρων» έγινε
το Εθνικό σήμα κατατεθέν.

Στις σημερινές οικτρές και Δραματικές Συνθήκες Ηθικού – Πολιτικού – Κοινωνικού και Οικονομικού χάους, μήπως στις εκατοντάδες χιλιάδες των

«Αγανακτισμένων και κυρίως καθολικώς διαμαρτυρομένων πολιτών, θα πρέπει να δηλώσουν ΕΝΘΕΡΜΟ Συμπαράσταση προς αυτούς και η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ της χώρας, σε ένδειξη συνένωσης και συναδέλφωσης με το λαϊκό Αισθητήριο.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μέγιστο Ιστορικό Συμβολισμό, εναρμονίσεως των δύο Εποχών, που χωρίζει ένας ακριβώς αιώνας. Και ο συμβολισμός αυτός ίσως αποτελέσει καθοριστικό καταλύτη για Παλλαϊκές και Πανεθνικές Πρωτοβουλίες.

Σημειωτέον ότι στην εποχή εκείνη, το 1909 – 11 επικρατούσαν, όπως σήμερα, τεταραγμένες και άναρχες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Συνθήκες που υποχρέωσαν όλα τα παλαιά πολιτικά κόμματα να απόσχουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1910. Το κόμμα του Ελ. Βενιζέλου των Φιλελευθέρων εξασφάλισε ισχυρότατη πλειοψηφία στην Β΄ Αναθεωρητική Βουλή.

Το Νέο Σύνταγμα που ψηφίστηκε στη Βουλή του 1911, εξασφάλισε καλυτέρα Λειτουργία του Πολιτεύματος και έδινε ιδιαίτερη έμφαση, στη Δημιουργία Κράτους Δικαίου και έδωσε την ευκαιρία ψηφίσεως πληθώρα Νόμων Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Φιλολαϊκών Πολιτικών. Γεγονός που εδημιούργησε κλίμα Εθνικής Ενότητας, Υπερηφάνειας και εξάρσεως.

Υπενθυμίζουμε την Δράση του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» υπό την Ηγεσία του Συντ/ρχου Ν. Ζορμπά που έφερε στο «Κεντρικό Πολιτικό γίγνεσθαι» τον μετέπειτα Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ο οποίος κληθείς από τον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο» ξεκίνησε από την Κρήτη, για να αναλάβει πρωτεύοντα πολιτικό ρόλο στην Κεντρική Πολιτική σκηνή.

Μετά την σύντομη περιγραφή των ιστορικών Στοιχείων, που ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΑΝ τα πολιτικά Δρώμενα της χώρας στις Αρχές του 20ου αιώνα και σηματοδότησαν την πορεία της χώρας, για τις επόμενες Δεκαετίες, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις.

Η ιστορική αναδρομή στον 20ο αιώνα, ανεφέρθη, όχι Ασφαλώς για την Αντιγραφή καταστάσεως και γεγονότων.

Αναφέρθηκε για την Επίκληση της Ιστορικής Μνήμης και την ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ της Πίστεως εξευρέσεως επωφελών για το Έθνος λύσεων, με Νέες Πρωτοπόρες και Καινοτόμες ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Στο Σημείο αυτό τονίζουμε ιδιαίτερα την ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος σε μία τόσο Συνταρακτική για το ΕΘΝΟΣ και τις τύχες των πολιτών, Δραματική στιγμή, επεδείκνυε συνεχώς σε όλη τη δεκαετή θητεία του μία Ασύγγνωστη και Ακατανόητη Αδράνεια και Απάθεια. Περιοριζόταν σε λεκτικούς και περίτεχνους χαρακτηρισμούς και χρησμούς, μιάς γενικευμένης και Αόριστης Ερμηνείας. Ο νοών νοείτω.

Ένα είναι βέβαιο. Ότι με το σημερινό, εγχώριο, απόλυτα διαβρωμένο και εντολοδόχο πολιτικό κατεστημένο, το ευρισκόμενο σε ολοκληρωτική σύμπλευση με το αντίστοιχο οικονομικοκοινωνικό, δεν υφίσταται και η ελάχιστη εκδοχή εξόδου της Χώρας από την βαθυτάτη ηθική – πολιτική αλλά κυρίως Εθνική κρίση που διαπερνά ολόκληρο τον εθνικό κορμό.

Η καθημερινή πρακτική πολιτική, σε όλες της τις «λειτουργίες» αποδεικνύεται συστηματικά δεσμευμένη και κατευθυνόμενη, από κάποιες αόρατες δυνάμεις, που υπαγορεύουν με φασιστική μεθοδολογία, τα περί του πρακτέου, αδιαφορώντας αλλά και καταπνίγοντας ταυτόχρονα κάθε εθνική φωνή, που τυχόν θα αποπειραθεί να αντισταθεί στο ολέθριο και ανθελληνικό έργο της.

Η επιτελικά σχεδιασμένη και σταθερά οργανωμένη προπαγάνδα της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού της μεγίστης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, από τους ντόπιους εντολοδόχους των διεθνών κέντρων εξουσίας έχει επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Οι ΕΘΝΙΚΕΣ και ιστορικές συνθήκες, αξιώνουν να καταδικασθούν ηθικά, οριστικά και τελεσίδικα στη συνείδηση των Ελλήνων, οι εκτελεστές και εντολοδόχοι, σκοτεινών και υπούλων μεθοδεύσεων , που μας οδηγούν με βεβαιότητα στην εθνική καταισχύνη και στο ξερίζωμα των αξιών του ήθους και των αρχών της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι φαύλοι, οι ψεύτες, οι συνωμότες και οι διασυρτές της Εθνικής μας αξιοπρέπειας, δεν έχουν θέση στην δημόσια ζωή της χώρας.

Οι ασχολούμενοι με τα της Πολιτείας, διαχειρίζονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα και τις τύχες ολοκλήρου του Ελληνισμού και αυτό ασφαλώς αποτελεί έργο υπευθύνων πολιτικών ηγεσιών και όχι των στυγνών επαγγελματικών της πολιτικής και των οπαδών του Μακιαβελικού Πολιτικαντισμού.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, εδώ και τώρα, η άμεση ανανέωση σε ΘΕΣΜΟΥΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΡΟΣΩΠΑ.

Και υπό αυτήν την έννοια, οι νέες ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ καλούνται να οριοθετήσουν και να σηματοδοτήσουν την Αφετηρία ενός νέου και Ελπιδοφόρου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID