EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η δίαιτα των Ινδιάνων Σενέκα… μια αποτοξινωτική δίαιτα

Αν συνδέουμε κάτι στο μυαλό μας ακούγωντας για Ινδιάνους αυτό είναι  τα χρωματιστά φτερά και η παραδοσιακή φορεσιά από δέρμα ζώου. Αυτό που σίγουρα όμως ξεχνάμε και ίσως δεν ξέρουμε είναι πως η ζωή των Ινδιάνων ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ιεροτελεστίες. Αποτελούσαν τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, που πριν από σημαντικές ιεροτελεστίες έπρεπε να πραγματοποιηθεί η κάθαρση του οργανισμού με την πρόσληψη αποτοξινωτικών τροφών, καθώς και η διατροφή έπαιζε το δικό της ρόλο σ’ αυτές. Χαρακτηριστική λοιπόν, ήταν η δίαιτα των 4 ημερών που εφάρμοζαν οι Ινδιάνοι Σενέκα.

Λίγα λόγια για την φυλή των Σενέκα…

Η φυλή των Ινδιάνων Σενέκα ζούσε στα νότια και ανατολικά της λίμνης Οντάριο. Από το 1570 ανήκει στην ένωση των πέντε εθνών που δημιουργήθηκε με σκοπό να σταματήσουν μεταξύ των φυλών κάθε είδους εχθροπραξίες. Οι Σενέκα ασχολούνταν με τη γεωργία, καλλιέργεια καλαμποκιού, φασολιού, αλλά και με το ψάρεμα στην λίμνη, καθώς και το κυνήγι. Οι γυναίκες από την άλλη ασχολούνταν με τις οικιακές υποθέσεις και τις αγροτικές εργασίες, όσο οι άνδρες κυνηγούσαν και λάμβαναν μέρος σε ένοπλες συγκρούσεις προκειμένου να αποκτήσουν αιχμαλώτους.

Η Δίαιτα των Σενέκα

Η δίαιτα πραγματοποιείται για τέσσερις μέρες.Η κάθε μέρα της δίαιτας αυτής έχει ξεχωριστή καθοριστική δράση για τον οργανισμό μας. Η πρώτη μέρα δρα στον καθαρισμό του εντέρου, η δεύτερη στην αποβολή τοξινών, περιττών αλάτων και ασβεστούχων αποθεμάτων του οργανισμού, η τρίτη για την πρόσληψη αδιάλυτων ινών και η τέταρτη και τελευταία για να ενδυναμώσουμε το λεμφικό και κυκλοφοριακό μας σύστημα.

Πρώτη μέρα
Φρούτα. Καταναλώστε μόνο φρούτα την πρώτη μέρα. Μήλα, αχλάδια, μούρα, ροδάκινα, πεπόνια, κεράσια, πορτοκάλια, μανταρίνια ή επιλεκτικά μόνο καρπούζι. Αν και το καλοκαίρι υπάρχει πανδαισία φρούτων, σε περίπτωση που την θέσετε σε εφαρμογή το χειμώνα περιοριστείτε στα φρούτα εποχής και ας μην υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Δεύτερη μέρα

Ροφήματα. Την δεύτερη μέρα καταναλώστε μόνο ροφήματα από βότανα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κοκτέιλ από πράσινο τσάι, τσάι του βουνού, λουίζα, χαμομήλι, ξυλαράκια κανέλας. Κάντε φρέσκα αφεψήματα και πιείτε όσα θέλετε κατά τη διάρκεια της μέρας χωρίς περιορισμό.

Τρίτη μέρα

Λαχανικά. Η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στα λαχανικά. Έχετε τη δυνατότητα να φάτε όσα λαχανικά θέλετε, καρότα, κολοκύθια, σπανάκι, μπρόκολο με όποιον τρόπο μαγειρέματος επιθυμείτε. Βραστά, ψητά, στον ατμό, ωμά ακόμα και σαν σούπα.

Τέταρτη μέρα

Και τελευταία, ζωμοί λαχανικών. Καταναλώστε ζωμούς από κουνουπίδι, άσπρο και κόκκινο λάχανο,ντομάτας. Μπορείτε να προσθέσετε και ανθό αλατιού καθώς και κύβους λαχανικών.
Αφού περάσουν οι τέσσερις μέρες, την πέμπτη μέρα καλό θα ήταν να φάτε ελαφρά με σκοπό να μπείτε ομαλά στην κανονική σας διατροφή μετά από αποχή τεσσάρων ημερών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID