EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χειροπέδες και για όσους οραματίζονται έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Η δικαστική υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή έχει πάρει το δρόμο της. Αυτό που μένει να φανεί είναι ποιος θα κρατήσει τελικά το τιμόνι σ’ αυτό το δρόμο και σε τι τέρμα θα μας οδηγήσει όλη αυτή η ιστορία που άνοιξε με τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών των νεοναζί στην Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για όλους εμάς τους επιβάτες. Και είναι επικίνδυνος όχι γιατί διώκεται η Χρυσή Αυγή. Αλλά γιατί πολιτικά γίνεται προσπάθεια από διαφόρους κύκλους να αποσυνδεθεί η πολιτική φυσιογνωμία αυτού του νεοναζιστικού κόμματος απ’ τις πρακτικές του που είναι εγκληματικές γιατί εγκληματική είναι η ιδεολογία του πρώτα απ’ όλα. Και ταυτόχρονα στο όνομα των διώξεων για τις πράξεις αυτής της νεοναζιστικής συμμορίας διώκονται οι ιδέες του «άλλου άκρου» σύμφωνα με τη συλλογιστική του Πρωθυπουργού και των ακροδεξιών συμβούλων του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής απ’ τις ΗΠΑ όπου και δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο εξτρεμισμός της ακραίας αντιπολίτευσης που θέλει την έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αλήθεια μπορεί ο κύριος πρωθυπουργός να αναφέρει και να καταγγείλει έστω μισή εγκληματική πράξη (που να προσομοιάζει έστω ελάχιστα με τις πράξεις για τις οποίες διώκονται οι Χρυσαυγίτες;) που να υπόκεινται στον ποινικό κώδικα για όσους πολίτες και όσους πολιτικούς φορείς και ομάδες έχουν τέτοιες ιδέες όπως η έξοδος απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Τότε προς τι αυτές οι άθλιες και επικίνδυνες συγκρίσεις με τη Χρυσή Αυγή;

Είναι κάτι παραπάνω από προφανής η υποκρισία της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος όταν λένε ότι στις δημοκρατίες δεν διώκονται ιδέες αλλά μόνο πράξεις που είναι ποινικά κολάσιμες και εμπίπτουν στο νόμο. Διώκουν ιδέες. Και οι ιδέες που διώκουν δεν είναι οι εγκληματικές ιδέες των υποστηρικτών του Άουσβιτς, του Νταχάου, του Χίτλερ κλπ. Η ιδεολογία δηλαδή της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ιδέες οι ριζοσπαστικές, οι προοδευτικές, οι πραγματικά αριστερές, οι αντιιμπεριαλιστικές ιδέες, οι ιδέες των κομμουνιστών σε τελική ανάλυση που ουδεμία σχέση έχουν με «εγκληματικές οργανώσεις».

Τώρα πλέον είναι σαφές που το πάει η κυβέρνηση. Προετοιμάζει τα κάτεργα για τον «αληθινό αντίπαλο» που έλεγε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Και για να χρησιμοποιήσει τις «σφαίρες» προετοιμάζει ιδεολογικά το έδαφος. Ο Σαμαράς λέει πολύ απλά ότι είναι εξτρεμισμός ανάλογος της εγκληματικής – δολοφονικής δράσης των Χρυσαυγιτών η πολιτική πάλη για έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ποιος είπε ότι στις δημοκρατίες δεν διώκονται οι ιδέες; Αυτό που αξίζει τον κόπο να κρατήσει κανείς είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν διώχτηκε απ’ το επίσημο κράτος ποτέ για τις ιδέες της. Αντίθετα οι ιδέες της Ριζοσπαστικής και Κομμουνιστικής Αριστεράς μπαίνουν στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά.

Κάτι σημαίνει κι αυτό για την ιδεολογία του επίσημου αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Και σημαίνει πολύ περισσότερα για την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής που όπως φαίνεται το επίσημο κράτος δεν αισθάνεται καμία απειλή. Και ακόμα περισσότερο η πραγματική πολιτική απειλή για το επίσημο κράτος γίνεται σαφές ότι είναι οι ιδεολογίες που έχουν ως πολιτικό τους πρόταγμα την έξοδο απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αν προκύπτει κάτι απ’ όλα αυτά είναι το εξής πολύ απλό: ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν κυριαρχήσουν εκείνες οι ιδέες που θέλουν την Ελλάδα εκτός ΕΕ και εκτός του ΝΑΤΟ.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID