EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πραγματικότητα το φιλόδοξο σχέδιο της Αθήνας για μεγάλο δίκτυο σε ποδηλατόδρομους

Μία εντυπωσιακή ρελάνς κάνει το ποδήλατο στην Αθήνα και το μέλλον του στην πόλη δείχνει θεαματικά καλύτερό. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια έχουν γίνει αρκετές, αλλά κυρίως μεμονωμένες προσπάθειες το ποδήλατο να υπάρχει ως μέσο στους Αθηναϊκούς δρόμους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό δεν έγινε εφικτό …μέχρι τώρα. Φέτος υπάρχει ένας εκπληκτικά μεγάλος –για τα δεδομένα της Αθήνας- αριθμός έργων ποδηλάτου ή που περιλαμβάνουν ποδηλατόδρομους.

Συγκεντρώνοντας τα πιο σημαντικά σας τα παρουσιάζουμε σήμερα:
-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΦΑΛΗΡΟ-ΓΚΑΖΙ-ΚΗΦΙΣΙΑ
-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ
-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΛΑΥΡΙΟ-ΣΟΥΝΙΟ
-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ


Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα φιλόδοξο σχέδιο μέχρι το 2020 η Αθήνα να αποκτήσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα –αλλά όχι μεγαλύτερα- ποδηλατικά δίκτυα της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως πριν λίγες υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του τμήματος του κάθετου ποδηλατόδρομου της πόλης από το Γκάζι μέχρι το Φάληρο. Πρόκειται για ένα άξονα αποκλειστικά για ποδηλάτες μήκους 11χλμ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς (Νοέμβριος 2015).

Ο ποδηλατικός άξονας Πανεπιστημίου-Πατησίων κατασκευάζεται στα πλαίσια του Re-think Athens και της Ανάπλασης Πανεπιστημίου και θα είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στο Δήμο Αθηναίων με μήκος περίπου 2χλμ.

Ο ποδηλατικός άξονας του Φαληρικού Όρμου θα κατασκευαστεί στα πλαίσια της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και θα αποτελεί μία φυσική συνέχεια του «άτυπου» παραλιακού ποδηλατόδρομου Βούλα-Παλαιό Φάληρο που σήμερα «τερματίζει» στη Μαρίνα Φλοίσβου.

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ «ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ» ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ
Ο πρώτος βρίσκεται σε έρευνα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Μονάσα Αστικής Κινητικότητας (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής). Θα έχει μήκος 60 χλμ. και θα είναι ο «οριζόντιος» άξονας της Αθήνας  και της Ανατολικής Αττικής φτάνοντας από τους Αγίους Αναργύρους στο Λαύριο και το Σούνιο. Ουσιαστικά πρόκειται για την «Ποδηλατική Αττική Οδό». Τα αποτελέσματα της έρευνας θα υποδείξουν και την μελλοντική υλοποίηση του, όμως ήδη έχει αποκτήσει την ευρεία αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος η αξιοποίηση Ελληνικού "κρύβει" ένα θησαυρό για τους ποδηλάτες. 46 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου μέσα από ένα δίκτυο που θα καλύπτει σχεδόν όλη την έκταση του χώρου που φιλοδοξεί να προσελκύσει τους  ποδηλάτες της πόλης να χρησιμοποιούν αλλά και τους άμεσα απασχολούμενους ή επισκέπτες να το χρησιμοποιούν ως βασικό μέσο μεταφοράς.
 
ypodomes.com
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID