EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ένωση Νοσηλευτών κατά 18 βουλευτών

Επιστολή με σκληρό περιεχόμενο απηύθυνε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας σε 18 βουλευτές όλων των κομμάτων, με αφορμή την αρνητική στάση που τήρησαν στη διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για δημιουργία κλάδου νοσηλευτών ΕΣΥ.

«Ο τίτλος μας, νομοθετημένος από το 1985 (Ν. 1579), αποτέλεσε αντικείμενο παραχάραξης, υποτίμησης και ανεξήγητα ελαφράς αντιμετώπισης από τους 18 βουλευτές, οι οποίοι απογυμνώθηκαν παντελώς στα μάτια του συνόλου των νοσηλευτών της χώρας», τονίζει στην επιστολή το ΔΣ της ΕΝΕ.

Στην επιστολή τους οι νοσηλευτές καταλογίζουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, για τη μη ψήφιση της διάταξης που πρόβλεπε δημιουργία κλάδου νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο ΕΣΥ, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του «εξοργιστικές» και «προπαρασκευαστικές».

«Αν και διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, δε δίστασε στο βωμό της άγρας μικροπολιτικών και εκλογικών οφελών, να αναγορεύσει τους κατόχους διπλωμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοηθούς Νοσηλευτών, σε Νοσηλευτές» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «στα χνάρια του κ. Γρηγοράκου και προφανώς θέλοντας να ευαρεστήσουν τους Βοηθούς Νοσηλευτών (οι οποίοι παρεμπιπτόντως, όντως εργάζονται σκληρά, όπως άλλωστε και οι Νοσηλευτές), βάδισαν και πολλοί από όσους τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό».

Η ΕΝΕ καταγγέλει ότι ανάλογες αναφορές έγιναν από την Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, τη Μαρία Γιαννακάκη, βουλευτή ΔΗΜΑΡ Πειραιά, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από το Λασίθι και τον Κωνσταντίνο Ζαχαριά (ΣΥΡΙΖΑ) από την Αρκαδία.

Την οργή των νοσηλευτών προκάλεσαν και οι αναφορές του τέως υφυπουργού Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΝΕ, «πολτοποίησε τον τίτλο μας όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι επαγγελματίες της υγείας και μη μέσα στο κοινοβούλιο».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID