EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Σε δύσκολο σημείο τα έργα, έρχονται ρυθμίσεις στο λιμάνι

Πλησιάζοντας στο Πάσχα η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από την Αγία Μαρίνα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έχει μπει για τα καλά στην ζωή των Πειραιωτών. Στο έργο που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια τα προβλήματα αλλά και τα έργα πάνε παρέα.

Ένα από τα σημαντικά σημεία του έργου, στο λιμάνι του Πειραιά θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με παράκαμψη μέσα από το λιμάνι προκειμένου να στηθεί το κυρίως εργοτάξιο μπροστά απο τον σημερινό σταθμό της γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ).

Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Με αργά βήματα και οπωσδήποτε με χαμηλότερες ταχύτητες απο το αναμενόμενο προχωρά η διάνοιξη της μεγάλη σήραγγας των 7,5 χιλιομέτρων. Το μηχάνημα που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να βρίσκεται στο σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ καταγράφει καθυστερήσεις που όμως αναμένεται να μειώνονται με την εξέλιξη της εργολαβίας και τα "τρέξει" περισσότερο. Για να μην έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της επέκτασης η διάνοιξη της σήραγγας πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016 έτσι ώστε ενάμιση χρόνο αργότερα να είναι όλο το έργο ολοκληρωμένο.

Να θυμίσουμε πως το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και η ολοκλήρωση του σύμφωνα με την σύμβαση είναι για το καλοκαίρι του 2017 ενώ το κόστος ξεπερνά τα 650εκ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Θα κατασκευαστούν οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ (σύνδεση με την γραμμή 1 και τον Προαστιακό), ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (σύνδεση με Τραμ). Με την λειτουργία του η κυκλοφορία των οχημάτων στον Πειραιά αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ενω με τα παράλληλα έργα του Τραμ θα μεταμορφώσουν τον τρόπο μετακίνησης από και προς το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τον σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ μέχρι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα απαιτούνται μόλις 6 λεπτά όταν σήμερα σε κανονικές συνθήκες αυτό απαιτεί περισσότερο από 30 λεπτά.

ypodomes.com
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID