EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανατροπές στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Αλλάζουν όλα στις εντάξεις στο σχέδιο πόλης χιλιάδων στρεμμάτων, στην εισφορά σε γη καθώς και στον τρόπο πληρωμής της εισφοράς σε χρήμα, με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε… δημόσια διαβούλευση.

Ταυτόχρονα, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, επέρχεται αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης δίχως να απαιτείται η έκδοση δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δόσεις αποπληρωμής αυξάνονται σε 108 ισόποσες μηνιαίες, ενώ διαμορφώνονται σε 36 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ή σε 18 ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, ως κίνητρα άμεσης αποπληρωμής σχετικές εκπτώσεις.

Το ποσό της εισφοράς αυτής διατίθεται από τους οικείους Ο.Τ.Α. για την εκτέλεση των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων είτε από τον ίδιο, είτε από εξουσιοδοτημένο από αυτόν φορέα

Στη νέα κλίμακα, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς σε γη και τον τρόπο καταβολής των εισφορών σε χρήμα προβλέπεται εισφορά ποσοστού 15% για τμήμα ιδιοκτησίας μέχρι 500 τ.μ., 20% για ιδιοκτησίες άνω των 500 τ.μ. και έως 1.000 τ.μ. ενώ αυξάνεται αναλογικά για ιδιοκτησίες πάνω από 1.000 τ.μ. μέχρι 2.000 τ.μ. με ποσοστό 30%, 40% για πάνω από 2.000 τ.μ. έως 10.000 τ.μ. και 50% για τμήμα ιδιοκτησίας από 10.000 τ.μ και άνω.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης δίχως να απαιτείται η έκδοση δικαστικής απόφασης, εφόσον μετά την παρέλευση 20ετίας από την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου -με το οποίο επιβλήθηκε για πρώτη φορά η ρυμοτομική απαλλοτρίωση ή δέσμευση του ακινήτου- ή την παρέλευση 10ετίας από την κύρωση της σχετικής πράξης εφαρμογής ή της πράξης αναλογισμού. Η διαδικασία της εφαρμόζεται επί ενός και μόνο ακίνητο ιδίου ιδιοκτήτη εντός της ίδιας δημοτικής ενότητας και για ενιαίο κοινόχρηστο ή κοινωφελές χώρο έκτασης έως 10 στρεμμάτων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID