EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκσυγχρονισμός F-16: Αερομαχία τριών αμερικανικών κολοσσών άρχισε στην Αθήνα

“Αερομαχίες” μεταξύ εταιρειών κολοσσών που διεκδικούν το μοναδικό μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να προκύψει μέσα στην επόμενη διετία. Τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Κόστος; Πάνω από ένα δις δολάρια το οποίο η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι θα πέσει λόγω του ανταγωνισμού που θα υπάρξει. Κάποιοι λένε ότι μπορεί να “πέσει” μέχρι τα 850 εκατομμύρια .

Όπως έχει αποκαλύψει από το περασμένο Σεπτέμβριο κορυφαία πηγή του ΓΕΑ στο Onalert ο εκσυγχρονισμός των F -16 είναι μονόδρομος με δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει θέμα αγοράς νέου μαχητικού. Δεδομένο επίσης είναι ότι η Τουρκία από το 2017 και μετά θα αρχίσει να παραλαμβάνει F – 35.

Η “αερομαχία” θα γίνει μεταξύ τριών εταιρειών. Της BAE ΗΠΑ και των επίσης αμερικανικών εταιρειών Lockheed Martin και Boeing. Η αρχή της μάχης έγινε την Δευτέρα στο ΓΕΑ όπου η BAE έκανε την πρώτη της παρουσίαση. Σήμερα ακολουθεί η Lockheed Martin και την Παρασκευή η Boeing.

Θα είναι μια μάχη…αδυσώπητη. Για πρώτη φορά η Lockheed Martin ,θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό σε πρόγραμμα F – 16, το οποίο και κατασκευάζει. Η BAE ΗΠΑ , ήρθε στην Αθήνα έχοντας στα χέρια της την συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό 130 μαχητικών αεροσκαφών F – 16. Και όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert στην πρότασή της προς την ελληνική ΠΑ περιλαμβάνει ακόμη και τα block 30, τα παλαιότερα που διαθέτουμε.

H Lockheed Martin ποντάρει στο γεγονός ότι είναι η κατασκευάστρια εταιρεία αλλά είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί την BAE χωρίς να κατεβάσει τις τιμές της.

Η Boeing τέλος θα προσπαθήσει να μπει σφήνα, επικαλούμενη άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει σε F – 16.

Το πρόγραμμα θα γίνει μέσω FMS (FOREIGN MILITARY SALES).

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID