EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Είδες νοικοκυραίε που στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ψηφίζουμε πρόσωπα, αλλά πολιτικές

Του Σπύρου Γουδέβενου    
Λίγοι μήνες πέρασαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην χώρα. Και σε αυτές τις εκλογές, με εξαιρέσεις επικράτησε στο εκλογικό σώμα η λογική "Στις τοπικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμματα και κεντρικές πολιτικές, αλλά πρόσωπα", όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία 15 χρόνια περίπου. Μάταια τα επιχειρήματα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα βασικό πεδίο άσκησης των φονικών μνημονιακών πολιτικών, ότι δεν υπάρχουν "ανεξάρτητοι" Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, αλλά όλοι κουβαλάνε μία πολιτική γραμμή που είτε είναι σύμφωνη είτε όχι με τις ασκούμενες πολιτικές στην χώρα. Και η επιβεβαίωση έρχεται πριν κλείσει μήνας, από τότε που ανέλαβαν οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές.
Ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει να βρει τις 6500 απολύσεις από το Δημόσιο από τους δήμους της χώρας, και για αυτό το λόγο της θυμήθηκε να αξιολογήσει τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, δίνοντας "εντολή" να βρεθεί ένα 15% "κάτω από την βάση", και μετά αυτοί να πάνε σπίτια τους. Τα επιχειρήματα πέρι ανίκανων υπαλλήλων, που και αυτοί προσελήφθησαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, πέφτουν στο κενό, γιατί απολύσεις σημαίνει επιπλέον φτώχεια και εξαθλίωση. Και σε αυτή την άθλια πολιτική επιλογή, βρέθηκαν κάποιοι αιρετοί απέναντι τους...Και ποιοι ήταν αυτοί;;
ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ)
Σήκωσαν μπαϊράκι οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες της Αριστεράς, στη εθελόδουλη κυβέρνηση των Αθηνών, και έπραξαν άριστα! Αντίθετα οι "ανεξάρτητοι", αλλά ΝΔμοκράτες, ΠΑΣΟΚοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν πειθάρχησαν στην κυβέρνηση της "καρδιάς" τους και προχωράνε στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στις απολύσεις......
Οι Δήμαρχοι της Αριστεράς, όμως διακρίθηκαν από τις πρώτες μέρες της θητείας τους, όταν ασχολήθηκαν με τους ελεύθερους χώρους των περιοχών τους, σταμάτησαν χαράτσια και άνοιξαν επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, και άλλα που ακόμα δεν τα γνωρίζω ίσως και ίδιος!
Αντίθετα οι Δήμαρχοι της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζονται σε καμιά εκδήλωση, τρέχουν να βολέψουν τους εθνικούς εργολάβους με τους ΧΥΤΑ (διάβασα κάτι σχετικό σήμερα για τον δήμου Πύργου), και μάλιστα αποδεικνύονται μνημονιακότεροι των μνημονιακών, όπως ο Βλαχοδήμαρχος Πηνειού Ηλείας που προχωρά σε κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών του που οφείλουν στον Δήμο μικροποσά!
Και βέβαια δεν φταίει ότι ο Δήμαρχος Πηνειου, Καστρινός είναι αναίσθητος μόνο, ενώ ο Ρούσης, ο Πελετίδης και άλλοι αριστεροί Δήμαρχοι είναι "καλοί άνθρωποι". Ο πρώτος, απλούστατα, εφαρμόζει τις οδηγίες Φούχτελ, και οι υπόλοιποι απλά εφαρμόζουν ως πρόγραμμα ότι "διατάζει" το προεκλογικό τους πρόγραμμα, και κυρίως τις αρχές, τις αξίες, και τον φιλολαϊκό προσανατολισμό των ιδίων και των αριστερών παρατάξεων που τους ανέδειξαν.
Να ευχηθώ περαστικά στους δημότες, όλων των Δήμων που επέλεξαν "πρόσωπο", και να τους θυμίσω ότι στην Αστική Δημοκρατία κανένα λάθος δεν αναγνωρίζετε μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID