EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε 823.000 ευρώ, αλλά δεν λέει σε ποιον!

Απηύδησε και το ΠΑΣΟΚ με το "κόλπα" του Άδωνι Γεωργιάδη και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στις πληρωμές των νοσοκομείων ύστερα από τη νομοθέτηση του οικονομικού και ιατρικού ελέγχου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε χθες στη Βουλή απόφαση του ΕΟΠΥΥ από τη "διαύγεια", όπου αναφέρει ότι πλήρωσε 823.000 ευρώ σε νοσοκομείο ιδιωτικού δικαίου, αλλά δεν λέει σε ποιο νοσοκομείο! "Υπάρχει κάποιο θέμα που δεν επιτρέπει να λέει ο ΕΟΠΥΥ ποιον κύριο κλινικάρχη, μεγάλο ή μικρό, πληρώνει;", αναρωτήθηκε και τόνισε πως "υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τον έλεγχο χάνονται -από μη νόμιμες διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ και τιμολόγια- πάνω από 150 εκατ. ευρώ".

Το πρόβλημα έχει προκύψει από τον Ιούλιο και ακόμη δεν έχει επιλυθεί. Τότε θεσπίσθηκε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες στους παρόχους υγείας, αφού υπογραφεί σχετική σύμβαση. Όμως από το καλοκαίρι δεν έχουν υπογράψει οι 6.500 πάροχοι ανοικτής περίθαλψης, που διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος των ιδιωτικών εταιρειών, ενώ έχουν υπογράψει 350 πάροχοι κλειστής περίθαλψης.

Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας παραδέχθηκε ότι καθυστερεί ο οικονομικός και ιατρικός έλεγχος προς τους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ. Ανακοίνωσε ότι θα εξαιρέσει από τον ιδιωτικό οικονομικό έλεγχο τους παρόχους ανοικτής περίθαλψης και ο οικονομικός έλεγχος θα ανατεθεί στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ "είναι υπόλογη" και "απέδειξε ότι δεν είναι ο φερέγγυος συνομιλητής".
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID