EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας ο δήμαρχος της Βενετίας και δεκάδες άλλα πολιτικά πρόσωπα

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιούνται από το πρωί στην Βενετία, με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα να καταλήγουν με χειροπέδες, ενώ οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 100. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Τζόρτζιο Ορσόνι, που βρίσκεται σε κατ” οίκον περιορισμό, ο δημοτικός σύμβουλος, Ρενάτο Κίσο και ακόμα 33 άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο πρόεδροι δικαστηρίων της Βενετίας.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, είναι αυτές της διαφθοράς, του εκβιασμού, της διασπάθισης δημόσιου χρήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι είχαν συμφέροντα και έπαιρναν «μαύρο χρήμα» από μια ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει το πολυδάπανο σύστημα «Μωυσής» που χρησιμεύει για να προστατεύει τη Βενετία από τη θάλασσα που συνεχώς «καταπίνει» τμήματα της πόλης όποτε επικρατεί παλίρροια.

Στα άτομα για τα οποία έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, συμπεριλαμβάνονται πολλοί πολιτικοί της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην κυβερνήτης του Βένετο και υπουργός των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, Τζιανκάρλο Γκαλάν, που πλέον είναι βουλευτής, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες και αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος της Βενετίας κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2010, με την οικονομική αστυνομία να έχει διαθέσει περισσότερους από 300 άνδρες της για την επίλυση της υπόθεσης αυτής που έχει προκαλέσει πολιτικό και δικαστικό τυφώνα στην Ιταλία.

Τα χρήματα και τα τιμαλφή που κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία, ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 25 κατηγορούμενοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή και 10 σε κατ” οίκον περιορισμό, ενώ για ένα γερουσιαστή και μια ευρωβουλευτή αναμένεται να ψηφιστεί η αίτηση ασυλίας τους για να συλληφθούν επίσης.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID