EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Παγώνουν» οι τράπεζες με το «πάγωμα» των στεγαστικών

Προβληματισμός στα τραπεζικά επιτελεία από την αύξηση των στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, μετά τις δηλώσεις και τις διαρροές κυβερνητικών παραγόντων περί «παγώματος» έως και του 30% της οφειλής

Συγκεκριμένα νούμερα και η πορεία τους, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό, τις τελευταίες μέρες στα τραπεζικά επιτελεία. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο λόγος αυτής της κακής ατμόσφαιρας θα πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι αυξήθηκε, έστω και οριακά, ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Κοινή είναι η εκτίμηση μεταξύ των αρμοδίων στελεχών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, ότι αυτό συνέβη μετά τις δηλώσεις και τις διαρροές κυβερνητικών παραγόντων περί «παγώματος» έως και του 30% της οφειλής, με την ρύθμιση που προετοιμάζεται. Οι τραπεζίτες, μάλιστα, προειδοποιούν με «κύμα παγώματος» πληρωμών, αν δεν υπάρξει κάποια επίσημη διόρθωση.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τη κυρίως δυσαρέσκεια των τραπεζιτών συγκεντρώνει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε αυτή την παρακαταθήκη – αναφορικά με τον τρόπο που σχεδιάζεται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των επισφαλών δανείων των ιδιωτών – λίγο πριν μετακινηθεί προς το Πεντάγωνο.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι αυτού του είδους οι απόψεις, μάλλον δεν βοηθούν, αφού, στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να ωθούν και όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να πάψουν να το πράττουν. Σ' αυτή τη φάση, πάντως, οι όποιες διεργασίες για τη ρύθμιση των στεγαστικών, έχουν παγώσει. Μέχρι να ενημερωθεί ο νέος υπουργός, θα …περάσει χρόνος.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID