EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πώς εμπλέκεται ο Καρατζαφέρης στις μίζες των Super Puma

Πεντἐμισι εκατομμύρια ευρώ είναι το σύνολο της μίζας που διακινήθηκε συνολικά στην υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικού προγράμματος, στο οποίο εμπλέκεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

 Μετά από αιτήματα συνδρομής των ελληνικών δικαστικών αρχών που ερευνούν μίζες από το εξοπλιστικό πρόγραμμα, φέρεται να εντοπίστηκε  off-shore του προέδρου του ΛΑΟΣ που είχε δεχτεί ύποπτο έμβασμα 1,6 εκατομμυρίου ευρώ .

 Η επίμαχη έρευνα που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάκρισης  διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο  μετά από ανώνυμη καταγγελία .

 Οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη στείλει αίτημα στη Βουλή για να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν ο κ. Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις του πόθεν έσχες του το 1, 6 εκατομμύριο ευρώ .

Η υπὀθεση αφορά στην προμήθεια των 4 ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter ύψους 64.000.000 ευρώ.Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρίες, η  KESTREL και η MALWERN, συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλ. Τσάτσου και Στ. Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο JERSEY (νησί κάπου στο πουθενά...) η offshore  εταιρία MALWERN (με έδρα  τον Παναμά) είχε πιστωθεί με εμβάσματα 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL και MEDIFIN SAL οι οποίες ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER (ξένος υπήκοος).

Από την εισαγγελική έρευνα προἐκυψαν  ενδείξεις ότι το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών  στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GERNSEY (αυτό βρίσκεται στα στενά της Μάγχης....)
Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.ΟΙ εισαγγελείς διαφθοράς άσκησαν ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μέσα στα ευρήματα και στις απαντήσεις από τράπεζες μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών προέκυψε και  off-shore του Γιώργου Καρατζαφέρη που φέρεται να δέχεται ύποπτο έμβασμα 1, 6 εκατομμυρίου ευρώ τον Νοέμβριο του 2007.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του την Κυριακή, έπειτα από σχετικό δημοσίευμα είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και 'έχουν γνώσιν οι φύλακες»

Από κόσκινο το Πόθεν Εσχες

Εξονυχιστικό έλεγχο κάνουν στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρόεδρου του ΛΑΟΣ. Η σχετική δικογραφία έφτασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες του κοινοβουλίου Γιώργος Καλαντζής ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές να διερευνήσουν εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες τις δύο off shore εταιρίες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID