EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Και "Μαζί τα φάγατε", και μας ξεζουμίσατε κιόλας......

Του Σπύρου Γουδέβενου

Είναι ιστορική πλέον η ατάκα, του παχύδερμου, Θόδωρου Πάγκαλου, "Μαζί τα φάγαμε"....
Αλήθεια,τι "φάγαμε";;
Το παχύδερμο, όπως εξήγησε τις επόμενες μέρες, ενώ παραδεχόταν ότι το πολιτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, με το πολιτικό δυναμικό τους, κατέλυσαν την εξουσία με πλαστές αφηγήσεις, οικονομικά ωφελήθηκαν τα μάλα, αφού εκατοντάδες πολιτικά στελέχη βρέθηκαν με περιουσίες, κτλ, μας είπε ότι και εμείς, οι "ποπολάροι" ωφεληθήκαμε με:
* Μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο

* Με παχυλούς μισθούς των 1000-1500€

* Με δάνεια, διαφόρων μορφών, στους πολίτες 
Να αναφέρω εν τάχει, ότι το Δημόσιο πριν το 2010, είχε 800.000 υπαλλήλους περίπου (αντί 650.000 σήμερα), αριθμός όχι υπερβολικός, και κοντά σε νούμερα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, οι μισθοί ήταν μεσαίας κλίμακας, γιατί όσο ανέβαιναν λίγο οι μισθοί , με μεγαλύτερο ρυθμό ανέβαινε αυτό το διάστημα το κόστος ζωής. Για τα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, είναι γνωστά. Δανεικό χρήμα, με ληστρικά επιτόκια......Σιγά το φαγοπότι, με λίγα λόγια!!
Η λάθος αμυντική απάντηση μας
Στην παραπάνω ατάκα του Πάγκαλου, ο κόσμος που τότε είχε αρχίσει να πλήττεται από την μνημονιακή λαίλαπα, απάντησε οργισμένα, αλλά αμυντικά.....
Αρχίσαμε να απαντάμε, στο στυλ "Εσείς, οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες φίλοι σας, φάγανε τον αγλέουρα, εμείς πήραμε τα ψίχουλα". Και αυτή η απάντηση που ακόμα και σήμερα δίνουμε, σε συνδυασμό με συμπτώματα του κοινωνικού αυτοματισμού, φέρνει τα θύματα της μνημονιακής πολιτικής, σε "εμφύλιο".....Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, να δίνουν "λίγο δίκιο" στον Πάγκαλο για τους Δημόσιους υπαλλήλους, οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (γιατί υπάρχουν και υψηλά αμειβόμενοι εκεί) να δίνουν "δίκιο" στο παχύδερμο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και τέλος πολίτες που δεν είχαν νταραβέρια με τράπεζες, να τα βάζουν με αυτούς που έπαιρναν στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες!
Με λίγα λόγια, ακόμα και εμείς, που βάζαμε πρώτο στην όποια πολιτική μας ανάλυση, το "αντιμνημονιακό", βάζοντας τέτοια διχαστικά θεωρήματα έστω δεύτερα, τροφοδοτούσαμε το οπλοστάσιο των καταπιεστών μας.

Ο πλούτος της ολιγαρχίας, προϊόν καταπίεσης μας!
Μεγαλοεργολάβοι έκαναν μπίζνες με τους πολιτικούς ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, και έβγαζαν τεράστια κέρδη. Αλλά τα κέρδη, το χρήμα κοινώς, δεν τυπωνόταν απλά σε τράπεζες, και τους αποδιδόταν αυτόματα. Όλοι αυτοί, οι κατασκευαστές δημοσίων έργων, προμηθευτές όπλων, φαρμάκων, κτλ του Δημοσίου, οι προμηθευτές υπηρεσιών του Δημοσίου, παρέδιδαν έργο, υλικό, που πίσω από αυτό, υπήρχε εργατικό δυναμικό.
Οι δρόμοι, τα γήπεδα για το 2004, οι ΧΥΤΑ, που απέδωσαν και αποδίδουν ακόμα τεράστια κέρδη, υλοποιήθηκαν από εμάς. Τα φάρμακα, τα όπλα, και ότι παραδίδεται από το ιδιωτικό τομέα στον Δημόσιο, πάλι εμείς τα φτιάξαμε. Τις υπηρεσίες πάλι, μισθωτοί τις παρείχαν υπό την σκέπη των ιδιωτικών εταιριών. Και ενώ εμείς, παίρναμε έναν μισθό που εξασφάλιζε την αξιοπρεπή διαβίωση μας, ένα ΙΧ και 5 μέρες διακοπές το καλοκαίρι, αυτά τα 40 χρόνια οι εργοδότες μας έπαιρναν από το Δημόσιο τρισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή απίστευτα και αυξανόμενα κέρδη για αυτούς, και εμείς να παίρνουμε όλο και λιγότερο κάθε χρόνο, δουλεύοντας περισσότερο.....
Ακόμα και οι "περιττοί" δημόσιοι οργανισμοί, που στελεχώνονταν, όπως λέτε πολλοί, από άχρηστους υπαλλήλους, είχαν στηθεί από την πλουτοκρατία, για να μπορούν να δίνουν δουλειές στους ημέτερους εργολάβους, και οι εργαζόμενοι απλά έπαιρναν έναν μισθό, όχι από το σπίτι τους, αλλά με καθημερινή εργασία, πολλές φορές κοπιαστική....(Οι θεωρίες ότι η δουλειά που κάνουμε, είναι η πιο κοπιαστική από όλες, είναι εσωτερικής κατανάλωσης, για να γλιτώνουμε την γκρίνια της γυναίκας στο σπίτι)
Ας σταματήσουμε να απολογούμαστε λοιπόν.....Θύματα τους ήμασταν, θύματα τους είμαστε! 

Απλά η κρίση τους, μας έκανε θύματα με χειρότερους όρους, από αυτούς που υφίστανται προ μνημονίων!









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID