EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τελικά όχι κάμερες μέσα στους συρμούς του Μετρό;

Κάμερες και στο εξωτερικό μέρος των βαγονιών του Μετρό επιτρέπει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων , αντίθετα απαγορεύει την τοποθέτησή τους στο εσωτερικό των συρμών όπως ζητούσε η ΑΜΕΛ.
 
Με την υπ αριθμόν 137/2013 απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριψε λοιπόν το αίτημα που αφορούσε το εσωτερικό των συρμών κρίνοντας οτι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούν να εφαρμοστούν ηπιότερα μέτρα όπως π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.
 
Στην Αρχη απευθύνθηκε η ΑΜΕΛ ζητώντας άδεια για την επέκταση  του υπάρχοντος συστήματος  βιντεοεπιτήρησης. Η αρχή απάντησε πως "οι κάμερες στο εξωτερικό των συρμών κρίνονται ως αναλογικό μέτρο για τον επιδιωκόμενο σκοπό επεξεργασίας, ωστόσο, για τις κάμερες στο εσωτερικό των συρμών, η ΣΤΑΣΥ δεν απέδειξε την αναγκαιότητα της εγκατάστασής τους. Συνεπώς, δεδομένης ιδίως  της ύπαρξης ηπιότερων μέσων για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού  κρίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας του  συστήματος βιντεοεπιτήρησης στο εσωτερικό των συρμών του μετρό".
 

Πηγή:www.capital.gr


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID