EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανησυχητική είναι η αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών λόγω της κρίσης!

Τα στοιχεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης , του Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και του τμήματος της Πρόνοιας κάνουν λόγο για αύξηση ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας έχει καταδικάσει εκατοντάδες συμπολίτες μας να ζουν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά και χωρίς να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας η αύξηση αυτή καθιστά δύσκολη την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων και απευθύνει έκκληση για υποστήριξη από γιατρό παθολόγο, γενικό γιατρό και φαρμακοποιό, όπως διαβάζουμε στο epirusgate.blogspot.gr.

«Στα ζητήματα υγείας, που πολλά από αυτά είναι ζητήματα ζωής, δεν χωρούν αναβολές, ούτε δεύτερες σκέψεις» αναφέρουν τα μέλη του Ιατρείου, ενώ επισημαίνουν πως υπάρχει και απόλυτη ανάγκη για το φάρμακο Keppra 500 mg και 250 mg αντίστοιχα.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα των ανασφάλιστων συμπολιτών όμως έρχονται καθημερινά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίοι αναζητούν τρόπους να περιθάλψουν τους ανθρώπους αυτούς και να τους διαθέσουν την απαιτούμενη (κάποιες φορές υψηλού κόστους) θεραπευτική αγωγή παρά τους περιορισμούς που θέτει, με ζητούμενο την επίτευξη των «οικονομικών στόχων» το Υπουργείο Υγείας. Επίσης τα στοιχεία που υπάρχουν, μιλούν για κατακόρυφη αύξηση οφειλών στην περιοχή μας τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από την Δ.Ο.Υ τα κατασχετήρια λόγων χρεών στην περιοχή μας παρουσιάζουν αυξητική τάση ενώ το 2013 ήταν χειρότερο από το 2012 και η χρονιά που διανύουμε όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με ακόμη χειρότερες παραμέτρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία του συνεδρίαση ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας ασχολήθηκε με το πρόβλημα των ανασφάλιστων επαγγελματιών ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες (όπως η συλλογή υπογραφών κ.α) για την σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας των συναδέλφων τους ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής προς τον ΟΑΕΕ προκειμένου τουλάχιστον αυτοί και οι οικογένειές τους να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID