EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Tι ψάχνουν οι δικαστές για τις αυτοκτονίες τραπεζιτών στο Σίτι

Την παρέμβαση των βρετανικών δικαστικών Αρχών προκαλεί το “τσουνάμι” αυτοκτονιών από στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα σε όλο τον κόσμο, γεγονός που έχει εντείνει τις ανησυχίες για τη πνευματική υγεία και το επίπεδο άγχους στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δύο πρόσφατες αυτοκτονίες: Του 58χρονου συνταξιούχου- πρώην στελέχους- της Deutsche Bank, William Broeksmit,  που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο τον Ιανουάριο, και του 39χρονου αντιπροέδρου του τεχνολογικού τομέα της JPMorgan Chase,  Gabriel Magee, o οποίος πήδηξε στο κενό από τον 33ο όροφο των κεντρικών γραφείων της τράπεζας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι αυτοκτονίες αυτές ήταν οι τελευταίες μιας σειράς παρόμοιων ενεργειών, που έχουν σημειωθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι αυτοκτονίες στελέχους της JPMorgan στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και του Mike Dueker επικεφαλής οικονομολόγου στο Russell Investment Management, στη Νέα Υόρκη.

Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν την επιθετική και απαιτητική σε όρους εργασίας πολιτική που επικρατεί στο χρηματοοικονομικό τομέα, μπορεί να βλάψουν τους εαυτούς τους, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν “όσοι δεν έχουν φιλίες και κύκλους εκτός της εταιρείας”, λέει στο Bloomberg o Stewart Black, καθηγητής παγκόσμιας ηγεσίας και στρατηγικής στο IMD, σχολή επιχειρήσεων στη Λωζάννη, στην Ελβετία.

“Πολλά στελέχη έχουν χωμένο το πρόσωπό τους μέσα, εργάζονται σκληρά και δεν έχουν καλλιεργήσει σχέσεις εκτός δουλειάς. Αυτοί οι διευρυμένοι κύκλοι, όμως, λειτουργούν ως βαλβίδες ασφαλείας”, τονίζει ο Black.

Oι τράπεζες έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος, επισημαίνει ο  Peter Rodgers, πρόεδρος της Mental Health Alliance του Σίτι, στα μέλη της οποίας συμπεριλαμβάνονται η Morgan Stanley και η Bank of America. Ο ίδιος προσθέτει ότι όταν ιδρύθηκε η ομάδα στήριξης των εταιρειών του Σίτι, το πρόβλημα δεν είχε γίνει ακόμη αντιληπτό. Τώρα, έχουν 18 εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στη Mental Health Alliance, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο Broeksmit βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στο δυτικό Λονδίνο. Θεωρείται από τους συναδέλφους του ένα από τα σημαντικότερα μυαλά στο χώρο της διαχείρισης ρίσκου και κεφαλαίων.

Τους θανάτους του Broeksmit και του Magee θα ερευνήσουν Βρετανοί δικαστές, ρόλος των οποίων είναι να εξετάσουν μάρτυρες και αστυνομία προκειμένου να καθορίσουν που, πότε, πώς και γιατί συνέβησαν αυτοί οι ξαφνικοί ή ανεξήγητοι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών.

Μάλιστα, την υπόθεση του θανάτου του δεύτερου έχει αναλάβει η δικαστής Mary Hassell, η οποία είχε δηλώσει ότι οι πρακτικές της Bank of America Merrill Lynch στα γραφεία της στο Λονδίνο είχαν αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για το θάνατο του 21χρονου ασκούμενου Moritz Erhardt από επιληπτική κρίση πριν από ένα χρόνο.

Στις αρχές του έτους, η Βank of America αποφάσισε να δώσει ρεπό ορισμένα Σαββατοκύριακα στους junior bankers.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι 11 εργαζόμενοι στο χρηματοοικονομικό τομέα έχουν αυτοκτονήσει από τις αρχές του 2014.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID