EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Όλες οι ξαφνικές ανατροπές σε φαρμακεία, ΤΑΞΙ, φορτηγά

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, των φαρμακείων, των φορτηγών, αλλά και στον έλεγχο εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φέρνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την

Παρασκευή στη Βουλή και περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, όπως έγραψε χθες το news.gr.

Με τις προωθούμενες αλλαγές, θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών.
Επιπλέον, βάσει των προβλεπόμενων αλλαγών ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες.

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών
Ταξί, που θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.

Για τα φαρμακεία προβλέπεται η παροχή του δικαιώματος σε ένα φαρμακοποιό, να έχει άδεια για ένα, εκατό ή και περισσότερα φαρμακεία, απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο λειτουργίας και καταργείται το όριο χιλιομετρικής απόστασης για τη λειτουργία φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι από τις 14.30 ξεκινά η επ' αόριστον απεργία των φαρμακοποιών.

Στα φορτηγά ανοίγει ακόμα περισσότερο η αγορά, καθώς καταργούνται και άλλοι περιορισμοί, που αφορούν στην άσκηση της δραστηριότητας τόσο για ιδιωτικής, όσο και για δημόσιας χρήσης οχήματα τέτοιου τύπου.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα παραχώρησης του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ιδιώτες, προκείμενου να περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID